Jump to content

Running Processes: Τι πρεπει; Τι δεν πρεπει;

sadiagraxa
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Βαζοντας το Ad Aware να μου καθαρισει το PC μου λεει οτι "τρεχουν" 41 Processes !!! Λογικα ειναι αυτες που βλεπουμε να υπαρχουν στο tray (τουλαχιστον μερικες απο αυτες).

Το θεμα ειναι οτι το ειπα σε εναν φιλο μου και τα 'παιξε ( :O ) !!!

Καθυστερουν το PC αυτες οι "τρεχουμενες" εφαρμογες; Βγαινουν καποιες απο αυτες; Αν ναι ποιες; Πως μπορω να γνωριζω ποιες ειναι επικινδυνες; Τι κανω τωρα;

Οποιος μπορει να βοηθησει ας γραψει ρε παιδια γιατι εγω ειμαι n00bας σε αυτα :O

Ευχαριστω προκαταβολικα :) :) :)

ή κάντο μόνος σου :p

πάτα ctrl + alt + del

ανοίγει ο Task Manager

πήγαινε στο Processes

και googlισε ένα ένα αυτά που βλέπεις και θα σου βγάλει αναλυτικές πληροφορίες για το καθένα :D

http://briefcase.pathfinder.gr/download/317490

An thes na matheis parapanw gia kathe process pas sto library:

http://www.liutilities.com/products/wintaskspro/processlibrary/vsmon/

(paradeigma gia to vsmon)

ή κάντο μόνος σου :p

πάτα ctrl + alt + del

ανοίγει ο Task Manager

πήγαινε στο Processes

και googlισε ένα ένα αυτά που βλέπεις και θα σου βγάλει αναλυτικές πληροφορίες για το καθένα :D

{[Ασχετος Mode ]} -- ΟΝ

Που βρισκονται οι εικονες που αποθηκευονται οταν παταω print screen; :O :X

{[Ασχετος Mode]} -- OFF

Ευχαριστω παιδες :cool: Πολυ χρησιμα αυτα που μου ειπατε αλλα θα σας βαλω και μια φωτο απο το Task Manager (οταν βρω που ειναι η φωτο :p ) για να δειτε μηπως καποιο απο αυτα που τρεχουν, ναι μεν μπορει να μην ειναι επικινδυνο, αλλα απο την αλλη μπορει να ειναι εντελως αχρηστο...

εδώ για τα processes...προσοχή στις καταχωρίσεις...άλλο svchost.exe και άλλο scvhost.exe ;) γράφετα ένα-ένα έκει και θα σου λέει τι ακριβώς είναι το κάθε ένα...

{[Ασχετος Mode ]} -- ΟΝ

Που βρισκονται οι εικονες που αποθηκευονται οταν παταω print screen; :O :X

{[Ασχετος Mode]} -- OFF

Ευχαριστω παιδες :cool: Πολυ χρησιμα αυτα που μου ειπατε αλλα θα σας βαλω και μια φωτο απο το Task Manager (οταν βρω που ειναι η φωτο :p ) για να δειτε μηπως καποιο απο αυτα που τρεχουν, ναι μεν μπορει να μην ειναι επικινδυνο, αλλα απο την αλλη μπορει να ειναι εντελως αχρηστο...

πατάς το κουμπί prtScn (print screen) από το πληκτρολόγιο σου και μετά πηγαίνεις στην ζωγραφική και το βάζεις μέσα με επικόληση) :D

http://briefcase.pathfinder.gr/download/317490

πατάς το κουμπί prtScn (print screen) από το πληκτρολόγιο σου και μετά πηγαίνεις στην ζωγραφική και το βάζεις μέσα με επικόληση) :D

Ευχαριστω φιλε μου :) Ηταν τοσο απλο... !!! :D :O

Λοιπον... ΕΔΩ ειναι η Φωτο

Σας παρακαλω οποιος γνωριζει ας μου πει 2-3 πραγματα και ποια απο αυτα ειναι αχρηστα...

