Jump to content

Η ΕΕ υιοθετεί νέο πλαίσιο για τη μεταφορά δεδομένων στις ΗΠΑ


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ως πράξη παράνομης ενέργειας κρίθηκε η μεταφορά δεδομένων μεταξύ Ευρώπης και Ηνωμένων Πολιτειών το 2020 από δικαστήριο της ΕΕ. Τώρα, σχεδόν τρία χρόνια αργότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την έγκριση μιας νέας απόφασης, η οποία ουσιαστικά επιτρέπει σε εταιρείες όπως το Facebook, η Google και η Apple να αποθηκεύουν δεδομένα σχετικά με ευρωπαίους χρήστες στους αμερικανικούς διακομιστές τους.

Το Πλαίσιο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ΕΕ-ΗΠΑ εισάγει νέες δεσμευτικές διασφαλίσεις για την αντιμετώπιση όλων των ανησυχιών που εγείρονται από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αναφέρεται σε Δελτίο Δύπου που εξέδωσε η αρμόδια επιτροπή. Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση σε δεδομένα της ΕΕ και θα ιδρυθεί ένα Αναθεωρητικό Δικαστήριο Προστασίας Δεδομένων στο οποίο θα έχουν πρόσβαση όλοι οι Ευρωπαίοι.

Πλέον έχουν εισαχθεί αποτελεσματικά βελτιωμένοι μηχανισμοί για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και η ΕΕ πιστεύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συμμορφωθούν με ένα νέο λεπτομερές σύνολο υποχρεώσεων απορρήτου – για παράδειγμα, την απαίτηση διαγραφής προσωπικών δεδομένων όταν δεν είναι πλέον απαραίτητα για τον σκοπό για τον οποίο συγκεντρώθηκε το περιεχόμενο.

Η απόφαση έρχεται λίγους μήνες μετά την επιβολή προστίμου 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ (1,32 δισεκατομμυρίων δολαρίων) στη Meta από την ΕΕ για παρόμοιο ζήτημα – τη μεταφορά δεδομένων σε τρίτους που δεν πληρούσαν τις απαιτήσεις ασφαλείας.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...