crazy_4 Δημοσιεύτηκε October 25, 2005 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε October 25, 2005 Θέλω να αγοράσω μια κάρτα δικτύου για το desktop. τι πρέπει να προσέξω? τι μου προτείνετε να αγοράσω? Αφού αγοράσω την κάρτα και το καλώδιο και συνδέσω το desktop με το laptop που θέλω πρέπει να εγκαταστήσω κάποιο ειδικό πρόγραμμα? τι πρέπει να κάνω περεταίρω? help me because δεν έχω ιδέα από δικτύωση!!!! :X :X :X Παράθεση You'll remember me...//For the rest of you Life!// <------------------------------------------> Amanitou City Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Agent M Δημ. October 25, 2005 Κοινοποίηση Δημ. October 25, 2005 crazy_4 said: Θέλω να αγοράσω μια κάρτα δικτύου για το desktop. τι πρέπει να προσέξω? τι μου προτείνετε να αγοράσω? Αφού αγοράσω την κάρτα και το καλώδιο και συνδέσω το desktop με το laptop που θέλω πρέπει να εγκαταστήσω κάποιο ειδικό πρόγραμμα? τι πρέπει να κάνω περεταίρω? help me because δεν έχω ιδέα από δικτύωση!!!! :X :X :X Επειδή δεν θα έχεις μεγάλες απαιτήσεις (δικτύωση 2 υπολογιστών) μπορείς να στραφείς σε μια σχετικά φτηνή κάρτα δικτύου που να υποστηρίζει 10/100/1000Μbps. Για να συνδέσεις 2 υπολογιστές (ασχέτως αν είναι laptop ή desktop) θα χρειαστείς ένα καλώδιο cross connect ή αλλιώς ελληνιστί ανεστραμμένο. Έπειτα θα πας στο Network Connections - Properties και θα βάλεις στον ένα υπολογιστή στο Internet Protocol (TCP/IP) τις παρακάτω χειροκίνητες ρυθμίσεις: IP address - 192.168.1.1 Subnet Mask - 255.255.255.0 Default Gateway - 192.168.1.1 Το ίδιο θα κάνεις και στον άλλο υπολογιστή μόνο που θα βάλεις: IP address - 192.168.1.2 Subnet Mask - 255.255.255.0 Default Gateway - 192.168.1.1 DNS δεν θα χρειαστεί να πειράξεις! Από εκεί και πέρα είσαι έτοιμος. Απλά θα πρέπει να σιγουρευτείς πως ο ένας θα μπορεί να βλέπει τα αρχεία του άλλου. :) Παράθεση Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RAAD Δημ. October 26, 2005 Κοινοποίηση Δημ. October 26, 2005 Και επίσης στο όνομα δικτύου να έχουν το ίδιο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Agent M Δημ. October 26, 2005 Κοινοποίηση Δημ. October 26, 2005 RAAD said: Και επίσης στο όνομα δικτύου να έχουν το ίδιο. Εννοείς το workgroup; :) Παράθεση Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
crazy_4 Δημ. October 26, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. October 26, 2005 Agent M said: Επειδή δεν θα έχεις μεγάλες απαιτήσεις (δικτύωση 2 υπολογιστών) μπορείς να στραφείς σε μια σχετικά φτηνή κάρτα δικτύου που να υποστηρίζει 10/100/1000Μbps. Για να συνδέσεις 2 υπολογιστές (ασχέτως αν είναι laptop ή desktop) θα χρειαστείς ένα καλώδιο cross connect ή αλλιώς ελληνιστί ανεστραμμένο. Έπειτα θα πας στο Network Connections - Properties και θα βάλεις στον ένα υπολογιστή στο Internet Protocol (TCP/IP) τις παρακάτω χειροκίνητες ρυθμίσεις: IP address - 192.168.1.1 Subnet Mask - 255.255.255.0 Default Gateway - 192.168.1.1 Το ίδιο θα κάνεις και στον άλλο υπολογιστή μόνο που θα βάλεις: IP address - 192.168.1.2 Subnet Mask - 255.255.255.0 Default Gateway - 192.168.1.1 DNS δεν θα χρειαστεί να πειράξεις! Από εκεί και πέρα είσαι έτοιμος. Απλά θα πρέπει να σιγουρευτείς πως ο ένας θα μπορεί να βλέπει τα αρχεία του άλλου. :) και πως γίνεται αυτό? αυτόματα? Παράθεση You'll remember me...//For the rest of you Life!// <------------------------------------------> Amanitou City Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chris79 Δημ. October 26, 2005 Κοινοποίηση Δημ. October 26, 2005 Να μην ξεχασεις και το sharing καταλογων ή σκληρων δισκων. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RAAD Δημ. October 26, 2005 Κοινοποίηση Δημ. October 26, 2005 Ναί το workgroup Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts