Jump to content

5 λάθη ασφαλείας που κάνουμε σχεδόν όλοι με τα smartphone μας!


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Kάθε εβδομάδα, υπάρχει μια νέα διαδικτυακή απάτη και είναι λογικό να αισθανόμαστε αβέβαιοι για την ασφάλειά μας.

Είτε πρόκειται για μια κλήση, για ένα phising text message ή για έναν κακόβουλο σύνδεσμο σε ένα email, οι απάτες τα τελευταία χρόνια γίνονται όλο και πιο περίπλοκες. Η πολυπλοκότητα των απειλών δυσκολεύει τους χρήστες στο να εντοπίσουν τι είναι  αυθεντικό και τι όχι. Μάλιστα, μερικοί απατεώνες είναι τόσο πειστικοί, επομένως πρέπει πραγματικά να είμαστε σε επιφυλακή για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα γίνουμε θύματα του πιο πρόσφατου hack.

Ο Keiran Burge που είναι σύμβουλος ασφαλείας στην Prism Infosec και δουλειά του είναι να δοκιμάζει την κυβερνοασφάλεια των επιχειρήσεων και ουσιαστικά να αναζητά τυχόν αδυναμίες που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν, είναι εδώ για να μας βοηθήσει. Ο security expert αποκάλυψε ορισμένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε όλοι στο διαδίκτυο και μάλιστα ορισμένα από αυτά θα σας σοκάρουν!

1. Χρήση μη ενημερωμένου λογισμικού: Συχνά αγνοούμε να ενημερώσουμε εγκαίρως τις συσκευές μας, ωστόσο το μη ενημερωμένο λογισμικό αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα σε ότι έχει να κάνει με την προστασία των συσκευών σας, με τον Burge να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: “Το outdated λογισμικό είναι ένα πραγματικά μεγάλο πρόβλημα γιατί, εάν το λογισμικό έχει ενημερωθεί, είναι πιθανώς επειδή υπάρχει θέμα ασφάλειας”.

2. Επαναχρησιμοποίηση κωδικών πρόσβασης: Ένα άλλο ατόπημα είναι η χρήση του ίδιου κωδικού πρόσβασης για τα πάντα, κάτι που είναι πάντα επικίνδυνο (αν και η ύπαρξη ενός κωδικού πρόσβασης διευκολύνει την απομνημόνευση). Παράλληλα, αυτή η τακτική θέτει σε τεράστιο κίνδυνο τον καθένα, επειδή μόλις σπάσει ο κωδικός πρόσβασής σας σε έναν λογαριασμό, ένας χάκερ μπορεί ουσιαστικά να έχει πρόσβαση σε όλους τους λογαριασμούς σας! 

3. Oversharing online: Εάν μοιράζεστε υπερβολικά πολλά στοιχεία μέσω του διαδικτύου- για παράδειγμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – ουσιαστικά τροφοδοτείτε πληροφορίες σε χάκερ. Ο Burge εξήγησε ότι οι χάκερ μπορούν να σαρώσουν ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να αναζητήσουν λεπτομέρειες που θα μπορούσαν να προσφέρουν υποδείξεις για ονόματα χρήστη και κωδικούς πρόσβασης. Υπάρχει επίσης ένα πολύ τρομακτικό hack που ονομάζεται “sim-jacking” όπου οι εγκληματίες βρίσκουν πληροφορίες όπως την ημερομηνία γέννησης και τη διεύθυνσή σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, καθώς πολλοί λογαριασμοί χρησιμοποιούν τους αριθμούς του κινητού μας τηλεφώνου για έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων.

4. Πρόσβαση σε δημόσιο WiFi: Όλοι έχουμε συνδεθεί σε δημόσιο WiFi σε κάποιο εστιατόριο ή στο αεροδρόμιο. Αλλά αν το κάνετε τακτικά, ίσως είναι καιρός να το ξανασκεφτείτε. Αυτό συμβαίνει επειδή πολλές φορές, τα δημόσια δίκτυα δεν προστατεύονται και τα δεδομένα δεν είναι κρυπτογραφημένα. “Κάποιος θα μπορούσε να κάθεται έξω από ένα δημόσιο δίκτυο WiFi και απλώς να παρακολουθεί τι αποστέλλεται”, είπε ο Burge.

5. Επικίνδυνοι σύνδεσμοι: Βεβαιωθείτε ότι ελέγχετε πάντα πριν κάνετε κλικ σε οποιονδήποτε σύνδεσμο, ακόμα κι αν φαίνεται νόμιμος ή φαίνεται ότι προέρχεται από γνήσια πηγή.

[via]

Δείτε επίσης: 

Παραβιάστηκαν 35.000 λογαριασμοί χρηστών PayPal λόγω επαναχρησιμοποίησης κωδικών πρόσβασης

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αν έχουν τελειώσει οι ενημερώσεις ασφαλείας λογισμικού στη συσκευή θα πρέπει να αλλάζει συσκευή κάθε 3 ή 4 χρόνια, ανάλογα την εταιρία, για να μην υπάρχει κίνδυνος να του χακάρουν τη συσκευή! 

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...