Jump to content

Canalys: Ως κυρίαρχος πάροχος chipset αναδείχθηκε για την τελευταία περίοδο του 2023 η MediaTek


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Προσεκτική όπως πάντα, η Canalys συγκέντρωσε και ανέλυσε σε μια νέα της έκθεση τα στατιστικά δεδομένα ανά προμηθευτή επεξεργαστή όσον αφορά την αγορά smartphones κατά το 4ο τρίμηνο του 2023. Η ανάλυση που έγινε αποκαλύπτει πως η Mediatek τροφοδότησε περισσότερες συσκευές από οποιονδήποτε κατασκευαστή chip το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους, με αύξηση 21% σε ετήσια βάση.

Όσον αφορά τα έσοδα, η Apple πήρε το στέμμα κατά το 4ο τρίμηνο του 2023. Τα κινητά τηλέφωνα με chip της εταιρείας από το Cupertino (μόνο τα iPhone το έχουν αυτό) απέφεραν έσοδα 87 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αμερικανική εταιρεία, 20% περισσότερα από την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η συγκεκριμένη έκθεση περιλαμβάνει μόνο την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2023 και δεν περιλαμβάνει λεπτομέρειες για ολόκληρο το οικονομικό έτος. Η Mediatek, η Apple και η Qualcomm ήταν οι τρεις κορυφαίοι πάροχοι chipset στην αγορά, ενώ η HiSilicon που ανήκει στην Huawei σημείωσε έσοδα 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για 7 εκατομμύρια μονάδες. Αυτό σημαίνει ότι η κινεζική εταιρεία πούλησε κυρίως τηλέφωνα nova 12 και Mate 60 με Kirin 9000S για 1000 $ (κατά μέσο όρο) το τεμάχιο.

Μια άλλη έκπληξη από την Κίνα είναι ότι τα τηλέφωνα με chipset Unisoc παρουσίασαν αύξηση 24% σε ετήσια βάση τόσο σε έσοδα όσο και σε όγκο. Τα μισά από τα τηλέφωνα με SoC από αυτόν τον προμηθευτή ήταν κάτω από την ομπρέλα της Transsion, η οποία περιλαμβάνει τα εμπορικά σήματα Infinix, Tecno και iTel, τα οποία είναι δημοφιλή στις αναδυόμενες αγορές.

Η Samsung Semiconductor σημείωσε μείωση 48% στις αποστολές τηλεφώνων με chip Exynos, μειώνοντας τα τριμηνιαία έσοδα στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια, 44% χαμηλότερα από πέρυσι. Αναμένουμε μια ελαφρά αύξηση το πρώτο εξάμηνο του 2024, καθώς τα Galaxy S24 και Galaxy S24+ που τροφοδοτούνται με Exynos 2400 παρουσίασαν αυξημένες πωλήσεις, ενώ το Galaxy A55 με Exynos 1480 έρχεται αυτόν τον μήνα.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...