Jump to content

Κάνοντας χρήση του Circle to Search στο Android, οι μαθητές βρίσκουν λύσεις σε όλα


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ανησυχούσε καιρό τώρα η Google πως έλειπε κάτι από τη λειτουργία Circle to Search και τελικά για να μην υπάρχουν τέτοιες υπόνοιες, η εταιρεία μόλις εισάγαγε μια άλλη δυνατότητα που θα μπορούσε να βοηθήσει τους μαθητές να κατανοήσουν καλύτερα δυνητικά δύσκολα θέματα της τάξης. Η λειτουργία θα μπορεί πλέον να τους δείχνει βήμα-βήμα οδηγίες για ένα “εύρος προβλημάτων φυσικής και μαθηματικών”. Απλώς πρέπει να ενεργοποιήσουν οι μαθητές τη λειτουργία πατώντας παρατεταμένα το κουμπί αρχικής οθόνης ή τη γραμμή πλοήγησης και στη συνέχεια, κυκλώνουν το πρόβλημα για το οποίο ψάχνουν λύση. Ορισμένα μαθηματικά προβλήματα θα απαιτήσουν από τους χρήστες να εγγραφούν στην πειραματική λειτουργία Search Labs της Google.

Η εταιρεία λέει ότι η νέα δυνατότητα του Circle to Search έγινε δυνατή από τη νέα της οικογένεια μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται LearnLM, η οποία δημιουργήθηκε και βελτιστοποιήθηκε ειδικά για μάθηση. Σχεδιάζει επίσης να κάνει προσαρμογές σε αυτή τη συγκεκριμένη δυνατότητα και να κυκλοφορήσει μια αναβαθμισμένη έκδοση αργότερα φέτος που θα μπορούσε να λύσει ακόμη πιο περίπλοκα προβλήματα “που περιλαμβάνουν συμβολικούς τύπους, διαγράμματα, γραφήματα και άλλα”. Η Google κυκλοφόρησε το Circle to Search νωρίτερα φέτος σε μια εκδήλωση Samsung Unpacked, επειδή η λειτουργία ήταν αρχικά διαθέσιμη στο Galaxy 24, καθώς και σε συσκευές Pixel 8. Τώρα κυκλοφορεί και για τις συσκευές Galaxy S23, Galaxy S22, Z Fold, Z Flip, Pixel 6 και Pixel 7 και πιθανότατα θα βρει το δρόμο της σε περισσότερο υλικό στο μέλλον.

Εκτός από τη νέα δυνατότητα Circle to Search, η Google αποκάλυψε επίσης ότι οι συσκευές που μπορούν να υποστηρίξουν τον βοηθό συνομιλίας Gemini για Android θα μπορούν πλέον να τον εμφανίζουν ως επικάλυψη πάνω από την εφαρμογή που είναι ανοιχτή αυτήν τη στιγμή. Οι χρήστες μπορούν στη συνέχεια να σύρουν και να αποθέσουν εικόνες απευθείας από την επικάλυψη σε εφαρμογές όπως το Gmail, για παράδειγμα, ή να χρησιμοποιήσουν την επικάλυψη για να αναζητήσουν πληροφορίες χωρίς να χρειάζεται να σύρουν μακριά από οτιδήποτε κάνουν. Μπορούν να πατήσουν “Ρωτήστε αυτό το βίντεο” για να βρουν συγκεκριμένες πληροφορίες σε ένα ανοιχτό βίντεο του YouTube και εάν έχουν πρόσβαση στο Gemini Advanced, μπορούν να χρησιμοποιήσουν την επιλογή “Ρωτήστε αυτό το PDF” για να βρουν πληροφορίες από μεγάλα έγγραφα.

Η Google επεκτείνει επίσης πολυτροπικές δυνατότητες στο Nano, το μικρότερο μοντέλο της οικογένειας Gemini που μπορεί να επεξεργάζεται πληροφορίες στη συσκευή. Το ενημερωμένο Gemini Nano, το οποίο θα μπορεί να επεξεργάζεται εικόνες, ήχους και γλώσσα, έρχεται στο πρόγραμμα ανάγνωσης οθόνης TalkBack της Google αργότερα φέτος. Το Gemini Nano θα επιτρέψει στο TalkBack να περιγράφει εικόνες στην οθόνη πιο γρήγορα και ακόμη και χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο. Τέλος, η Google δοκιμάζει αυτήν τη στιγμή μια λειτουργία Gemini Nano που μπορεί να ειδοποιεί τους χρήστες ενώ μια κλήση είναι σε εξέλιξη, εάν εντοπίσει κοινά μοτίβα συνομιλίας που σχετίζονται με απάτες.

 

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...