Jump to content

[MWC 2024]: Μην σε ξεγελά η εμφάνιση του Skyphone, πρόκειται για ένα δορυφορικό smartphone!


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Όταν πρωτοείδαμε τη σειρά iPhone 14, πήραμε μια γεύση για το πώς τα smartphone μπορούν να συνδυαστούν με δορυφορικές συνδέσεις. Περιορισμένο από πολλούς τρόπους, σίγουρα, αλλά εξακολουθεί να είναι αρκετά σημαντικό – ειδικά όταν πρόκειται να σου σώσει τη ζωή!

Τι γίνεται όμως με τις… πραγματικές κλήσεις; Μπορείτε να φανταστείτε να πάτε στην κορυφή των Άλπεων και να θελήσετε να επικοινωνήσετε με το σπίτι; Λοιπόν υπάρχει αυτή η δυνατότητα και προσφέρεται από την Thuraya , μια εταιρεία με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με πολλά διαφορετικά υποκαταστήματα και επομένως, — πόρους. Έχει τον προσωπικό του στόλο με 5 δορυφόρους, οπότε ήταν λογικό να φτιάξουν ένα δορυφορικό τηλέφωνο, σωστά;

Έτσι, προέκυψε το Skyphone που η Thuraya αποκαλεί “ένα καθολικό δορυφορικό τηλέφωνο”. Το ονομάζουμε υβριδικό, επειδή λειτουργεί ως επί το πλείστον ως τυπικό τηλέφωνο Android, αλλά μπορεί να μεταπηδήσει απρόσκοπτα στο δορυφορικό σήμα.
Είναι ένα κάπως βαρύ smartphone — φέρει οθόνη AMOLED 6,67 ιντσών και στη συνέχεια, υπάρχει το υλικό που χρειάζεται για να χωρέσει, συμπεριλαμβανομένης της ανασυρόμενης κεραίας του. Έχει επίσης βαθμολογία IP67 για αντοχή στη σκόνη και το νερό.
Πως κάνετε κλήσεις; 
Εφόσον το χρησιμοποιείτε σαν απλό Android smartphone, ανοίγετε την κάρτα SIM, λαμβάνετε σήμα, καλείτε αριθμούς από τη λίστα επαφών σας και βλέπουν το όνομά σας.
Όταν βρίσκεστε εκτός της χώρας σας, συνδέεστε με τοπικούς παρόχους, οι οποίοι αναμεταδίδουν τα δεδομένα σας στον πάροχο της χώρας σας και πληρώνετε επιπλέον για την “περιαγωγή” (ή την έχετε συμπεριλάβει στο πρόγραμμά σας).
Με το Skyphone, όταν βρίσκεστε εκτός κάλυψης δικτύου, μεταβαίνετε σε μια δορυφορική σύνδεση Thuraya, η οποία μεταδίδεται στη συνέχεια στον πάροχο του σπιτιού σας. Έτσι, λειτουργεί ακριβώς όπως η περιαγωγή — αριθμοί τηλεφώνου και όλα. Και, όπως και στην περιαγωγή, πληρώνετε επιπλέον για τα λεπτά ομιλίας που ξοδεύετε μέσω της δορυφορικής σύνδεσης. Δεν υπάρχει συνδρομή ή προπληρωμένη χρέωση — “πλήρωσε όσο μιλάς”. Δεν έχουμε λεπτομέρειες για την τιμολόγηση και προφανώς θα ήταν πολύ διαφορετικό για κάθε χώρα.

Πού μπορώ να κάνω δορυφορικές κλήσεις;

Ο στόλος των 5 δορυφόρων της Thuraya παρέχει συνδεσιμότητα με Ευρώπη, Ασία, Αφρική και Αυστραλία. Οπότε, βασικά, εάν σκοπεύετε να κολλήσετε, κάντε το σε μία από αυτές τις ηπείρους. Μπορείτε να επιλέξετε τη δορυφορική υπηρεσία σαν να είναι κάρτα SIM, απευθείας στις ρυθμίσεις των συνδέσεών σας.

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...