Jump to content

[MWC 2022] Το τελευταίο πρωτότυπο τηλέφωνο της TCL διπλώνει προς τα μέσα και προς τα έξω


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εντυπωσιακές και πρωτότυπες ιδέες φαίνεται να έχει φέτος η TCL και μας το προδίδει λίγο πριν στραφούν όλα τα φώτα της δημοσιότητας από αύριο στο MWC 2022. Παράλληλα με μια σειρά από νέα τηλέφωνα και tablet, η εταιρεία μόλις έκανε το ντεμπούτο μιας νέας τους πρωτότυπης συσκευής που ονομάζεται “Ultra Flex” – ένα τηλέφωνο με περιστρεφόμενο μεντεσέ 360 μοιρών και ευέλικτη οθόνη που λυγίζει μαζί του. Αυτό σημαίνει ότι αυτό το πράγμα μπορεί να διπλωθεί τόσο προς τα μέσα όσο και προς τα έξω.

Αυτή είναι μια τεχνικά προκλητική πρόταση, καθώς η οθόνη πρέπει να υποστεί πολύ μεγαλύτερη κάμψη από αυτές που λυγίζουν μόνο προς μία κατεύθυνση. Η λωρίδα που βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον μεντεσέ, συγκεκριμένα, θα ταλαιπωρείται πάρα πολύ.

Στην πραγματικότητα, είναι ιδιαίτερα επιρρεπές στο σπάσιμο. Η οθόνη του 8 ιντσών, 2.480 x 1.860 PLP AMOLED παρέμεινε απογοητευτικά σκοτεινή όπως λένε άνθρωποι που έπιασαν στα χέρια τους την συσκευή, αν και οι εκπρόσωποι της TCL έδειξαν φωτογραφίες που λειτουργούσε η συσκευή στο φως της ημέρας. 

Η οθόνη δεν ήταν η μόνη μηχανική πρόκληση για αυτό το πρωτότυπο, αντιθέτως και ο μεντεσές 360 μοιρών χρειαζόταν επίσης κάποια τελειοποίηση. Η TCL δεν έχει κοινοποιήσει λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του μεντεσέ και της οθόνης, διατηρώντας προς το παρόν εμπιστευτικές αυτές τις λεπτομέρειες. Είναι σαφές ότι αυτό το πρωτότυπο δεν είναι κοντά στο να γίνει σύντομα ένα πραγματικό προϊόν.

Το εύκαμπτο, κυματοειδές υπόστρωμα για τον μεντεσέ προσέθεσε επίσης μια ενδιαφέρουσα πινελιά στη σχεδίαση και μια σχισμή στο κάτω αριστερό μέρος υποδηλώνει τη δυνατότητα συμπερίληψης ενσωματωμένης γραφίδας.

Επίσης, υπάρχει και η πρωτότυπη συσκευή “Fold n’ Roll” της εταιρείας, ένα αναδιπλούμενο τηλέφωνο 6,7 ιντσών που χρησιμοποιεί έναν μηχανισμό που με το πάτημα ενός κουμπιού, ξεδιπλώνει περισσότερο την οθόνη του για να δημιουργήσει μια επιφάνεια οθόνης 8,8 ιντσών 2.880 x 2.160.

Η TCL δεν έχει πει εάν αυτά τα πρωτότυπα αξίζει να επιδιωχθούν και να μετατραπούν σε πραγματικά προϊόντα, αλλά η εταιρεία έχει υποσχεθεί ότι σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα αναδιπλούμενο τηλέφωνο που κοστίζει λιγότερο από τον ανταγωνισμό.

[via]

 

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...