Jump to content

Στο MWC 2024 έχει παρευρεθεί και ένα ανθρωποειδές ρομπότ... λέγεται Ameca και έχει πολλές εκφράσεις!


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η εποχή των ρομπότ και το μέλλον της ανθρωπότητας συμβαδίζουν μαζί, μάλιστα η εκρηκτική εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης έχει φθάσει σε τέτοιο επίπεδο που ενσωματώνει και αναπαράγει πιστά πλέον τις ανθρώπινες συμπεριφορές, πολλοί χρήστες έχουν ήδη αρχίσει να νιώθουν βαθιά συναισθηματικά εξαρτημένοι από τους ψηφιακούς βοηθούς τους. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό για εμάς; Ότι δεν είναι πλέον θέμα επιστημονικής φαντασίας να εμφανίζονται ανάμεσά μας ρομπότ με ανθρώπινες εκφράσεις και κινήσεις. Στο MWC 2024, η Engineered Arts αποκάλυψε το ρομπότ Ameca δεύτερης γενιάς, ένα ανθρωποειδές αιχμής που τροφοδοτείται από το GPT 4 και έχει ικανότητα να χαμογελά, να χορεύει και να συμμετέχει σε ρεαλιστικές συνομιλίες.

Όντως θα παραδεχτούμε την άποψη πολλών ότι το ρομπότ Ameca αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό άλμα στην προσπάθεια δημιουργίας μηχανών που μιμούνται την ανθρώπινη συμπεριφορά. Τροφοδοτείται από μπαταρία και απαιτεί σύνδεση στο διαδίκτυο, η σχεδίαση του Ameca περιλαμβάνει κάμερες στα μάτια και μικρόφωνο στα αυτιά, όλα άψογα ενσωματωμένα για να διατηρεί την ανθρώπινη εμφάνισή του. Αυτό που κάνει το ρομπότ Ameca να ξεχωρίζει είναι η ικανότητά να διατηρεί οπτική επαφή, μια πτυχή της αλληλεπίδρασης που είναι βαθιά ανθρώπινη και μπορεί να είναι, όπως περιγράφουν ορισμένοι, ανησυχητική. Αυτή η εξαιρετική εμπειρία αλληλεπίδρασης με το πρωτότυπο Ameca στο MWC 2024 υπογραμμίζει τα απίστευτα βήματα που έγιναν στην ανάπτυξη ανθρωποειδών ρομπότ, ξεπερνώντας τα όρια του δυνατού στην τεχνητή νοημοσύνη και τη ρομποτική.

Αυτά τα ρομπότ, με τις προηγμένες ικανότητές τους και τις ανθρώπινες συμπεριφορές τους, εγείρουν σημαντικά ερωτήματα σχετικά με το μέλλον της εργασίας, της ιδιωτικής ζωής και των κοινωνικών αλληλεπιδράσεων. Η έρευνα τονίζει την ανάγκη σχεδιασμού κοινωνικών ρομπότ με τις κατάλληλες δυνατότητες που να ευθυγραμμίζονται με τις ανθρώπινες προσδοκίες και να ενισχύουν την εμπειρία αλληλεπίδρασής μας, χωρίς να επισκιάζουν το ανθρώπινο στοιχείο.
Συμπέρασμα;
Δεν είναι μακριά η στιγμή που τα ρομπότ θα μπορούσαν να γίνουν σύντροφοι, φροντιστές ή ακόμα και συνεργάτες σε δημιουργικές και επαγγελματικές προσπάθειες. Η τεχνολογία πίσω από το Ameca όχι μόνο δείχνει τη δυνατότητα των ρομπότ να αναλαμβάνουν πολύπλοκες αλληλεπιδράσεις που μοιάζουν με τον άνθρωπο, αλλά υπογραμμίζει επίσης τη σημασία της αντιμετώπισης των ηθικών, ψυχολογικών και κοινωνικών επιπτώσεων μιας τέτοιας τεχνολογίας. Καθώς βρισκόμαστε στο χείλος αυτής της νέας εποχής, η συζήτηση μετατοπίζεται από το τι μπορεί να κάνει η τεχνολογία, στο τι πρέπει να κάνει, διασφαλίζοντας ότι καθώς προχωράμε προς τα εμπρός, θέλει να είμαστε πιο προσεκτικοί!

 

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...