Jump to content

Running Processes: Τι πρεπει; Τι δεν πρεπει;

sadiagraxa
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Επίσης, κάτι που δεν ανέφερε κανεις: Start>Run και πατα ''msconfig''. Εκεί στην καρτέλα ''Εκκίνηση'' επίλεξε ποιά προγράμματα θες να ανοίγουν μόνα τους στην εκκίνηση. Θα δεις και μεγαλύτερη ταχύτητα στο pc σου αλλα και θα καθαρίσεις απο μερικά processes που δεν θες... :)
http://i39.tinypic.com/ojjlzk.gif

FYI με ένα απλό search στο google μπορείτε να βρίσκετε τι είναι κάποιο process που τρέχει στον υπολογιστή σας αν υποψιάζεστε ότι δεν είναι αθώο.

FYI με ένα απλό search στο google μπορείτε να βρίσκετε τι είναι κάποιο process που τρέχει στον υπολογιστή σας αν υποψιάζεστε ότι δεν είναι αθώο.

Ναι, το γνωριζω αυτο mcde :)

Αλλα σε ολα ελεγε οτι εφοσον δεν παρουσιαζουν προβλημα, καλο ειναι να μην τα απεγκαταστησετε-σταματησετε απο το να "τρεχουν"...

Το θεμα ειναι οτι ειχα μαζεψει αρκετα και ισως πολλα απο αυτα , ναι μεν δεν ειναι επικινδυνα αλλα απο την αλλη βαραινουν το συστημα !

Γι'αυτο το λογο ζητησα τη βοηθεια καποιου που να γνωριζει οτι μερικα απο αυτα ειναι ασκοπο εστω κι αν απλα "τρεχουν" :O

Φυσικα ολοι μπορειτε να ριξετε μια ματια στις εικονες που εχω παραθεσει για να πειτε την αποψη σας :D

Προς το παρον περιμενω τις υποδειξεις του φιλου Globy ;)

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μην ψάχνεις εκ των υστέρων τι είναι αθώο και τι όχι. Για παράδειγμα να εγκαθιστάς τα απολύτως απαραίτητα. Επίσης να μην χρησιμοποιείς ΙΕ ας πούμε, ο οποίος μαζεύει... πράμα. Δυστυχώς τα windows είναι ένα λειτουργικό που διαλύεται πολύ εύκολα, οπότε χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μην ψάχνεις εκ των υστέρων τι είναι αθώο και τι όχι. Για παράδειγμα να εγκαθιστάς τα απολύτως απαραίτητα. Επίσης να μην χρησιμοποιείς ΙΕ ας πούμε, ο οποίος μαζεύει... πράμα. Δυστυχώς τα windows είναι ένα λειτουργικό που διαλύεται πολύ εύκολα, οπότε χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Αυτο ειναι κατι που το προσπαθω καθε φορα μετα απο format του PC μου. Δυστυχως ομως οταν χρησιμοποιεις συνεχεια internet, ειναι σχεδον αδυνατο να μην την "πατησεις" στο download ορισμενων προγραμματων, ιδαιτερα οταν προσπαθεις να "ραγισεις" καποια προγραμματα, να δοκιμασεις καποια αλλα και γενικοτερα να "ψαχνεσαι"... :cool:

Τον IE τον εχω ξεχασει προ πολου... Αχρηστος Browser :mad:

Σε πρώτη φάση, πετάς τα πλέον άχρηστα.

Spybot 1:

Στην πρώτη φώτο έχεις μία διεργασία (ονομα: MPFSERVICE.exe) η οποια προέρχεται απο κάποια εγκατάσταση λογισμικού της εταιρείας McAfee. Αν δεν χρησιμοποιείς ενεργά κάποιο προΐόν, κακώς βρίσκεται εκεί διοτι απλά τρώει πόρους.

