Jump to content

Αναβάθμιση στο YouTube οδηγεί σε πρόβλημα εξάντλησης της μπαταρίας σε Android συσκευές!


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πριν από μερικές ημέρες, από τους κεντρικούς διακομιστές της Google, παραδόθηκε στο κοινό μια σημαντική νέα αναβάθμιση για την εφαρμογή YouTube που αφορούσε τις συσκευές Android. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό ύστερα από το update αρκετοί χρήστες άρχισαν να… παραπονούνται, διαπιστώνοντας ότι το YouTube app άρχιζε να καταναλώνει τη μπαταρία της συσκευής τους παραπάνω από το κανονικό…

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι developers της YouTube, η μεγάλη αλλαγή που έρχεται με το εν λόγω update αφορά σε έναν εξαιρετικά βελτιστοποιημένο κωδικοποιητή βίντεο που ονομάζεται dav1d, ο οποίος βελτιώνει δραματικά την απόδοση αναπαραγωγής και μειώνει την κατανάλωση ενέργειας σε συσκευές Android που δεν διαθέτουν ενσωματωμένη υποστήριξη υλικού για την όλο και πιο δημοφιλή μορφή βίντεο AV1 (το οποίο επί του παρόντος, πολύ λίγοι το κάνουν. Δυστυχώς όμως κάτι πήγε στραβά και έτσι αρκετοί ήταν οι users που ανέφεραν μειωμένη απόδοση μπαταρίας στις Android συσκευές τους, από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε το update.

Όπως αναφέρεται στο Reddit, υπάρχουν κι άλλοι χρήστες, οι οποίοι αναφέρουν τώρα πολύ αυξημένη χρήση μπαταρίας και πτώση καρέ κατά την προβολή περιεχομένου YouTube στην εφαρμογή. Ωστόσο, υπήρξαν και κάποιοι users που ανέφεραν ότι το YouTube έκτοτε σταμάτησε να χρησιμοποιεί τη μορφή AV1.

Ο διευθυντής ανάπτυξης λογισμικού της Google, Arif Dikici, ανέφερε χαρακτηριστικά, “Οι περισσότερες συσκευές μπορούν να αποκωδικοποιήσουν 720p30 σε λογισμικό χρησιμοποιώντας το dav1d. Οι εφαρμογές πρέπει να επιλέξουν το dav1d για να επωφεληθούν προς το παρόν, αλλά σύντομα θα γίνει ο προεπιλεγμένος αποκωδικοποιητής λογισμικού av1.” Εν ολίγοις για να μην υπάρχει άγνοια επί του θέματος, ο νέος κωδικοποιητής επιτρέπει σε συμβατές συσκευές να χειρίζονται βίντεο AV1 σε υψηλότερες αναλύσεις και ταχύτητες καρέ από τον προηγούμενο κωδικοποιητή “libgav1”. 

Η υποστήριξη για βίντεο AV1 θα γίνεται όλο και πιο σημαντική με την πάροδο του χρόνου. Ενώ το dav1d επιτρέπει σε περισσότερες συσκευές να χειρίζονται τη μορφή σε υψηλότερα επίπεδα ποιότητας, η αποκωδικοποίηση βάσει λογισμικού εξακολουθεί να επηρεάζει αρνητικά τον επεξεργαστή και την αυτονομία μιας συσκευής.

[via]

 

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...