Jump to content

Η Qualcomm πήγε μέχρι την Βαρκελώνη για να ανακοινώσει το FastConnect 7900 με Wi-Fi, Bluetooth και UWB


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πολλά ακούγονται και ακόμη πιο πολλά παρουσιάζονται στο Mobile World Congress 2024. Η Qualcomm ταξίδεψε στην Βαρκελώνη και ανακοίνωσε νέα συστήματα συνδεσιμότητας με το FastConnect 7900 και το Snapdragon X80 5G, καθώς και το Qualcomm AI Hub.

Το FastConnect 7900 ενσωματώνει Wi-Fi 7, Bluetooth 5.4 και Ultra Wideband (UWB). Είναι βασισμένο σε έναν κόμβο διεργασίας 6 nm σε σύγκριση με τα 14 nm για το 7800, με 40% χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

Η ύπαρξη UWB, Wi-Fi Ranging και ηχογράφηση καναλιών Bluetooth σε ένα chip λέγεται ότι “δημιουργεί μια ισχυρή σουίτα τεχνολογιών εγγύτητας που επιτρέπουν την ανακάλυψη, την πρόσβαση και τον έλεγχο συσκευών πλούσιας σε ασφάλεια” για ψηφιακά κλειδιά (αυτοκίνητο), εύρεση αντικειμένων και εσωτερικούς χώρους περιπτώσεις χρήσης πλοήγησης. Εν τω μεταξύ, το AI χρησιμοποιείται για τη βελτιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας, του λανθάνοντος χρόνου δικτύου και της απόδοσης.

Το FastConnect 7900 θα κυκλοφορήσει εμπορικά το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Εν τω μεταξύ, το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm είναι το Snapdragon X80 5G. Υποστηρίζει συνάθροιση φορέων 6x για ζώνες κάτω των 6 GHz με μέγιστες ταχύτητες λήψης 5G 10 Gbps και μεταφόρτωση 3,5 Gbps. Υπάρχει επίσης “πλήρως ενσωματωμένη” υποστήριξη δορυφορικών επικοινωνιών NB-NTN.

Το Snapdragon X80 υποστηρίζει 3GPP Release 17 και Release 18, ενώ η Qualcomm προωθεί τη δυνατότητα ενημέρωσης λογισμικού για υποστήριξη 5G Advanced όταν αυτό γίνει διαθέσιμο.

Διαθέτει για άλλη μια φορά έναν επεξεργαστή AI (tensor accelerator) για “βελτίωση των ταχυτήτων δεδομένων, της καθυστέρησης, της ποιότητας υπηρεσίας (QoS), της κάλυψης, της ακρίβειας τοποθεσίας, της απόδοσης φάσματος, της απόδοσης ισχύος και της διαχείρισης πολλαπλών κεραιών”. Οι πρώτες συσκευές με Snapdragon X80 θα κυκλοφορήσουν επίσης το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Η άλλη ανακοίνωση του κατασκευαστή chip στο MWC είναι το Qualcomm AI Hub. Αυτή η βιβλιοθήκη επιτρέπει στους προγραμματιστές να έχουν πρόσβαση και να ενσωματώνουν προ-βελτιστοποιημένα μοντέλα AI για συσκευές που τροφοδοτούνται με Snapdragon.

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...