Ok, έχεις αρκετα και ορισμένα ειναι και δυσκολα.

Ξεκινώ - καλώς (και απαραιτήτως) έχεις τα ακόλουθα:

wmiprvse.exe

winlogon.exe

lsass.exe

smss.exe

spoolsv.exe

wuauclt.exe

alg.exe

svchost.exe (as local service, network service, system, network service κ.λπ)

csrss.exe

explorer.exe (οχι ο Internet)

services.exe

Aυτά προς το παρόν.

θα βρουμε και τα υπολοιπα, και θα δεις πως υπάρχει και τρόπος να μην εκκινούνται ολες με την εκκίνηση του υπολογιστη (αυριο που θα'χω περισσότερο χρόνο θα σου πω τι και πως) ;)

Υ.α.γ Α! αν μπορέσεις κατέβασε το Spybot Search & Destroy.

Y.β.γ Εχει ενα ωραίο εργαλείο ενσωματωμένο, θα με βοηθήσει πολύ αυριο να σου πω τι να κάνεις και να το κάνεις..

Υ.γ.γ Αν θες φυσικα! (θα το βρείς εδώ)

:)

Globy σε ευχαριστω που κοιταξες τις εφαρμογες :)

Αυτες που γραφεις πρεπει να υπαρχουν ετσι;

Οταν λες "δυσκολες" εννοεις κι επικινδυνες; :cry: !!!

το -svchost- που υπαρχει πολλες φορες ειναι σωστο;

Συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις αλλα τωρα μαθαινω τα περι "τρεχουμενων εφαρμογων" :O

Σ'ευχαριστω και παλι :)

Οποτε μπορεσεις, περιμενω τις υποδειξεις και τις συμβουλες σου ;)

Αυτές που γράφω πρεπει να υπάρχουνε.

Οτανε λέω δυσκολες, δεν εννοω επικίνδυνες, απλά ορισμένες ειναι απο τυχόν προγράμματα που έχεις εγκατεστημένα (που ο ιδιος εγκατέστησες) γι'αυτό και σου ζήτησα να κατεβάσεις το προγραμμα. Εχει ενα ενσωματωμένο εργαλειο που λέγεται "Process List" κι άλλο ένα με τον τίτλο "System Startup". Θα δεις πως και σε εμένα θα φανούν χρήσιμα να σε βοηθήσω, ποσο μάλλον σε εσένα για να ορίσεις ποια θέλεις να ξεκινουν και ποιά όχι με την εκκίνηση.

Y.α.γ Αργότερα θα σου βάλω μια φωτο.

Υ.β.γ Να δεις τι θα ψαξεις να κρατήσεις print screen ξανα.

Υ.γ.γ Και θα μάθουμε τι ειναι τι ;)

Αυτα.

Και μην ευχαριστάς, δεν κάνει κάτι

:):)

Ενταξει. κατεβασα το Spybot S&D και τωρα κανω τα updates του...

Οποτε βρεις χρονο κανε post το τι θελεις να κανω και το βραδυ κατα τις 11 (λογω δουλειας δυστυχως) θα ξεκινησω να τα κανω...

:) :) :)

Το βραδάκι θα σου βάλω κι εγω (εντεκάμιση και μετα - ενεκα ο Θρυλος) τι πρεπει να κάνεις, και θα σου δείξω και με μια φωτογραφία που να δώκεις προσοχη

;)

Ok, πάμε:

Ανοιξε την εφαρμογή (Spybot S&D)

Aπο το μενου Mode επελεξε την δευτερη επιλογη, με την ονομασία Advanced.

Θα αντικρύσει ενα Warning παραθυρο, πατησε Yes και αγνόησε το κείμενο.

Στην αριστερή στήλη που τώρα έχει εμπλουτιστεί, θα βρείς μια γραμμή που λεει Tools.

Κλίκαρέ την.

Θα εμφανιστουνε τα εργαλεία.

Επέλεξε αυτό που ονομάζεται Process List.

