Jump to content

MWC @ 2024: Punkt MC02, το μόνο smartphone που στοχεύει να διατηρήσει ακέραιο/ασφαλές το απόρρητό σας!


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μπορεί ενδεχομένως να μην έτυχε να ακούσετε ποτέ το όνομα της εταιρείας Punkt, όμως στο συνέδριο MWC 2024, η εταιρεία έδωσε το παρών και έδειξε ένα smartphone που δεν το λες και συνηθισμένο! Το Punkt MC02 είναι ένα νέο τηλέφωνο με επίκεντρο το απόρρητο που μπορείτε τώρα να αγοράσετε σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2023, αλλά μόλις τώρα το τηλέφωνο της Punkt αρχίζει να αποστέλλεται στους πρώτους πελάτες του – μια εξειδικευμένη ομάδα χρηστών smartphone που εκτιμούν την επιλογή και θέλουν τον πλήρη έλεγχο των δεδομένων που εκπέμπουν τα τηλέφωνά τους στον κόσμο.

Με γνώμονα την ασφάλεια, το Punkt MC02 τρέχει σε ένα ειδικά θωρακισμένο λειτουργικό σύστημα που ονομάζεται Apostrophy. Βασίζεται στο Graphene OS, ένα άλλο λειτουργικό λογισμικό που εστιάζει αποκλειστικά και μόνο στην ιδιωτική προστασία του χρήστη. Το Apostrophy βασίζεται στα θεμέλια του Graphene OS και προσθέτει τις δικές του ασφαλείς εφαρμογές στο τηλέφωνο, όπως επαφές, χώρο αποθήκευσης, email, αρχεία, εργασίες και πολλά άλλα. Προσφέρει επίσης μια εφαρμογή Digital Nomad VPN για την προστασία των δεδομένων περιήγησης.

Τα δεδομένα από όλες τις εφαρμογές του Apostrophy αποθηκεύονται σε διακομιστές που βρίσκονται στην Ελβετία, ανεξάρτητα από το πού χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο. Η ΕΕ φημίζεται για τους αυστηρούς νόμους περί προστασίας δεδομένων και γι’ αυτό η εταιρεία επιμένει στα τραπεζικά δεδομένα σε ελβετικούς διακομιστές.

Μάλιστα οι χρήστες του Punkt έχουν τη δυνατότητα λήψης του Google Play Store και όλων των εφαρμογών που το συνοδεύουν. Η εταιρεία λέει ότι οι χρήστες μπορούν να το κάνουν αυτό με δική τους ευθύνη και το τηλέφωνο εκδίδει μια προειδοποίηση απορρήτου όταν εγκαθιστάτε το Play Store για πρώτη φορά. Από προεπιλογή, περιλαμβάνει απλώς ένα πρόγραμμα εγκατάστασης για το Play Store και δεν έχει ενσωματωμένη καμία από τις συνηθισμένες εφαρμογές Google.

Διαμόρφωση περί hardware

Δεδομένου ότι το λογισμικό είναι η κύρια εστίαση του Punkt MC02, το hardware φαίνεται να είναι κάπως αδύναμο. Η συσκευή διαθέτει οθόνη IPS 6,67 ιντσών με ανάλυση 2.400 x 1.080, οκταπύρηνο επεξεργαστή MediaTek Dimensity 900, 6 GB RAM και 128 GB επεκτάσιμο αποθηκευτικό χώρο (έως 2 TB). Διαθέτει τρεις πίσω κάμερες, συμπεριλαμβανομένου ενός κύριου αισθητήρα 64MP, ενός ευρυγώνιου φακού 8MP και μιας macro κάμερας 2MP. Μπροστά υπάρχει μια selfie κάμερα των 24MP.

Άραγε πόσοι άνθρωποι θα εξαρτηθούν πραγματικά από τον τρόπο που χρησιμοποιούν τα smartphone τους για να υιοθετήσουν την προσέγγιση απορρήτου που διαφημίζει το Punkt;

Το Punkt MC02 κοστίζει 749$/699€ και συνοδεύεται από δωρεάν συνδρομή ενός έτους στο Apostrophy OS. Μόλις τελειώσει αυτό, οι χρήστες θα πρέπει να πληρώσουν το ισοδύναμο των 14,99 ελβετικών φράγκων (17 $) για να χρησιμοποιήσουν τις ασφαλείς υπηρεσίες της πλατφόρμας Apostrophy. Οι χρήστες μπορούν επίσης να εξαιρεθούν από το Apostrophy OS και να διακόψουν τις συνδρομές τους, γεγονός που θα ανακαλέσει την πρόσβασή τους στις εφαρμογές της Apostrophy και στις ασφαλείς υπηρεσίες αποθήκευσης δεδομένων.

 

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...