Jump to content

Η Samsung έχει στα σκαριά ένα Decacore Exynos 2500! Θα κοντράρει το Snapdragon 8 Gen 4;


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το 2023, η Samsung δεν σχεδίασε ούτε παρήγαγε chipset Exynos 2300 και δεν σας κρύβουμε ότι το Exynos 2200 SoC δεν ήταν η ενδεδειχμένη επιλογή για να εγκατασταθεί στα τελευταία της premium smartphones. Έτσι, όλα τα μοντέλα της σειράς Galaxy S23 που κυκλοφόρησαν μέσα στο 2023, (συμπεριλαμβανομένων των S23, S23 + και S23 Ultra) ήταν εξοπλισμένα με τον επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy.
Φέτος, η Samsung επένδυσε στην ανάπτυξη ενός βελτιωμένου Exynos 2400 και η εταιρεία το εκμεταλλεύτηκε αυτό με το chipset να τρέχει στα Galaxy S24 και Galaxy S24+ στις περισσότερες αγορές εκτός από ΗΠΑ και Κίνα, όπου αυτά τα δύο κινητά τροφοδοτούνται από το Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy. Το κορυφαίο Galaxy S24 Ultra τροφοδοτείται από το chipset Snapdragon 8 Gen 3 σε όλες τις περιοεχές όπου έκανε την εμφάνισή του.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, επιθυμία της Samsung είναι να συνεχίσει το εν λόγω σύστημα και την ίδια τακτική και με το μελλοντικό S25.
Έχοντας αυτό κατά νου, η εταιρεία άρχισε να αναπτύσσει και να δοκιμάζει το chipset Exynos 2500. Συγκεκριμένα, στο “X”, ο tipster @PandaFlash σημειώνει ότι το Exynos 2500 συγκρίνεται με το τρέχον chip Snapdragon 8 Gen 3 όσον αφορά την CPU και την GPU. Από το επόμενο έτος, ο Exynos 2500 θα κληθεί να αντιμετωπίσει και τον Snapdragon 8 Gen 4.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα πρώτα αποτελέσματα του Geekbench δείχνουν ότι η απόδοση του Snapdragon 8 Gen 4 είναι υψηλότερη κατά 46% έναντι του Snapdragon 8 Gen 3, ενώ μάλιστα σημείωσε το ίδιο σκορ στον αριθμό πολλών πυρήνων που είχε το ισχυρό chip M3 της Apple, φαίνεται πιθανό ότι το Exynos 2500 δεν θα μπορεί να παίξει στο ίδιο γήπεδο με το κορυφαίο chipset Snapdragon 8.
Ωστόσο, απομένει ακόμη αρκετός χρόνος για τη Samsung, έτσι ώστε να κάνει κάποιες αλλαγές στο σχεδιασμό του chip για να το κάνει πιο ανθεκτικό στη θερμότητα. Κάτι που είναι επιτακτική ανάγκη για το Exynos 2500, το οποίο διαθέτει 10 πυρήνες CPU όπως ο προκάτοχός του. Θα μπορούσε επίσης να υποστηρίξει LPDDR5T RAM. Εάν μπορούν να γίνουν αρκετές τροποποιήσεις στο Exynos 2500, το νέο chipset της Samsung μπορεί στο τέλος να αποδειχθεί πιο ανταγωνιστικό με το εξίσου ικανότατο SoC Snapdragon 8 Gen 4.
[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...