Jump to content

Αγορά Σκληρού δίσκου

RAAD
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Θέλω να αγοράσω (εντός λίγης ώρας) ένα σκληρό δίσκο και έχω SATA (το 1) και θέλω καλή ταχύτητα το θέμα είναι ότι είχα αποφασίσει

WESTERN DIGITAL

36,7 GB (10.000rpm, 8MB buffer, SATA)

αλλά ξαφνικά βγήκε

SEAGATE

120 GB (7200.9 Rpm-8 MB cache, SATA)

ο οποίος βγάζει 3 GBIT / SEC

και σε ένα compare στο πλαίσιο έχουμε

Τι να προτιμήσω;

Όπως είπα θέλω ταχύτητα.Θα είναι το C όπου θα έχει λειτουργικό μόνο,μελοντικά θα πάρω ένα ακόμα D όπου εκεί θα έχω το My Documents μόνο.

To 3Gbit/sec ειναι λαθος! Αποκλειεται να εχει τετοιο ρυθμο μεταγωγης ο απλος SATA δισκος!!!!

Αν θελεις τον ταχυτερο τοτε παρε εναν με 10000rpm.

Samsung Galaxy S23 Ultra (8/256) Black

Huawei Watch GT4 Black

Αν θες ταχύτητα, πάρε καλύτερα τον Raptor (10000rpm). Είναι πολύ γρήγορος δίσκος. Τον έχω έναν χρόνο τώρα και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.

3GB/s είναι το ανώτατο θεωρητικό bandwidth που έχει το πρωτόκολλο. Δεν υπάρχουν δίσκοι που να πλησιάζουν τέτοιες ταχύτητες ούτε για αστείο. Προς το παρόν για να αυξήσεις τις επιδόσεις πρέπει να αυξήσεις και τις στροφές στις οποίες γυρίζει ένας δίσκος. Γι'αυτό και οι SCSI δίσκοι που χρησιμοποιούνται σε servers και σε κρίσιμες εφαρμογές μπορεί να γυρίζουν μέχρι και στις 15000 στροφές. Γι'αυτό τον λόγο ο Raptor είναι καλύτερος από τους δύο.