Jump to content

ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΜΕ USROB9105 .

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπερα . Απο το πρωι που ςνημερωθηκα οτι ενεργοποιηθηκε η γραμμη ADSL 384 του ΟΤΕ ( Επιτελους ) προσπαθω να συδεθω στο ιντερνετ με το USROBOTICS 9105 αλλα ματαια . Εχω PSTN γραμμη τηλεφωνου αλλα κατι δεν κανω καλα στις ρυθμισεις . Εχω ηδη ενεργοποιησει τη τρημινη συδρομη της HOL ( RAM ) αλλα το WAP IN παραμενει κοκκινο και λεει ''Authantication failure'' στη WAP IN ADRESS . Θελω τη βοηθεια σας γιατι παιδευομαι με αυτο απο το πρωι . :cry: :cry: :cry: :wacko: . Πειτε μου τις ρυθμισεις που πρεπει να κανω στο USROB για να δουλεψει επιτελους .

[sIGPIC][/sIGPIC]

::Alma Libre - My Blog

A blog by an IT student

Το εχω υποψην μου αλλα δεν μου εμφανιζει τις εικονες και τις επισυμ φωτογραφιες αρα μου ειναι αχρηστο . Μηπως γινεται να γραψεις τις ρυθμισεις που χρειαζονται απο αυτο το HOW TO ? Ευχαριστω .

[sIGPIC][/sIGPIC]

A blog by an IT student

Το εχω υποψην μου αλλα δεν μου εμφανιζει τις εικονες και τις επισυμ φωτογραφιες αρα μου ειναι αχρηστο . Μηπως γινεται να γραψεις τις ρυθμισεις που χρειαζονται απο αυτο το HOW TO ? Ευχαριστω .
Πρέπει να κάνεις registration και login για να δεις τις εικόνες.

Η προσωπική μου εκτίμηση ειναι ότι πρόκειται για εξαιρετική δουλειά.

κοίτα εδω

εγώ πριν απο λιγες μέρες πήρα το 9106 και απο εκεί πήρα οδηγείς.είναι σχεδον αν όχι τα ιδια modem αλλα το 9106 εχει και wirelless

το λάθος που έκανα στην hol είναι ότι ενώ τα είχα όλα σωστα στο όνομα έβαζα(πχ) xyzkl

το σωστό είναι xyzkl@adsl.gr(νομιζω)

αν προσέξεις το λέει στο χαρτάκι από το ram

αν και μετά απο δυο μέρες ελπίζω να με απαντήσεις μέσα απο το 9105 σου!!!

mythos έχεις απόλυτο δίκιο.διορθώθηκε :O

Χαλαρά... :lol:

Μαλλον εχεις γραψει λαθος το login σου.

Θα πρεπει το username σου να είναι της μορφής hol:username@adsl.gr

Δοκιμασε το ετσι και θα ειναι ΟΚ.

Samsung Galaxy S23 Ultra (8/256) Black

Huawei Watch GT4 Black

Αποφεύγετε να δίνετε links που απαιτούν εγγραφή για να το δει κάποιος. Είναι σα να "υποχρεώνετε" κάποιον να κάνει εγγραφή.

IVIetaCreatoR, έγινε μία αλλαγή στην τοποθεσία σου στο προφίλ σου. Παρακαλώ μην ξαναβάλεις λάθος αριθμό μηνυμάτων. Θενξ.

Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?

• 2 weeks later...

Καλησπερα . Λοιπον, μετα απο μια εβδομαδα κανονικης συνδεσης στο ιντερνετ με ADSL τελικα προχθες το πρωι ξαφνικα το router τα εφτυσε και παλι το WAP IN ΕΓΙΝΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ενω το led του ADSL ηταν κανονικα κιτρινο . Απο προχθες μεχρι σημερα και μετα απο πολυ παιδεμα αγανακτησα διεγραψα το EasyConfigurator του USR KAI το εκανα ξανα εγκατασταση , και παλι κολλουσε και καποια στιγμη εκανα τη μεγαλη βλακεια να αλλαξω την IP Address και να τη κανω 192.168.1.2 . Τελικα η εγκατασταση ολοκληρωθηκε μετα απο ωρα και το WAP IN ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΙΤΡΙΝΟ . Προς στιγμην χαρηκα αλλα απο τοτε οταν προσπαθω να μπω στο Ιντερνετ δε μου βγαζει τις σελιδες αλλα λεει οτι εχει λαθος το DNS του Internet Explorer . Μπορω να διορθωσω τη βλακεια μου ή μηπως να παω να αγορασω κανενα αλλο router ????

Σημειωνω οτι δεν μπορω να μπω στη σελιδα 192.168.1.1 ουτε με DIAL-UP συνδεση . Τι να κανω ???? Ειμαι σε απογνωση ..... Βοηθηστε αν μπορειτε .....

[sIGPIC][/sIGPIC]

A blog by an IT student

...εκανα τη μεγαλη βλακεια να αλλαξω την IP Address και να τη κανω 192.168.1.2 .

...

...οταν προσπαθω να μπω στο Ιντερνετ δε μου βγαζει τις σελιδες αλλα λεει οτι εχει λαθος το DNS του Internet Explorer . Μπορω να διορθωσω τη βλακεια μου ή μηπως να παω να αγορασω κανενα αλλο router ????

