Jump to content

Ψηφίστηκε νόμος για μη χρήση του TikTok στις ΗΠΑ, ενώ οι πολιτικοί της ΕΕ λατρεύουν την εφαρμογή


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μέρα με την ημέρα όλο και ανεβαίνει η δημοτικότητα του TikTok μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτικών, παρά τους φόβους για την ασφάλεια, αναφέρει μια πρόσφατη έκθεση του Reuters. Ουδείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει για αυτή την νέα τους συνήθεια, άλλωστε οι πολιτικοί χρειάζονται νέους ψηφοφόρους, καθώς είναι γνωστό ότι τα άτομα νεαρότερης ηλικίας περνούν αμέτρητες ώρες στο TikTok.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα του Simon Harris, ο οποίος όταν έγινε πρωθυπουργός της Ιρλανδίας τον Μάρτιο, για το πόσο βασίστηκε στην πλατφόρμα του TikTok για την εκλογή του. Μάλιστα, ο νεότερος ηγέτης στην ιστορία της Ιρλανδίας, έφτιαξε ένα βίντεο για να ευχαριστήσει τους 95.000 ακόλουθούς του.

Ο Harris είναι μόνο ένας από τους πολλούς Ευρωπαίους πολιτικούς που βασίζονται στο TikTok. Αν μη τι άλλο, αυτή πρόκειται για μια κυρίαρχη τάση, καθώς οι Ευρωπαίοι πολιτικοί στρέφονται στο TikTok, πιστεύοντας ότι η σημασία της σύνδεσης με νεότερους ψηφοφόρους ξεπερνά τις υποτιθέμενες ανησυχίες για την ασφάλεια.

Κάτι που επαννειλημένως επισημαίνουν οι υπηρεσίες ασφαλείας της Γερμανίας είναι ότι πρέπει να αποφεύγουν όλοι την χρήση του TikTok, γιατί θα μπορούσε να αποκαλύψει προσωπικά δεδομένα στην κυβέρνηση της Κίνας ή να χρησιμοποιηθεί για να επηρεάσει τους χρήστες. Παρόμοιοι φόβοι στοιχειώνουν τους αμερικανούς νομοθέτες εδώ και χρόνια – γι’ αυτό πριν από λιγότερο από ένα μήνα, η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψήφισε υπέρ ενός νομοσχεδίου που θα μπορούσε να απαγορεύσει το TikTok στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο στόχος είναι η ByteDance να πουλήσει τα δικαιώματα της στην εφαρμογή μικρού μήκους βίντεο, διαφορετικά θα αντιμετωπίσει απαγόρευση στις ΗΠΑ. Εάν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, η ByteDance θα έχει προθεσμία 165 ημερών για να περάσει τον έλεγχο του TikTok σε μια εταιρεία με έδρα την Αμερική. Εάν δεν συμβεί αυτό, τότε στα δημοφιλή app stores (Google Play Store και Apple Store) θα απαγορευθούν να προσφέρουν το TikTok στη χώρα.

Εκτός από τον πρώτο Simon Harris, ο οποίος λειτουργεί τον λογαριασμό του TikTok από το 2021, ένα άλλο αξιοσημείωτο παράδειγμα είναι ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron, ο οποίος μπορεί να υπερηφανεύεται για 4 εκατομμύρια ακόλουθους από τότε που έγινε μέλος του TikTok το 2020.

Ιδιαίτερο αγαπητό πλέον είναι το TikTok και στη Γερμανία, με τον υπουργό Υγείας Karl Lauterbach να γίνεται ο πρώτος υπουργός της χώρας που άνοιξε λογαριασμό τον Μάρτιο, αναφέροντας μάλιστα στο πρώτο του post ότι “Η επανάσταση στο TikTok: ξεκινά σήμερα”! Αξίζει να σημειωθεί ότι η “γενιά του TikTok” είναι ιδιαιτέρως σημαντική για τη Γερμανία, καθώς οι 16χρονοι εκεί μπορούν να ψηφίσουν στις ευρωπαϊκές εκλογές του Ιουνίου.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...