Θα εμφανιστούνε οι διεργασίες. Πανω απο ολες τις διεργασίες, θα δεις τον τιτλο της κάθε στήλης, εκει, διαμόρφωσε ετσι τα μεγέθη των στηλών (αν βαλεις τον κερσορα ανάμεσα σε δυο τιτλους (εχει και μια διαχωριστική γραμμουλα λιγο πιο γκρίζα, θα την δεις), θα μπορέσεις να αυξομειώσεις το μέγεθος της κάθε στήλης. Απο αυτές μας ενδιαφέρουν τρεις να ειναι οσο το δυνατον μεγαλύτερες, η "Process", η Path και η Company

οτανε τα φτιάξεις ετσι ωστε να μπορείς να βλέπεις οσο το δυνατον περισσότερες πληροφορίες απο αυτές τις τρείς, τσακω ενα πριντ σκριν και φορτωσε το.

Μετα.

Πάνε πάλι δίπλα στα Tools και διάλεξε το System Startup.

Πατησε ενα σκρινσοτ και βαλε το εδω.

Αν η οθονη δεν δειχνει με τη μια ολες τις διεργασιες αλλα πρεπει να κανεις σκρολ νταουν, κανε την πρώτη φορα ολες τις ορατες, κρατησε σκρινσοτ, μετα κανε σκρολ μεχρι να εμφανιστουν ολες οι υπολοιπες και πάτησε ένα δευτερο σκρινσοτ

Επισυνναψε τα, και αυριο το πρωι θα ψαξουμε να δουμε τι είναι καλό και τι οχι, (αν ρε παιδί μου λεμε εχεις κατι κακόβουλο πάνω στο πισι) ή παλι, αν μπορουμε καποια απο αυτα να τα κάνουμε να μην ξεκινουν με την εκκινηση και σου τρώνε πορους.

Καλή δουλειά, και ... μια ομορφη βραδιά

Αλέξανδρος.

Σε υπερευχαριστω για την βοηθεια σου :) :) :) :) :)

Τα εκανα Printscreen ολα και θα τα βαλω στην εκθεση μου εδω στο myPhone...

Μολις εγκριθουν απο τους mods θα σου παραθεσω και τα links για να τις μελετησεις με την ησυχια σου και να μου πεις την αποψη σου...

Σε ευχαριστω για αλλη μια φορα Αλεξανδρε :) :)

Μια ομορφη βραδια και σε 'σενα φιλε μου... Καληνυχτα :)

Τασος

Spybot 1

Spybot 2

Spybot 3

Spybot 4

Εδω ειναι τα screenshots που ζητησες :)

Μελετησε τα και οποτε μπορεσεις κανε post... ;)

ερωτηση:

Ποιο αντιβαηρους χρησιμοποιείς;

Βλέπω και απο τη McAfee εγγραφές και απο το Kaspersky.

(το Kav.exe ειναι απο το Kaspersky αν δεν κάνω λάθος.)

Μετα απο υποδειξη δικια σου (σε αλλο Topic) κατεβασα το Kaspersky Internet Security αλλα δυστυχως το εκανα μετα απο τα Screen shots που σου εχω παραθεσει... :)

Οι εγγραφες αυτες που βλεπεις ηταν απο το Mcafee Firewall και το Kasperky Antivirus το απλο...

