Jump to content

Δίκτυο

crazy_4
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Θέλω να αγοράσω μια κάρτα δικτύου για το desktop. τι πρέπει να προσέξω? τι μου προτείνετε να αγοράσω?

Αφού αγοράσω την κάρτα και το καλώδιο και συνδέσω το desktop με το laptop που θέλω πρέπει να εγκαταστήσω κάποιο ειδικό πρόγραμμα? τι πρέπει να κάνω περεταίρω? help me because δεν έχω ιδέα από δικτύωση!!!! :X :X :X

You'll remember me...//For the rest of you Life!//

<------------------------------------------>

Amanitou City

Θέλω να αγοράσω μια κάρτα δικτύου για το desktop. τι πρέπει να προσέξω? τι μου προτείνετε να αγοράσω?

Αφού αγοράσω την κάρτα και το καλώδιο και συνδέσω το desktop με το laptop που θέλω πρέπει να εγκαταστήσω κάποιο ειδικό πρόγραμμα? τι πρέπει να κάνω περεταίρω? help me because δεν έχω ιδέα από δικτύωση!!!! :X :X :X

Επειδή δεν θα έχεις μεγάλες απαιτήσεις (δικτύωση 2 υπολογιστών) μπορείς να στραφείς σε μια σχετικά φτηνή κάρτα δικτύου που να υποστηρίζει 10/100/1000Μbps.

Για να συνδέσεις 2 υπολογιστές (ασχέτως αν είναι laptop ή desktop) θα χρειαστείς ένα καλώδιο cross connect ή αλλιώς ελληνιστί ανεστραμμένο.

Έπειτα θα πας στο Network Connections - Properties και θα βάλεις στον ένα υπολογιστή στο Internet Protocol (TCP/IP) τις παρακάτω χειροκίνητες ρυθμίσεις:

IP address - 192.168.1.1

Subnet Mask - 255.255.255.0

Default Gateway - 192.168.1.1

Το ίδιο θα κάνεις και στον άλλο υπολογιστή μόνο που θα βάλεις:

IP address - 192.168.1.2

DNS δεν θα χρειαστεί να πειράξεις!

Από εκεί και πέρα είσαι έτοιμος. Απλά θα πρέπει να σιγουρευτείς πως ο ένας θα μπορεί να βλέπει τα αρχεία του άλλου. :)

Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b]

Και επίσης στο όνομα δικτύου να έχουν το ίδιο.

Εννοείς το workgroup; :)

Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b]

Επειδή δεν θα έχεις μεγάλες απαιτήσεις (δικτύωση 2 υπολογιστών) μπορείς να στραφείς σε μια σχετικά φτηνή κάρτα δικτύου που να υποστηρίζει 10/100/1000Μbps.

Για να συνδέσεις 2 υπολογιστές (ασχέτως αν είναι laptop ή desktop) θα χρειαστείς ένα καλώδιο cross connect ή αλλιώς ελληνιστί ανεστραμμένο.

Έπειτα θα πας στο Network Connections - Properties και θα βάλεις στον ένα υπολογιστή στο Internet Protocol (TCP/IP) τις παρακάτω χειροκίνητες ρυθμίσεις:

IP address - 192.168.1.1

Το ίδιο θα κάνεις και στον άλλο υπολογιστή μόνο που θα βάλεις:

IP address - 192.168.1.2

DNS δεν θα χρειαστεί να πειράξεις!

Από εκεί και πέρα είσαι έτοιμος. Απλά θα πρέπει να σιγουρευτείς πως ο ένας θα μπορεί να βλέπει τα αρχεία του άλλου. :)

και πως γίνεται αυτό? αυτόματα?

You'll remember me...//For the rest of you Life!//

<------------------------------------------>

Amanitou City