Σημειωνω οτι δεν μπορω να μπω στη σελιδα 192.168.1.1 ουτε με DIAL-UP συνδεση . Τι να κανω ???? Ειμαι σε απογνωση ..... Βοηθηστε αν μπορειτε .....

Λιγάκι ανάποδα, αλλά μάλλον δεν γίνεται διαφορετικά: ;)
  • Σωστά δεν μπαίνεις στην 192.168.1.1. και πολύ περισσότερο με dialup. Πρόκειται για ip του εσωτερικού σου δικτύου
  • Η αλλαγή της IP Address σε 192.168.1.2 . δεν χρειαζόταν, αλλά δεν είναι βλακεία. Θα δημιουργεί πρόβλημα μόνο αν και το PC έχει την ίδια ip.
  • Κατα τη γνώμη μου:
    1. Ξέχνα το EasyConfigurator
    2. Πήγαινε στις ιδιότητες δικτύου, μην διαλέξεις αυτόματες ρυθμίσεις, αλλά "καρφωτές" (Use the following ip address).
    3. Βάλε για το PC μια ip της μορφής 192.168.1.x. To x να μην είναι 1 ή 2, αλλά οτιδήποτε άλλο μικρότερο απο 255 δεν παίζει σε κάποιο άλλο μηχάνημα του δικτύου σου.
      Κάτι σαν 192.168.1.10 πρέπει να παίζει μια χαρά.
    4. Βάλε subnet mask = 255.255.255.0
    5. Στα πεδία "Default Gateway" και "Preferred DNS Server" βάλε 192.168.1.2
    6. Ασε κενό το "Alternate DNS Server"
    7. Αν εξακολουθεί να μη συνδέεται άνοιξε από τον Browser την διεύθυνση http://192.168.1.2 (Εν ανάγκη κλείσε για την ώρα το firewall)
      Λογικά, θα σου επιτρέψει να ξανακάνεις τις ρυθμίσεις μέσω web interface

Καλή Τύχη, μην διστάσεις να ξαναρωτήσεις και μην αγοράσεις άλλο router! Αν πάλι επιμένεις, μπορείς να πετάξεις το 9105 κάτω απ' το σπίτι μου :)

Ευχαριστω πολύ για την απάντηση (αν και λίγο καθυστερημένα ) . Θα το προσπαθήσω και θα σου πω . Αν δεν γινει και πάλι τίποτα θα επικοινωνήσω με τον ΟΤΕ γιατί σήμερα διαπίστωσα οτι και άλλα παιδια (συμφοιτητές μου ) στη Νάουσα δεν μπορουν να μπουν στο ιντερνετ με ADSL τις τελευταιες ημέρες . Λέτε να φταιει το ...δίκτυο της Νάουσας . Έβαλα ADSL και θα μπαίνω πάλι στο ίντερνετ με PSTN ??? Πάντως ευχαριστω και πάλι για τις ρυθμίσεις .

[sIGPIC][/sIGPIC]

A blog by an IT student

Νάσαι καλά για τις ευχαριστίες, ωστόσο αυτό είναι το νόημα σ' ένα forum: Σήμερα σε βοηθάω, αύριο με βοηθάς.

Το ουσιαστικό είναι να ξεκαθαρίσουμε ότι το πρόβλημα δεν βρίσκεται στις ρυθμίσεις σου και στην επικοινωνία του pc με το 9105.

Αφού ολοκληρώσεις το βήμα 4, βγες σε Γραμμή εντολών και δώσε την εντολή ipconfig/all. (Υποθέτω ότι έχεις xp/2k, άν έχεις 98 η αντίστοιχη εντολή είναι winipcfg). Από τ' αποτελέσματα, θα πρέπει να επιβεβαιώνεται ότι το pc έχει πλέον

ip address =192.168.1.10 (ή τέλος πάντων 192.168.1.x) και

subnet mask = 255.255.255.0

Αν όχι, ξανακάνε τις ρυθμίσεις, αλλιώς προχώρα στον έλεγχο της επικοινωνίας με τον router. Υποθέτοντας ότι η δική του ip είναι 192.168.1.2, δώσε (πάντα στη Γραμμή εντολών) ping 192.168.1.2. Αν υπάρχει πρόβλημα στην επικοινωνία θα πάρεις κάτι σαν "Request time out" ή "Εξαντλήθηκε το χρονικό όριο της αίτησης". Αν συμβεί αυτό, δοκίμασε με ping 192.168.1.1 (ίσως τελικά δεν αποθηκεύθηκε η ρύθμιση που αποκαλείς "βλακεία"), αν δεν παίξει ούτε έτσι, θέλει πάλι ρύθμιση είτε η ip address, είτε η subnet mask του 9105. (Μια περίπτωση ακόμη είναι πρόβλημα στο καλώδιο, στην κάρτα ή τη σύνδεση, αλλά είναι απίθανη αφού λές ότι δούλευε σωστά).

Καλή Τύχη.

Τελικα δουλευει κανονικα σημερα με τις ρυθμισεις που μου εδωσες . Σερφαρω και παλι στο ιντερνετ με ADSL .

[sIGPIC][/sIGPIC]

A blog by an IT student