Jump to content

Ένα τηλέφωνο χωρίς εφαρμογές; Αυτό το πρωτότυπο τηλέφωνο Android το είδαμε στο φετινό MWC


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ποιον ρόλο θα μπορούσε να διαδραματίσει η τεχνητή νοημοσύνη στην καθημερινή μας ζωή; Οι απαντήσεις πολλές και οι απόψεις ποικίλλουν, μα το μόνο σίγουρο είναι ότι τεχνητή νοημοσύνη έχει εισβάλει στη ζωή του σύγχρονου κόσμου και μαζί με τις εντυπωσιακές της ικανότητες αναδεικνύονται μια σειρά από υπαρκτούς αλλά και δυνητικούς κινδύνους που υπάρχουν από τη συνεχή και ανεξέλεγκτη μέχρι στιγμής ανάπτυξη των τεχνολογιών ΑΙ.

Πέρα όμως των αρνητικών επιπτώσεων, όπου και αν βρεθούμε θα διαπιστώσουμε ότι κάθε  συζήτηση περιστρέφεται γύρω από την ΑΙ και το MWC δεν αποτελεί εξαίρεση. Καθώς οι εταιρείες αποκαλύπτουν τα προϊόντα και τις ιδέες τους με τεχνητή νοημοσύνη, φαίνεται ότι ένα πρωτότυπο smartphone τεχνητής νοημοσύνης από την Deutsche Telekom είναι μια από τις αποκαλύψεις που τραβούν τα βλέμματα των παρευρισκομένων!

Η Deutsche Telekom παρουσίασε ένα νέο πρωτότυπο τηλέφωνο που βασίζεται αποκλειστικά στην τεχνητή νοημοσύνη. Είναι μια πειραματική συσκευή που λέγεται ότι χειρίζεται όλες τις ανάγκες του χρήστη με τη βοήθεια AI αντί για εφαρμογές.

Σαν βασική ιδέα για να δημιουργηθεί αυτή η συσκευή είναι το όραμα της εταιρείας που πιστεύει ότι στο μέλλον τα smartphones θα βασίζονται αποκλειστικά στη τεχνητή νοημοσύνη. “Μπορώ να σας πω ότι σε 5-10 χρόνια από τώρα, κανείς από εμάς δεν θα χρησιμοποιεί πλέον εφαρμογές”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Deutche Telekom, Tim Hoettges, στην κεντρική τους παρουσίαση.

Ορισμένες περιπτώσεις χρήσης για μια τέτοια συσκευή περιλαμβάνουν την υποβολή προτροπών και τη λήψη προτάσεων που δημιουργούνται για ταξίδια, τρόφιμα ή προϊόντα προς αγορά ή μπορείτε να τραβήξετε μια φωτογραφία και να ζητήσετε από την AI να στείλει τη φωτογραφία σε φίλους και συγγενείς.

Η Deutsche Telekom ανέπτυξε αυτή τη συσκευή τεχνητής νοημοσύνης σε συνεργασία με την Qualcomm και την Brain.AI. Μιλώντας για το Brain.AI, η εταιρεία έχει ήδη μια εφαρμογή iOS που ισχυρίζεται ότι κάνει το ίδιο πράγμα που κάνει αυτό το τηλέφωνο. Ωστόσο, οι περισσότερες από τις κριτικές που έχει η εφαρμογή φαίνεται να είναι αρνητικές.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι το νέο τηλέφωνο AI είναι απλώς μια ιδέα. Υπάρχει μια καλή πιθανότητα να καταλήξει απλώς ως vaporware στο τέλος.

 

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...