evripidis Δημοσιεύτηκε October 27, 2005 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε October 27, 2005 Αλλαξα τον επεξεργαστή και τη μητρική σε ενα desktop και το πρόβλημα είναι οτι το σύστημα πλεον δεν εκκινει! Συγκεκριμένα: Στην οθόνη δεν φορτώνεται κατι απο bios παραμένει μαυρη, τα λαμπακια ολα ανάβουν απο την μητρική, τα ανεμιστηράκια γυρίζουν ολα κανονικα η καρτα γραφικών δεν νομίζω πως ειναι το πρόβλημα γιατι εβαλα 2 εναλαξ και το πρόβλημα παραμένει. Νομίζω πώς ειναι ο επεξεργαστής, (δεν εχω ξανατοποθετησει ποτε επεξεργαστή) τον εβαλα στο socket και κατοπιν κουμπωσα αυτον και την ψύκτρα. Επειτα πάτησα το power μετα απο δοκιμες στα καλοδια και αλλα πολλα εβγαλα την ψύκτρα και ειδα οτι ο επεξεργαστής δεν ζεστάθηκε καθόλου! Το ιδιο επανελαβα 2-3 φορες οσπου εβγαλα τελειως την ψυκτρα και πατησα power και οντως ο επεξεργαστής δεν παιρνει θερμοκρασία. Τι γίνεται? μηπως δεν τον εχω τοποθετήσει σωστα? ή μήπως ειναι ελλατωματικός? (ειναι ολοκαινουργιος του κουτιού) Πειτε καμια ιδεα ρε παιδια εχασα ενα απογευμα ετσι και δουλεια δεν εκανα.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Silvester Δημ. October 28, 2005 Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2005 Ποιά motherboard και ποιά CPU πήρες? Αν μπορείς, κάνε post μια φωτογραφία απο το εσωτερικό του PC όσο πιο καθαρή και αναλυτική γίνεται. Δημήτρης Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JuNiOr Δημ. October 28, 2005 Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2005 Αλλαξα τον επεξεργαστή και τη μητρική σε ενα desktop και το πρόβλημα είναι οτι το σύστημα πλεον δεν εκκινει! Συγκεκριμένα: Στην οθόνη δεν φορτώνεται κατι απο bios παραμένει μαυρη, τα λαμπακια ολα ανάβουν απο την μητρική, τα ανεμιστηράκια γυρίζουν ολα κανονικα η καρτα γραφικών δεν νομίζω πως ειναι το πρόβλημα γιατι εβαλα 2 εναλαξ και το πρόβλημα παραμένει. Νομίζω πώς ειναι ο επεξεργαστής, (δεν εχω ξανατοποθετησει ποτε επεξεργαστή) τον εβαλα στο socket και κατοπιν κουμπωσα αυτον και την ψύκτρα. Επειτα πάτησα το power μετα απο δοκιμες στα καλοδια και αλλα πολλα εβγαλα την ψύκτρα και ειδα οτι ο επεξεργαστής δεν ζεστάθηκε καθόλου! Το ιδιο επανελαβα 2-3 φορες οσπου εβγαλα τελειως την ψυκτρα και πατησα power και οντως ο επεξεργαστής δεν παιρνει θερμοκρασία. Τι γίνεται? μηπως δεν τον εχω τοποθετήσει σωστα? ή μήπως ειναι ελλατωματικός? (ειναι ολοκαινουργιος του κουτιού) Πειτε καμια ιδεα ρε παιδια εχασα ενα απογευμα ετσι και δουλεια δεν εκανα.. μπορεί να την έχεις τοποθετήσει σωστά κάτι.. όπως Δημητρης βγάλε μια photo και κάνε την post.. το οτι δεν λειτουργεί η οθόνη καν, ούτε οταν φορτώνει BIOS μυρίζει πρόβλημα ανάμεσα οθόνη - pc.. τουλάχιστον η οθόνη έπρεπε να φορτώνει.. Παράθεση Προϊόντα υγείας - Ιατρικός Εξοπλισμός | Medi-Shop.gr oLaLaLa# Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evripidis Δημ. October 28, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2005 Λοιπόν η μητρική ειναι αυτή εδώ (Gygabyte sinxp 1394) και ο επεξεργαστής ειναι ο τελευταίος 478pin που κυκλοφορεί ακόμα, ένας intel celeron 2.53. Θα προσπαθήσω να βγάλω και φωτογραφία απο το εσωτερικό του. Νομίζω πως το bios δεν φορτώνει! γιαυτό δεν βλέπω τίποτα, οχι οτι φορτώνει και δεν το βλέπω λογο πρόβλήματος στην οθόνη ή vga. Eιναι λογικό να μην ζεσταίνεται ο επεξεργαστής καθόλου? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Silvester Δημ. October 28, 2005 Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2005 Καλή motherboard... Ο επεξεργαστής ζεσταίνεται πολύ γρήγορα και ειδικά με σηκωμένη την ψύκτρα, θα πρέπει να τηγανίζεις αυγό σε 1-2 λεπτά λειτουργίας. Οταν το κάνεις αυτό, μην αφήνεις πολύ ώρα την CPU χωρίς ψύξη, γιατί θα την χαλάσεις. Μπορεί να μην καεί εντελώς, αλλά ξαφνικά θα τρώς μπλέ οθόνες σε κουφά σημεία και διαστήματα και δεν θα ξέρεις τι συμβαίνει... Μέχρι να βγάλεις φωτογραφία, για τσέκαρε τα εξής: Α) Εχεις συνδέσει το βύσμα ATX_12V με το αντίστοιχο καλώδιο του τροφοδοτικού? (Είναι στην πάνω γωνία του chipset) Β) Εχεις συνδέσει τον ανεμιστήρα της CPU στο CPU_FAN? Πρέπει υποχρεωτικά να υπάρχει συνδεδεμένος ανεμιστήρας σε εκείνο το βυσματάκι. Υποτείθεται ότι αν κάποια στιγμή πάψει να λειτουργεί ο ανεμιστήρας, σου κλείνει το PC για προστασία. Και τα 2 παραπάνω, είναι λόγοι για να μην ξεκινά το PC σου. Tουλάχιστον με αυτή την motherboard. Δημήτρης Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evripidis Δημ. October 29, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. October 29, 2005 Τα καλοδια τα έχω κουμπώσει και το πλακέ και το μικρό τετραγωνο για την τροφοδοσία.. Το (Β) με εβαλε σε σκεψεις αφού τον λειτούργησα για λίγο χωρίς ψύκτρα θα κοιταξω να κανω reset με το jumper μήπως αλλαξει κάτι... Υ.Γ. Πολύχρονος! :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evripidis Δημ. November 4, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. November 4, 2005 To οτι η μητρική ήταν οταν αγοράστηκε για northwood και ο επεξεργαστής ειναι presscot παρολο το socket (478) τι ρολο μπορεί να παίζει? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. November 4, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 4, 2005 Είναι πολύ πιθανό να μην υποστηρίζει τον επεξεργαστή. Δες αν υπάρχει κάποιο update για το BIOS στο site του κατασκευαστή. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Silvester Δημ. November 8, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2005 To οτι η μητρική ήταν οταν αγοράστηκε για northwood και ο επεξεργαστής ειναι presscot παρολο το socket (478) τι ρολο μπορεί να παίζει? Αυτό είναι. Δεν τον υποστηρίζει κοίτα εδώ Δημήτρης Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evripidis Δημ. November 8, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2005 Τελικά αγόρασα καινούργια μητρική χτές, τα 'στησα ολα και δουλευει κανονικά! Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts