Jump to content

Το μέλλον είναι το AI 6G και η Samsung παρουσιάζει ήδη το πρώτο chip DRAM 36 GB!


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τα πάντα στο θέμα των τηλεπικοινωνιών ξεκίνησαν με το 2G μέχρι το 1991, το οποίο στη συνέχεια θεωρήθηκε απαρχαιωμένο όταν ακολούθησε το πρότυπο 3G, ενώ το 2009 υπήρξε μεγάλη αλλαγή καλωσορίζοντας το 4G! Σήμερα οι εξελιγμένες μας συσκευές συνδέεται μέσω δικτύου 5G αλλά μπροστά μας έχουμε κάτι ακόμη να περιμένουμε… το 6G που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη!

Η κυκλοφορία του 6G δεν έχει οριστεί ακόμα χρονικά, αλλά δεδομένου του πόσο γρήγορα κυλάει ο χρόνος, θα το δούμε νωρίτερα από όσο υπολογίζουμε.

Οι ειδικοί προβλέπουν ότι τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έκτης γενιάς (6G), που τροφοδοτούνται από τεχνητή νοημοσύνη (AI), θα συγχωνεύσουν την επικοινωνία και τον υπολογισμό σε ένα απρόσκοπτα διασυνδεδεμένο βασίλειο ψηφιακού και φυσικού πεδίου. Ο Qin Fei, για παράδειγμα – πρόεδρος του ερευνητικού ινστιτούτου επικοινωνιών στην vivo – λέει: “Προηγουμένως, συζητούσαμε για το διαδίκτυο των πραγμάτων, αλλά το 6G μας εισάγει σε ένα έξυπνο διαδίκτυο των πραγμάτων”.

Με βελτιώσεις στον λανθάνοντα χρόνο δεδομένων, την ασφάλεια, την αξιοπιστία και την ικανότητα άμεσης διαχείρισης τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων παγκοσμίως, ο Qin και άλλοι ειδικοί προβλέπουν ότι το 6G θα αλλάξει δραματικά τόσο τον ελεύθερο χρόνο όσο και την εργασία. Το όραμα της Vivo για το 6G περιλαμβάνει πρωτοποριακές εφαρμογές όπως μικτή πραγματικότητα, ολογραφική και πολυαισθητηριακή επικοινωνία, διαδραστικούς τρισδιάστατους ψηφιακούς ανθρώπους, συνεργατικά ρομπότ και αυτόνομη οδήγηση.

Στην εποχή ΑΙ 6G ταξιδεύει ήδη και η Samsung!

Η Samsung ανακοίνωσε ότι συμμετέχει στη Συμμαχία AI-RAN (Artificial Intelligence-Radio Access Network) ως ιδρυτικό μέλος, με στόχο την προώθηση της καινοτομίας 6G συνδυάζοντας την τεχνολογία AI και την τεχνολογία ασύρματης επικοινωνίας.

Η AI-RAN Alliance, που ξεκίνησε επίσημα στο συνεχιζόμενο Παγκόσμιο Συνέδριο Mobile (MWC) στη Βαρκελώνη, είναι ένας οργανισμός που στοχεύει στην αναζωογόνηση της σύγκλισης της τεχνητής νοημοσύνης και της ασύρματης επικοινωνίας και την κορυφαία τεχνολογική καινοτομία μέσω της συνεργασίας με σχετικές εταιρείες. Συνολικά έντεκα οργανισμοί — συμπεριλαμβανομένων των Samsung, Arm, Ericsson, Microsoft, Nokia, NVIDIA, SoftBank και Northeastern University — συμμετέχουν ως ιδρυτικά μέλη. Αυτή η νέα συμμαχία θα συνεργαστεί για την ανάπτυξη καινοτόμων νέων τεχνολογιών, καθώς και την εφαρμογή αυτών των τεχνολογιών σε εμπορικά προϊόντα στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επερχόμενη εποχή 6G.

“Οι αναδυόμενες υπηρεσίες στην εποχή 6G θα φέρουν επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με την τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι αναπόσπαστο μέρος αυτής της τάσης”, δήλωσε ο Charlie Zhang, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Samsung Research America.

Και εγένετο το πρώτο chip DRAM 36 GB!

Για να λειτουργήσει το AI, χρειάζεται πολλή μνήμη. Γι’ αυτό δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Samsung μόλις ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε το HBM3E 12H, την πρώτη HBM3E DRAM 12 στοίβων της βιομηχανίας και το προϊόν HBM με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα μέχρι σήμερα.

Το HBM3E 12H της Samsung παρέχει υψηλό εύρος ζώνης όλων των εποχών έως και 1.280 gigabyte ανά δευτερόλεπτο (GB/s) και κορυφαία στον κλάδο χωρητικότητα 36 GB. Σε σύγκριση με το HBM3 8H 8 στοιβών και οι δύο πτυχές έχουν βελτιωθεί περισσότερο από 50%.

“Οι πάροχοι υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης του κλάδου απαιτούν ολοένα και περισσότερο HBM με υψηλότερη χωρητικότητα και το νέο μας προϊόν HBM3E 12H έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται σε αυτή την ανάγκη”, δήλωσε ο Yongcheol Bae, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Σχεδιασμού Προϊόντων Μνήμης στη Samsung Electronics. “Αυτή η νέα λύση μνήμης αποτελεί μέρος της προσπάθειάς μας προς την ανάπτυξη βασικών τεχνολογιών για HBM υψηλής στοίβας και την παροχή τεχνολογικής ηγετικής θέσης για την αγορά HBM υψηλής χωρητικότητας στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης”.

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...