Jump to content

Η Google δοκιμάζει ένα ενοποιημένο κατάστημα εφαρμογών που ονομάζεται "App Mall" για Chromebook


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

To μικρός κόστος αγοράς και το απλοποιημένο UI των Chromebook’s, είναι δύο βασικοί λόγοι για τους οποίους αυτές οι συσκευές έχουν κερδίσει μεγάλη δημοτικότητα. Ωστόσο, οι χρήστες αντιμετωπίζουν προκλήσεις στη διαχείριση εφαρμογών σε διαφορετικές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων εφαρμογών ιστού, εφαρμογών Android και εφαρμογών Linux, λόγω της ανάγκης να πλοηγηθούν σε διάφορες πηγές όπως το πρόγραμμα περιήγησης Chrome, το Google Play Store και μερικές φορές η γραμμή εντολών για εφαρμογές Linux. Αυτό δημιουργεί μια κατακερματισμένη και συχνά μπερδεμένη εμπειρία, ειδικά για τους νέους χρήστες.

Για να εξαλείψει αυτό το πρόβλημα, η Google παρουσιάζει ένα νέο κατάστημα εφαρμογών για το ChromeOS που ονομάζεται “App Mall”. Αυτή η πρωτοβουλία στοχεύει να απλοποιήσει τη διαδικασία ανακάλυψης και εγκατάστασης εφαρμογών παρέχοντας μια κεντρική πλατφόρμα για τους χρήστες να βρίσκουν και να εγκαθιστούν μια μεγάλη ποικιλία εφαρμογών.

Σύμφωνα με αποσπάσματα κώδικα που βρέθηκαν στο Chrome, η λειτουργικότητα είναι κρυμμένη πίσω από ένα flag στις ρυθμίσεις του Chrome, αλλά οδηγεί σε έναν ιστότοπο που ονομάζεται “discover.apps.chrome”. Αν και ο ιστότοπος δεν είναι ακόμα ενεργός, υπονοεί το επερχόμενο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Ενώ είναι ακόμη νωρίς και συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με τους τύπους εφαρμογών που θα εμφανίζονται στο App Mall δεν έχουν αποκαλυφθεί πλήρως, αναμένεται ότι τουλάχιστον οι εφαρμογές Android και web, συμπεριλαμβανομένων των παιχνιδιών, θα κάνουν την περικοπή. Αυτή η εικασία ενισχύεται από την τρέχουσα ικανότητα των Chromebook να ανακαλύπτουν ορισμένες εφαρμογές μέσω της ενσωματωμένης εφαρμογής “Explore”, υποδηλώνοντας ότι το “App Mall” πιθανότατα θα επεκταθεί σε αυτό το θεμέλιο για να προσφέρει μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία ανακάλυψης.

Αυτή η ενοποίηση θα μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά την εμπειρία χρήστη, καθιστώντας ευκολότερο και πιο διαισθητικό για τους κατόχους Chromebook να αποκαλύπτουν νέες εφαρμογές και παιχνίδια, μεγιστοποιώντας έτσι τη χρησιμότητα και την ευελιξία των συσκευών τους.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...