Jump to content

[MWC 2024]: Προετοιμάζεται για το μέλλον η Intel, ανακοινώνει την πλατφόρμα Intel vPro για AI Pcs


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μόνιμο άγχος έχει καταβάλει την Intel Corp. και για να προλάβει το μέλλον, ανεβάζει ρυθμούς και ανακοινώνει την νέα της πλατφόρμα Intel vPro με κύρια εστίαση την προηγμένη τεχνολογία ΑΙ. H εν λόγω πλατφόρμα ενσωματώνει τις μονάδες επεξεργασίας γραφικών Intel Arc και τις κεντρικές μονάδες επεξεργασίας Intel Core 14th Gen σε ένα ενιαίο πακέτο.

Τα νέα chip, που ανακοινώθηκαν στο MWC 2024, έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν βελτιωμένες εμπειρίες AI σε προσωπικούς υπολογιστές και αναμένεται να προσφέρουν μεγάλα οφέλη σε εταιρείες όλων των μεγεθών, καθώς και στον τομέα της εκπαίδευσης.

Οι επεξεργαστές Intel Arc GPU και οι επεξεργαστές Intel Core 14th Gen είναι εντελώς νέα προϊόντα που θα είναι διαθέσιμα αργότερα μέσα στο έτος. Η εταιρεία είπε ότι ο Intel Core συνδυάζει και τους δύο τύπους chips, χωρίζοντας εργασίες επεξεργασίας σε όλη την CPU, την GPU και μια νέα μονάδα νευρωνικής επεξεργασίας για να υποστηρίζει πολύ ταχύτερους και ισχυρότερους φόρτους εργασίας AI.

Η Intel λέει ότι η Arc GPU προσφέρει διπλάσια απόδοση γραφικών από την προηγούμενη γενιά GPU της, επιτρέποντας νέες δυνατότητες όπως AI και ray tracing. Επιπλέον, υπάρχει ένα νέο αποκλειστικό πρόγραμμα οδήγησης γραφικών που στοχεύει στη βελτίωση της απόδοσης για κάθε είδους λογισμικό.

Εν τω μεταξύ, οι πιο πρόσφατοι επεξεργαστές Intel Core 14ης γενιάς θα παρουσιαστούν σε ένα κύμα νέων desktops pc και entry-level workstations αργότερα φέτος. Διαθέτουν μια “υβριδική αρχιτεκτονική απόδοσης”  που μπορεί να μεγιστοποιήσει τον υπολογιστικό χώρο για την υποστήριξη πιο προηγμένων εφαρμογών και πολλαπλών εργασιών. Ο ενσωματωμένος Thread Director και η τεχνολογία Dynamic Tuning θα διασφαλίσουν ότι οι νέες CPU μπορούν να διαχειρίζονται πιο αποτελεσματικά τις εργασίες και τις συχνότητες ρολογιού για βελτιστοποίηση της απόδοσης και της ενεργειακής απόδοσης.

Συνδυάζοντας αυτές τις δύο νέες πλατφόρμες στην πλατφόρμα Intel vPro, η Intel λέει ότι είναι πλέον σε θέση να προσφέρει μια παραγωγική, ασφαλή, διαχειρίσιμη και σταθερή βάση για την επεξεργασία εργασιών AI στη συσκευή.

Μπαίνουμε επίσημα στην εποχή του “AI PC”, είπε η εταιρεία, ένα ορόσημο που θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι οργανισμοί χρησιμοποιούν τους υπολογιστές τους. Σύμφωνα με αυτό, η Intel ανακοίνωσε ένα νέο Πρόγραμμα Επιτάχυνσης Η/Υ με τεχνητή νοημοσύνη που θα δει περισσότερες από 300 λειτουργίες επιτάχυνσης με τεχνητή νοημοσύνη βελτιστοποιημένες για να εκτελούνται σε υπολογιστές που τροφοδοτούνται από την πλατφόρμα Intel vPro.

Τα πλεονεκτήματα των υπολογιστών AI περιλαμβάνουν σημαντικά κέρδη παραγωγικότητας έως και 47% όσον αφορά τις εφαρμογές του Office, σε σύγκριση με έναν υπολογιστή τριών ετών, δήλωσε η Intel. Θα υπάρξουν επίσης πλεονεκτήματα ασφάλειας, καθώς η πλατφόρμα Intel vPro εκμεταλλεύεται τη νέα NPU για την υπερτροφοδότηση ανίχνευσης ανωμαλιών και τον έλεγχο ταυτότητας του υλικολογισμικού συστήματος χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη λειτουργία Silicon Security Engine.

Η εταιρεία είπε ότι η πλατφόρμα Intel vPro θα τροφοδοτήσει περισσότερους από 100 νέους φορητούς υπολογιστές, 2 σε 1 επιτραπέζιους και βασικά workstations από συνεργάτες που περιλαμβάνουν την Acer Inc., ASUSTeK Computer Inc., Dell Technologies Inc., Fujitsu Ltd., HP Inc., Lenovo Group Ltd., Dynabook Americas Inc., Samsung Electronics Co. Ltd., LG Electronics Ltd., Microsoft Corp., NEC Corp., Panasonic Holdings Corp. και VAIO Corp.

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...