Jump to content

Κάνει πίσω η Apple, δεν θα καταργήσει τελικά τις progressive web εφαρμογές στην ΕΕ


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Στα μέσα του περασμένυ μήνα Φεβρουαρίου, η Apple ανακοίνωσε ότι το iOS 17.4 θα καταργούσε την υποστήριξη για progressive web apps στην ΕΕ. Η εταιρεία κατηγόρησε αυτό τον νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές (DMA), ο οποίος τίθεται σε ισχύ την επόμενη εβδομάδα και είναι ο λόγος για τον οποίο το iOS 17.4 θα συνοδεύεται από υποστήριξη για εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών.

Tώρα η Apple άλλαξε γνώμη εξαιτίας ενός τεράστιου όγκου αντιδράσεων στο διαδίκτυο και γι’ αυτό η εταιρεία αποκαλύπτει πως οι progessive web εφαρμογές θα εξακολουθούν να υποστηρίζονται ακόμη και στο iOS 17.4 στην ΕΕ. Έτσι, όπως πριν, θα μπορείτε να προσθέσετε μια τέτιου είδους εφαρμογή στην αρχική σας οθόνη και θα ξεκινήσει στο δικό της παράθυρο ανώτατου επιπέδου, χωρίς να υποβιβαστεί σε ένα απλό άνοιγμα συντόμευσης στο Safari.

Σε μια ενημέρωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο προγραμματιστών της, η Apple εξηγεί:

Προηγουμένως, η Apple ανακοίνωσε σχέδια για την κατάργηση της δυνατότητας web εφαρμογών Αρχικής οθόνης στην ΕΕ ως μέρος των προσπαθειών μας να συμμορφωθούμε με το DMA. Η ανάγκη κατάργησης της δυνατότητας ενημερώθηκε από τις περίπλοκες ανησυχίες για την ασφάλεια και το απόρρητο που σχετίζονται με τις τέτοιου είδους εφαρμογές για την υποστήριξη εναλλακτικών μηχανών προγράμματος περιήγησης που θα απαιτούσαν τη δημιουργία μιας νέας αρχιτεκτονικής ενοποίησης που δεν υπάρχει επί του παρόντος στο iOS.

Λάβαμε αιτήματα για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε υποστήριξη για αυτές τις εφαρμογές στο iOS, επομένως θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε την υπάρχουσα δυνατότητα στην ΕΕ. Αυτή η υποστήριξη σημαίνει ότι οι εφαρμογές web της αρχικής οθόνης συνεχίζουν να δημιουργούνται απευθείας στο WebKit και στην αρχιτεκτονική ασφαλείας του και να ευθυγραμμίζονται με το μοντέλο ασφάλειας και απορρήτου για εγγενείς εφαρμογές στο iOS.
Οι προγραμματιστές και οι χρήστες που μπορεί να έχουν επηρεαστεί από την κατάργηση των εφαρμογών  στην έκδοση beta του iOS στην ΕΕ μπορούν να αναμένουν την επιστροφή της υπάρχουσας λειτουργικότητας με τη διαθεσιμότητα του iOS 17.4 στις αρχές Μαρτίου.

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, η Apple ισχυρίστηκε ότι αυτό θα επηρέαζε μόνο έναν μικρό αριθμό χρηστών.

Έτσι λοιπόν οι progressice web εφαρμογές θα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τη μηχανή απόδοσης WebKit της Apple, ακόμα κι αν έχετε επιλέξει ένα προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιεί το δικό του.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...