Jump to content

Samsung: Εισέρχεται στην αγορά AR/VR και ανακοινώνει την ανάπτυξη chip για συσκευές XR


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο της τεχνολογίας, η Samsung δεν υπήρχε περίπτωση να μην εισέλθει στην αναπτυσσόμενη αγορά των  AR/VR, γι’ αυτό ανακοίνωσε τα σχέδιά της να αναπτύξει chip Exynos για συσκευές XR. Τι σημαίνει για τους χρήστες το σχέδιο της Samsung να αναπτύξει ένα τέτοιο chip; 

Το τμήμα System LSI της Samsung είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη των chip Exynos και όπως διαδίδει η ομάδα του SamMobile, η νοτιοκορεάτικη εταιρεία θα μπορούσε να σχεδιάσει νέα chip ή να τροποποιήσει υπάρχοντα για συσκευές XR. Η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει ακόμη λεπτομέρειες σχετικά με τα νέα chip’s, όμως αναμένεται ότι θα σχεδιαστούν για να παρέχουν υψηλή απόδοση και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

Σε μια έκθεση της  KED  Global,  η Samsung Electronics αναφέρεται πως έχει λάβει μέτρα για την ανάπτυξη chip επεξεργαστών συσκευών εκτεταμένης πραγματικότητας (XR) για να αμφισβητήσει την Qualcomm Technologies και την Apple. Η έκθεση υποδηλώνει επίσης ότι η Samsung εξετάζει το ενδεχόμενο να αναπτύξει νέες μονάδες επεξεργασίας για συσκευές XR ή να τροποποιήσει την υπάρχουσα σειρά Exynos.

Ακόμη, η συμφωνία της Samsung με την Google  και την Qualcomm για μελλοντικές συσκευές μικτής πραγματικότητας, όπως αναφέρεται από το  MIXED Reality News, ενισχύει περαιτέρω τα σχέδιά της για λύσεις XR. Αν και η Samsung δεν έχει ακόμη κοινοποιήσει λεπτομέρειες προϊόντος ούτε έχει δηλώσει χρονοδιάγραμμα, αυτό προσθέτει ιδιαίτερο βάρος στις φήμες ότι η Samsung θα κυκλοφορήσει μια συσκευή XR. Φυσικά, αυτή η συσκευή θα φτάσει για να ανταγωνιστεί την μακροχρόνια αντίπαλό της, δηλαδή την Apple.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...