Jump to content

Πρώτες λεπτομέρειες για τους επεξεργαστές Arrow Lake της Intel!


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πρόσφατα, είδαν το φως της ημέρας μια σειρά από διαρροές που έριξαν φως στην επερχόμενη πλατφόρμα επιτραπέζιων επεξεργαστών της Intel, με την κωδική ονομασία Arrow Lake. H πλατφόρμα που αποκαλείται Core Ultra 200, θα διαδεχθεί την τρέχουσα γενιά, φέροντας υποδοχή LGA 1851 μαζί με μνήμη UDIMM.

Μάλιστα, τα leaks αποκάλυψαν λεπτομέρειες δύο πιθανών διαμορφώσεων στην οικογένεια Core Ultra 200:

  • Μια παραλλαγή 20 πυρήνων.
  • Μια παραλλαγή 24 πυρήνων.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτά τα πρώιμα δείγματα στερούνται τεχνολογίας hyperthreading και επί του παρόντος λειτουργούν με βασική ταχύτητα ρολογιού 2,3 GHz, η οποία είναι τυπική για τα prototypes. Οι τελικές εκδόσεις των παραπάνω CPUs πιθανότατα θα διαθέτουν υψηλότερες ταχύτητες ρολογιού. Επιπλέον, τόσο το όνομα όσο και οι συνεργασίες με τους κατασκευαστές μητρικών πλακετών παραμένουν άγνωστα.

Ενώ ο αριθμός πυρήνων φαίνεται να αντικατοπτρίζει την τρέχουσα γενιά Raptor Lake (8 πυρήνες για μειωμένη κατανάλωση ενέργειας + 16 πυρήνες υψηλής απόδοσης), οι διαρροές υποδηλώνουν σημαντικές προόδους στην αρχιτεκτονική πυρήνων αποδοτικότητας (πυρήνες LP). Αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε βελτιωμένη απόδοση ισχύος.

Η εταιρεία δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα την καταληκτική ημερομηνία κυκλοφορίας για την πλατφόρμα Core Ultra 200. Ωστόσο, η πρόσφατη ανακοίνωση της υποδοχής LGA 1851, συμβατή με τους επεξεργαστές Meteor Lake-PS για ενσωματωμένα συστήματα, υποδηλώνει την πιθανή χρήση της με το Core Ultra 200 και μελλοντικούς επεξεργαστές που θα απευθύνονται στον καταναλωτή.

Οι φήμες, αν και ανεπιβεβαίωτες, υπαινίσσονται τη δυνατότητα μιας αρχιτεκτονικής μονάδας επεξεργασίας γραφικών Xe-LPG (GPU) βασισμένη στην αρχιτεκτονική Alchemist για την επιτραπέζια σειρά Core Ultra 200. Οι επεξεργαστές φορητών συσκευών (Σειρά H) ενδέχεται να χρησιμοποιούν μια αναβαθμισμένη έκδοση, το Xe-LPG +, αν και οι λεπτομέρειες σχετικά με την αρχιτεκτονική GPU εξακολουθούν και παραμένουν ασαφείς.

Με αυτές τις διαρροές, μπορούμε να πάρουμε μια πρώτη γεύση στα πιθανά χαρακτηριστικά της επόμενης γενιάς πλατφόρμας επιτραπέζιων επεξεργαστών της Intel. Ενώ λεπτομέρειες όπως οι τελικές ταχύτητες ρολογιού, τα επίσημα ονόματα και οι συγκεκριμένες λειτουργίες δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί, το Core Ultra 200 (Arrow Lake) υπόσχεται βελτιώσεις στην αρχιτεκτονική του πυρήνα και δυνητικά βελτιωμένη απόδοση και αποτελεσματικότητα.

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...