Jump to content

Η Google πιέζει την Apple για μετάβαση από το iMessage στο RCS


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η αποστολή γραπτών μηνυμάτων είναι τόσο βασικό χαρακτηριστικό που οι περισσότεροι από εμάς δεν το πολυσκεφτόμαστε. Ωστόσο, η Apple γνωρίζει ότι μπορεί να επωφεληθεί από την ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων για να κρατήσει τους χρήστες “κλειδωμένους” στο οικοσύστημά της και να υποχρεώσει τους χρήστες Android να μεταβούν στο iOS. Βέβαια από πλευράς της η Google δεν μένει αποστασιοποιημένη από αυτό το θέμα, αντιθέτως προσπαθεί να κάνει την Apple να μεταβεί στο πρωτόκολλο Rich Communication Services (RCS) για μια απρόσκοπτη εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων μεταξύ iPhone και συσκευών Android, αλλά η Apple δεν έχει καμία διάθεση να ακούσει. Η Google πιστεύει ότι η Apple θέτει σε κίνδυνο τους χρήστες της με αυτή τη συμπεριφορά.

Το RCS δημιουργήθηκε από το GSMA για να αντικαταστήσει τα SMS και MMS και να επιτρέπει στους χρήστες να έχουν μια  πιο πλούσια εμπειρία γραπτών μηνυμάτων με υποστήριξη για ομαδικές συνομιλίες, εικόνες, βίντεο, αποδείξεις ανάγνωσης και κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο. Οι χρήστες Android μπορούν να απολαμβάνουν μηνύματα RCS κατεβάζοντας το Messages από την Google μέσω του Play Store.
Η Apple έχει τη δική της υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων που ονομάζεται iMessage, αλλά είναι μόνο για χρήστες της Apple. Τα iMessages εμφανίζονται με μπλε συννεφάκια στις συσκευές Apple, ενώ τα μηνύματα που αποστέλλονται από χρήστες Android εμφανίζονται σε πράσινες φυσαλίδες κειμένου και μοιάζουν σαν μηνύματα SMS/MMS. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα μηνύματα μεταξύ τηλεφώνων Android και iPhone εφαμνίζονται ως κατεστραμμένα. Ο ανώτερος αντιπρόεδρος πλατφορμών και οικοσυστημάτων της Google, Hiroshi Lockheimer, πιστεύει ότι αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στους χρήστες iPhone.
Μιλώντας με τον Max Weinbach της 9to5Google, ο Lockheimer επεσήμανε ότι ήταν η GSMA που προσέγγισε την εταιρεία για να προσφέρει υποστήριξη για το RCS. Το 2019, η εταιρεία εισήγαγε το RCS Chat για να διευκολύνει τους χρήστες να έχουν πρόσβαση στο RCS χωρίς να χρειάζεται να βασίζονται σε παρόχους. Η υπηρεσία RCS της Google έχει περισσότερους από 500 εκατομμύρια χρήστες.
Η Google δεν θέλει  το RCS να αντικαταστήσει το WhatsApp ή το Snapchat. Επειδή όμως αυτός είναι ο προεπιλεγμένος τρόπος επικοινωνίας για τους περισσότερους χρήστες, η Google θέλει να βελτιωθεί η εμπειρία. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί χωρίς τη συνεργασία της Apple.
Φυσικά η Apple είναι ελεύθερη να επιλέξει μερικά μόνο στοιχεία του RCS που θέλει, όπως την βελτιωμένη ασφάλεια. Όμως με αυτόν τον τρόπο, τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά θα εξακολουθούν να παραμένουν αποκλειστικά στις συσκευές Apple. Αλλά η εταιρεία έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα το κάνει αυτό.
Εάν ένας χρήστης της Apple χρησιμοποιεί την εφαρμογή Messages για να μιλήσει με έναν χρήστη Android, τα μηνύματα θα σταλούν ως παραδοσιακά μηνύματα SMS και δεν θα είναι ασφαλή. Έτσι, στο τέλος της ημέρας, η Apple κάνει κακό στους χρήστες της και αυτό κάνει τον Lockheimer να αισθάνεται άσχημα για τους κατόχους iPhone.

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...