Jump to content

Εκπρόσωπος της Qualcomm στο MWC επιβεβαιώνει πως θα δούμε το SoC Snapdragon 8 Gen 4 τον Οκτώβριο


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Με την ανώτερη διοικητική θέση που κατέχει ο Don McGuire ως Chief Marketing Officer (CMO) της Qualcomm, πήρε την πρωτοβουλία να κάνει μια ενδιαφέρουσα ανακοίνωση στο MWC 2024. Ο χώρος ημιαγωγών που προορίζονται για κινητά πρόκειται να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς η Qualcomm ετοιμάζεται να αποκαλύψει το Snapdragon Gen 4 SoC με την προσαρμοσμένη CPU “Oryon“.

Ο Don επιβεβαίωσε ότι το Snapdragon Summit της Qualcomm θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2024, όπου η εταιρεία θα αποκαλύψει το ισχυρότερο Snapdragon 8 Gen 4 SoC.

Ενθάρρυνε επίσης τους ανθρώπους να αγκαλιάσουν την τεχνητή νοημοσύνη και σχολίασε ότι δεν θα αντικαταστήσει τους ανθρώπους σύντομα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η τεχνητή νοημοσύνη θα λειτουργεί ως η 6η αίσθηση/δεύτερος εγκέφαλος.

Από τώρα η Qualcomm χρησιμοποιεί πυρήνες CPU που βασίζονται σε ARM για όλους τους επεξεργαστές της και η μετάβαση σε προσαρμοσμένους πυρήνες CPU θα δώσει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και θα ανταγωνιστεί τα chipsets της Apple. Θα πρέπει επίσης να υπάρχει μια βελτιωμένη μονάδα νευρωνικής επεξεργασίας (NPU) στο επερχόμενο chipset Snapdragon 8 Gen 4.

Κάτι ακόμη που ακούμε είναι ότι το νέο SoC θα συνοδεύεται από συνδυασμό 2+6 πυρήνων, εξαλείφοντας εντελώς τους πυρήνες αποδοτικότητας. Η εταιρεία αναμένεται να χρησιμοποιήσει τη διαδικασία 3 nm δεύτερης γενιάς της TSMC για το chipset, η οποία αυξάνει την απόδοση ισχύος, βοηθώντας την απουσία πυρήνων απόδοσης.

Σύμφωνα με τις τρέχουσες φήμες, ο Snapdragon 8 Gen 4 δοκιμάζεται σε συχνότητα 4 GHz, σε σύγκριση με τα 3,30 GHz του προκατόχου του και αναμένεται να ανταγωνιστεί το chipset M3 της Apple. Ωστόσο, αυτές είναι πρώιμες φήμες και θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες τους επόμενους μήνες.

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...