Spybot 2:

Η διεργασία του DAP ειναι ενεργή (περιττή μιας και θες να διώξεις το προγραμμα). Επίσης, αλλη μια διέργασία (MpfAgent.exe) απο τη McAfee. Εξίσου περιττή (βλ. πιο πάνω παράγραφο)

Spybot 3:

Ξετσεκάρεις άμεσα το 4ο (DAP), το 10ο (ΜcAfee), το 15ο (SunJavaUpdateSched) αν δεν σε ενδιαφέρουν τα updates της Java άμεσα.

Yπαρχουνε και μερικά ακομη, θα τα ψάξουμε ομως πρώτα και μετά θα τα πειράξεις.

Τωρα,καταρχας, κανεις οτι σου ειπα με δικό σου ρίσκο.

Αν και δεν θα έχεις πρόβλημα, σε κάθε περίπτωση θελω να κάνω σαφες πως απλα βοηθω. Επισης, για να δουμε ποσο ορατή ειναι η αλλαγη, εκκινησε τον υπολογιστή σου, ασε τον πεντε λεπτα να φορτώσουν τα παντα, και πατα Ctrl Alt Del. Τερμα κάτω θα λεει εκχωρηση μνήμης και θα εχεις δυο νουμερα, αντεγραψε τα σε ενα κομμάτι χαρτι.

(μην ανοιξεις καποια αλλη εφαρμογη, απλα περιμενε να φορτώσουν τα παντα και πατα αυτο).

Μετα, κάνε οτι ειπαμε.

Κανε παλι μια επανεκκίνηση, και ξαναμέτρα τα νουμερα.

και θα δουμε τα αποτελέσματα

(πρεπει να κλείσω, περισσότερα αργότερα)

Αν και το νουμερο που θα σου πω δεν ισχυει μιας και τα προγραμματα του Mcafee και το DAP δεν ηταν πλεον μεσα στα Procecces, παρολαυτα απο 196/2461 κατεβηκε στο 186/2461.

:) :)

Μετα απο αυτο που εγινε μαλλον γλυτωσες απο 'μενα Globy :p

Πηρα το DVD Maker απο το Πλαισιο και οταν του εκανα εγκατασταση πηγε να κανει καποιο update στις USB και μου νεκρωσε ολες τις θυρες με αποτελεσμα να μην μπορω να κανω τιποτα με mouse και keybord επειδη το PC μου δεν εχει καθολου PS2 θυρες (!!!)

Ο μονος δρομος που μπορουσα να επιλεξω ηταν το format, αφου εκανα απειρες προσπαθειες με το Hirens Boot CD, και δυστυχως αποδειχθηκαν ακαρπες :(

Τωρα το PC μου ειναι "φρεσκο" ξανα (εχασα την εγγυηση βεβαια γιατι εκοψα την ταινια ασφαλειας προσπαθοντας να μεταφερω τον δισκο μου σε PC με θυρες PS2, που και παλι δεν πετυχε γιατι ο δισκος εχει διαφορετικη υποδοχη σε σχεση με τα παλαιοτερα PC μου...) !

Ευχαριστω για την ολη βοηθεια σου και συγνωμη αν σε ταλαιπωρησα (τελικα χωρις λογο , αλλα πιστεψε με δεν φταιω εγω :O )...

Μηνυμα προς Mods: Ισως ανοιξω καινουριο θεμα για το συμβαν των θυρων USB 2.0 και PS2. Αν δεν πρεπει please πειτε μου το εδω για να μην σας ταλαιπωρω... :rolleyes:

Δεν μας λες εδώ τι θέλεις να ρωτήσεις για τις θύρες USB; Aν σκέφτεσαι τι θα κάνεις με το update που λες ότι κάνει το DVD Maker θα σου έλεγα να το αποφύγεις. Οι drivers για το USB που έχουν τα windows με το sp2 φτάνουν στις περισσότερες περιπτώσεις.

Δεν μας λες εδώ τι θέλεις να ρωτήσεις για τις θύρες USB; Aν σκέφτεσαι τι θα κάνεις με το update που λες ότι κάνει το DVD Maker θα σου έλεγα να το αποφύγεις. Οι drivers για το USB που έχουν τα windows με το sp2 φτάνουν στις περισσότερες περιπτώσεις.

