Jump to content

PS VR2: Κατεβάζει διακόπτες η Sony και "ξεφορτώνεται" το απόθεμά της...


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παρά την μεγάλη εμπιστοσύνη που έτρεφε εξαρχής η Sony για το PS VR headset που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2023, τελικά παρά τους υψηλούς στόχους δεν αποδείχθηκε ένα επιτυχημένο προιόν, με τις πωλήσεις του να είναι “αναιμικές”. Ο Ιαπωνικός κολοσσός του gaming μην βλέποντας… φως, επέλεξε να σταματήσει την παραγωγή του headset προκειμένου να καθαρίσει (και να ξεφορτωθεί) το υπάρχον απόθεμα.

Η Sony φέρεται να έχει ένα αρκετά μεγάλο απόθεμα σε PS VR2, εν μέσω μειωμένων πωλήσεων που συρρικνώνονται κάθε τρίμηνο από την κυκλοφορία του εν λόγω headset. Με τη σειρά της, η IDC λέει ότι τα shipments ανήλθαν σε 595,5 χιλιάδες μονάδες το πρώτο τρίμηνο πέρυσι, 435,5 χιλιάδες το δεύτερο τρίμηνο, 343,6 χιλιάδες το τρίτο τρίμηνο και 325,2 χιλιάδες το τέταρτο τρίμηνο. Αυτές, παρεμπιπτόντως, είναι παραδόσεις σε λιανοπωλητές, όχι σε καταναλωτές, επομένως οι πραγματικοί αριθμοί πωλήσεων στους καταναλωτές είναι πιθανώς ακόμη χαμηλότεροι.

Αθροιστικά, η Sony έχει κατασκευάσει “πολύ πάνω από” 2 εκατομμύρια PS VR2 μέχρι στιγμής, σύμφωνα με άτομα που είναι σε θέση να γνωρίζουν τα σχέδιά της και insiders. Οι πωλήσεις σαφώς δεν ήταν καν κοντά σε αυτό το όριο, οπότε η παύση της παραγωγής έχει νόημα. Το πιο ενδιαφέρον ερώτημα είναι αν αυτό σημαίνει κάτι για τη γενική ζήτηση των καταναλωτών για VR headsets που έχουν πολύ πιο λογικές τιμές σε σύγκριση με το Vision Pro της Apple (το PS VR2 τιμολογείται στα 550 $). Ωστόσο, αξίζει να σημειώσουμε ότι σε σχέση με την συσκευή της Apple, το user experience που προσφέρει το headset της Apple είναι η… μέρα με τη νύχτα! 

Ένα από τα προβλήματα για το PS VR2 μπορεί να ήταν η έλλειψη ποιοτικών τίτλων Το τμήμα PlayStation στο Λονδίνο της Sony, το οποίο επικεντρώθηκε στην κατασκευή παιχνιδιών VR, έκλεισε τον περασμένο μήνα, μια κίνηση που σημαίνει ότι τα πράγματα δεν θα γίνουν καλύτερα στο μέλλον όσον αφορά τη διαθεσιμότητα παιχνιδιών για το PS VR2. Από την άλλη πλευρά, η Sony είπε τον Φεβρουάριο ότι εξετάσει την μελλοντική δυνατότητα των κατόχων PS VR2 να αποκτήσουν πρόσβαση σε τίτλους υπολογιστών.

Η ανάπτυξη παιχνιδιών VR λέγεται ότι έχει “ουσιαστικά υψηλότερο” κόστος από τους κανονικούς τίτλους, γεγονός που εξηγεί την έλλειψη επιλογών.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...