Jump to content

Νέου τύπου πάνελ OLED μελετά η Samsung και θα τα εμφανίσει εντός του '25


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η Samsung συνεχίζει να εξελίσσει τα δικά της πάνελ οθονών και νέα διαδικτυακή φήμη προερχόμενη από την Κορέα, περιγράφει πως η γνωστή κατασκευάστρια ενδέχεται εντός του 2025 να παρουσιάσει ένα νέο είδος μπλε φωσφορίζοντος πάνελ OLED, αν και οι αναλυτές της βιομηχανίας το περίμεναν από το 2024. Φαίνεται ότι η ανάπτυξη του νέου υλικού που χρησιμοποιείται για τα μπλε sub-pixels δεν εξελίσσεται ομαλά.

Η τρέχουσα τεχνολογία οθόνης της Samsung εφαρμόζει φωσφορίζοντα πράσινα και κόκκινα sub-pixels, αλλά οι μπλε δίοδοι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το σύστημα φθορισμού. Οι νέες φωσφορίζουσες δίοδοι προσφέρουν 100% εσωτερική φωτεινή απόδοση, σε σύγκριση με τις μπλε φθορίζουσες που καλύπτουν το 25%.

Εάν η Samsung καταφέρει να φτιάξει σωστές μπλε φωσφορίζουσες διόδους, αυτό θα βελτιώσει δυνητικά την απόδοση ισχύος σε μεγάλο βαθμό. Ωστόσο, υπάρχει μια μεγάλη προειδοποίηση που πρέπει να λάβετε υπόψη – η διάρκεια ζωής των μπλε φωσφοριζόντων διόδων είναι περίπου μικρότερη κατά 55% έναντι εκείνων με διόδους μπλε φθορισμού. Είναι ένα σημαντικό μειονέκτημα και γι’ αυτό ορισμένοι άνθρωποι που είναι εξοικειωμένοι με το θέμα δεν πιστεύουν ότι η Samsung θα είναι σε θέση να εφαρμόσει αυτήν την τεχνολογία σε εμπορικά προϊόντα έως το 2025.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, η Samsung θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για έρευνα και ανάπτυξη καθώς θα είναι ο πρώτος κατασκευαστής που θα παράγει μαζικά πάνελ PHOLED, εξασφαλίζοντας δυνητικά ένα τεράστιο πλεονέκτημα στην αγορά τα επόμενα χρόνια.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...