Jump to content

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε passkeys για να συνδεθείτε στον Microsoft λογαριασμό σας


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μας το είχε υποσχεθεί παλαιότερα η Microsoft και επιτέλους τηρεί τα όσα μας είχε πει και φέρνει πλέον την υποστήρξη passkeys στους χρήστες για λογαριασμούς Microsoft, σχεδόν δύο χρόνια μετά την Apple και την Google.

Εφόσον κάνετε τις απαιτούμενες νέες ρυθμίσετε, το κλειδί πρόσβασης σάς επιτρέπει να συνδεθείτε στον Microsoft λογαριασμό σας χρησιμοποιώντας το πρόσωπο, το δακτυλικό αποτύπωμα ή το PIN της συσκευής σας. Λειτουργεί όχι μόνο στα Windows, αλλά και στις πλατφόρμες φορητών και επιτραπέζιων υπολογιστών της Apple και της Google, άρα δεν υπάρχει κανένας περιορισμός.

Οι κωδικοί πρόσβασης είναι ένας ευκολότερος και πιο ασφαλής τρόπος πρόσβασης στον λογαριασμό σας. Χρησιμοποιούν αυτό που ονομάζεται ζεύγος κρυπτογραφικών κλειδιών για να διασφαλίσουν ότι μόνο εσείς μπορείτε να εισέλθετε. Το μισό του ζεύγους είναι αποθηκευμένο στην τοπική σας συσκευή, προσβάσιμο μόνο μέσω της ασφαλούς τοπικής σας σύνδεσης. Το άλλο μέρος παραμένει στην εφαρμογή ή τον ιστότοπο. Η απαίτηση και των δύο να συνδεθούν, λειτουργεί αποτρεπτικά για πράγματα όπως διαρροές κωδικών πρόσβασης και επιθέσεις phishing.

Η υποστήριξη κλειδιού πρόσβασης της Microsoft λειτουργεί από σήμερα στις εφαρμογές και τους ιστότοπους για επιτραπέζιους υπολογιστές της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του Microsoft 365 (Office) και του βοηθού του Copilot AI. Ο κατασκευαστής των Windows λέει ότι η υποστήριξη με κωδικό πρόσβασης για τις εφαρμογές του για κινητά “θα ακολουθήσει τις επόμενες εβδομάδες”.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...