Εχω και εγω προβλημα με τα processes μου (και οχι μονο) αυτην την εποχη στο pc μου.Και μαλιστα καπια (χρησιμα, πχ explorer.exe, firefox.exe και ετσι) μου τρωνε απο 30,000 εως και 70,000 Κ. Ειναι λογικο αυτο το ποσο την στιγμη που τα αλλα μου τρωνε απιροελαχιστο; Γενικα ειμαι σε μια φαση που προσπαθω να βαλω το pc σε μια ταξη χωρις να αναγκαστω να κανω format αλλα πολυ δυσκολο το ολο πραγμα. Δεν εχω και τοσο χρονο τωρα πια, ειναι και σκετο χαος, δεν ξερω και τι πρεπει να κρατισω και τι οχι, δεν ξερω και προγραματα για να μου συνεφερουν καπος το δισκο και δεν με βλεπω να αντεχω και πολυ και στο τελος θα κανω κανα format. Τεσπα, πισω στο θεμα μας. Μηπος υπαρχει καπιο προγραμα που να μπορει να μπλοκαρει καπια προγραματα να ανοιγουν απο μονα τους; Και μπορει ακπιος να μου θυμισει τι γραφουμε στην εκτελεση για να ανοιξει ο πινακας για να αφαιρεσω οσα προγραματα δεν θελω να τρεχουν με το startup;

Εχω και εγω προβλημα με τα processes μου (και οχι μονο) αυτην την εποχη στο pc μου.Και μαλιστα καπια (χρησιμα, πχ explorer.exe, firefox.exe και ετσι) μου τρωνε απο 30,000 εως και 70,000 Κ. Ειναι λογικο αυτο το ποσο την στιγμη που τα αλλα μου τρωνε απιροελαχιστο; Γενικα ειμαι σε μια φαση που προσπαθω να βαλω το pc σε μια ταξη χωρις να αναγκαστω να κανω format αλλα πολυ δυσκολο το ολο πραγμα. Δεν εχω και τοσο χρονο τωρα πια, ειναι και σκετο χαος, δεν ξερω και τι πρεπει να κρατισω και τι οχι, δεν ξερω και προγραματα για να μου συνεφερουν καπος το δισκο και δεν με βλεπω να αντεχω και πολυ και στο τελος θα κανω κανα format. Τεσπα, πισω στο θεμα μας. Μηπος υπαρχει καπιο προγραμα που να μπορει να μπλοκαρει καπια προγραματα να ανοιγουν απο μονα τους; Και μπορει ακπιος να μου θυμισει τι γραφουμε στην εκτελεση για να ανοιξει ο πινακας για να αφαιρεσω οσα προγραματα δεν θελω να τρεχουν με το startup;

Οπως μου ειπε κι εμενα ο Globy, κατεβασε το Spybot S&D και ακολουθησε τις οδηγιες που λεει σε παραπανω post...

Απο το "System StartUp" θα μπορεις να "τικαρεις" ή να "ξετικαρεις" ποια προγραμματα θελεις να τρεχουν στον υπολογιστη σου οταν αυτος θα επανεκινηθει...

Ναι, αυτο το εκανα(η μαλλον κανω, μολις κατευικε ο Spy Bot S&D). Απλα θελω και κατι περα απο αυτο γιατι λογο εμπειριας με αυτο το προγραμα ξερω οτι δεν με βολευει και μου την σπαει

Προσπαθησε παντως να το συνηθισεις γιατι ειναι ισως ενα απο τα καλυτερα προγραμματα που εχουν βγει για την ασφαλεια ενος PC.

Κανε τα updates του, τραβα κι ενα Scan και μετα προχωρα στον ελεγχο των εφαρμογων που τρεχουν... Προσεχε ομως, οτι δεν ξερεις ή οτι δεν εισαι σιγουρος τι ειναι, καλυτερα αστο να τρεχει γιατι εγω ετσι δημιουργησα στον παλιο μου υπολογιστη ΧΟΝΤΡΟΤΑΤΟ προβλημα :D :rolleyes:

Το ξερω οτι ειναι απο τα καλυτερα, αλλα παντα μου καθοτανε. Το ειχα απο το 2003 μεχρι αρχες 2005, αλλα δεν το μπορω. Βλεπω ομως τωρα πως εχει ανανεωθει και ισως να με βολεψει.

Τωρα καναει update, μετα θα τραβιξω ενα scan και ελπιζω να γινει κατι. Τον εχω που τον εχω παραφορτομενο, ειναι και ολα τα αχριστα, εχω και προγραματα που ειναι βαρια, ελπιζω κατι να γινει.