Jump to content

Infinix @ MWC 2024: Παρουσιάζει smartphone με πίσω πάνελ που αλλάζει χρώμα και φέρει τεχνολογία E Ink


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Λίγα χρόνια πριν, συγκεκριμένα τ0 2021 είχε παρουσιαστεί στο MWC μια ιδιόμορφη συσκευή, το Infinix Concept Phone το οποίο προσέφερε εντυπωσιακή φόρτιση 160 W και είχε ένα ηλεκτροχρωμικό φιλμ στο πίσω μέρος. Αυτή η ταινία επέτρεπε στο τηλέφωνο να αλλάζει χρώμα από γκρι σε μπλε.

Τώρα τρία χρόνια μετά, η εταιρεία επιστρέφει με μια νέα πρωτότυπη τεχνολογία, που ονομάζεται E-Color Shift. Αυτή είναι μια πιο προηγμένη έκδοση της ίδιας ιδέας – το πίσω μέρος του τηλεφώνου μπορεί να αλλάξει χρώματα, όμως αυτή τη φορά υπάρχουν περισσότερα χρώματα για να διαλέξετε και το πίσω μέρος χωρίζεται σε μεμονωμένα τμήματα (το χρώμα κάθε τμήματος μπορεί να ελεγχθεί ξεχωριστά).

Όλο αυτό είναι εφικτό λόγω της χρήσης ενός πάνελ E Ink Prism 3, που δεν μοιάζει με αυτό που βλέπετε στα προγράμματα ανάγνωσης ebook. Αυτό είναι πολύ αποδοτικό, καθώς απαιτείται ισχύς μόνο για την αλλαγή των χρωμάτων – αφού ρυθμιστούν, θα παραμείνουν σταθερά με μηδενική κατανάλωση ισχύος.

Τα επιμέρους τμήματα μπορούν να αλλάξουν τα χρώματα αρκετά γρήγορα – πιο γρήγορα από ότι μπορεί να έχετε συνηθίσει από τους αναγνώστες ebook.

Αυτό επιτρέπει τη φόρτωση διαφορετικών βρόχων κινούμενων εικόνων και η Infinix λέει ότι εάν αυτή η ιδέα χρησιμοποιείται σε πραγματικές συσκευές, θα υπάρχει μια εφαρμογή που θα σας επιτρέπει να προσαρμόσετε την εμφάνιση του τηλεφώνου σας ορίζοντας διαφορετικά χρώματα ή παίζοντας διάφορα κινούμενα σχέδια.

Σημειώστε, ωστόσο, ότι στο παραπάνω σχέδιο υπάρχουν μόνο τέσσερα τμήματα σε ένα πλέγμα 2×2.

Επίσης, το E Ink δεν είναι στερεωμένο σε ορθογώνιο σχήμα, οι σχεδιαστές της Infinix μπορούν να χρησιμοποιήσουν περισσότερα σχήματα ελεύθερης μορφής.

Καθώς η τεχνολογία αναπτύσσεται, μπορεί να υπάρχουν 60 προσαρμόσιμες περιοχές ή περισσότερες. Αλλά αυτή δεν προορίζεται να είναι μια δεύτερη οθόνη στο πίσω μέρος, οπότε μην το σκέφτεστε από την άποψη της ανάλυσης – ειδικά αν η σχεδίαση χρησιμοποιεί πολύπλοκα σχήματα αντί για ένα απλό πλέγμα.

Η Infinix θέλει να δώσει στα τηλέφωνα μια δυναμική εμφάνιση που μπορεί να αλλάζει μέρα με τη μέρα, ακόμα και ώρα με την ώρα. Τα κινούμενα σχέδια προσφέρουν ακόμη περισσότερες επιλογές για προσαρμογές και είναι αρκετά γρήγορα ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαφορετικά σχέδια για πλήθος ειδοποιήσεων.

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...