Το Update το ειχα κανει κι αυτος ειναι ο λογος που με οδηγησε στο format :( Δεν ειχα τροπο να επεμβω στα windows αφου δεν μπορουσα να χρησιμοποιησω το mouse και το πληκτρολογιο αφου δεν εχω αλλες θυρες εκτος απο USB :wacko:

Λεω καλυτερα να συνεχισουμε το θεμα ΕΔΩ γιατι εχει αμμεση σχεση με το DVD Maker. Τι λες;

Εκανα οτι μπορουσα με τον SnD αλλα εχω μερικες αμφιβολιες για καπια προγραματα. Συγκεκριμενα ολα τα System.ini τα χρηαζομαι; Το δευτρερο τι ειναι; Και τα πρασινα τι ειναι;

Επισης θελω να αλλαξω antivirous, ειχα τον Norton αλλα τον εβγαλα, εβαλα τον Avast και δεν με βολεψε, τωρα θα δοκιμασω αλλως, υπαρχει επιπτοση στο συστιμα απο της συχνες αλλαγε αντιβιρικου;

http://img377.imageshack.us/img377/6120/sndstartup9sa.jpg

Μη πειράζεις "αντικείμενα" για τα οποία δεν εισαι απόλυτα σίγουρος.

Βάλε ένα και καλό. Συχνές αλλαγές, το μονο που αφήνουν ειναι απομεινάρια σε φακέλους και registry.

Μα για αυτον τον λογο ροτισα, για να μην τα πειραξω και εχω μετα καπιο προβλημα.

Και εγω θελω να βαλω ενα και καλο αλλα δεν βρισκω τπτ (σε Free, δεν θελω να σκασω και αλλα λευτα, αμα θελω πληρωμενο εχω τον norton) Δεν εχω ψαχτει κιολας.

Μα για αυτον τον λογο ροτισα, για να μην τα πειραξω και εχω μετα καπιο προβλημα.

Και εγω θελω να βαλω ενα και καλο αλλα δεν βρισκω τπτ (σε Free, δεν θελω να σκασω και αλλα λευτα, αμα θελω πληρωμενο εχω τον norton) Δεν εχω ψαχτει κιολας.

Σε καποιο post προτεινε ο Globy ενα Internet Security του Kaspersky και το κατεβασα για να το δοκιμασω... Μεχρι στιγμης ειμαι απολυτα ευχαριστημενος και περιμενω πως και πως την σταθερη εκδοση... Μεχρι τοτε ειναι free !

Μετα, κατι θα βρουμε για να το "ραγισουμε" ή ακομα καλυτερα για να το αγορασουμε ;) !

Το μονο κακο ειναι οτι επειδη εχει ενσωματομενο firewall θα πρεπει καθε προγραμμα που μπαινει στο internet να το ρυθμιζεις απο τα properties του Anti-Hacker οπως λεγεται στο προγραμμα. (Αλλιως θα τρελαθεις να πατας το -Allow- συνεχεια :p )

Τι στο καλο; Τυφλωθηκα και δεν το βρησκω; Τεσπα, δεν παιζει ρολο παω να το βρω στον γοογλη. Δεν υπαρχει τροπος να μην τρεχει το firewall; Πρεπει να τρεχουν ολα; Εχω το zone alarm και μου βγηκε η ψυχη να τον ρυθμιζω, βαριεμε να τα ξανακανω σε αλλων...

Υπαρχει τροπος να μην τρεχει το firewall αλλα γιατι να το κανεις αυτο;

Αν παντως θελεις να το απενεργοποιησεις τοτε θα πας στο Anti-Hacker οπως το λεει στο προγραμμα και θα το κανεις να μην Blockαρει καθολου...

Το Kaspersky internet security θα το βρεις και σαν KIS2006 (Ακους και KISS αρα θα πηγαινει "γαντι" με τα γουστα σου ;) )

Οριστε και το link : KIS 2006

:)