Jump to content

Να δωσω το Oneplus 8t για κατι αλλο;;

Lux
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ειμαι ατομο που κρατουσα κινητο για τουλαχιστον 3 χρονια. Ξεκινησα με Oppo 5, μετα πηγα σε Oneplus 5 και τωρα εδω και εξι μηνες εχω το Oneplus 8t. Ειναι η πρωτη φορα απο τοτε που αγορασα κινητο και tablet ( Samsung Tab s6 ) που δεν εχω ασχοληθει καθολου με root και custom rom. Ειχα προβληματα με τις τραπεζικες εφαρμογες οι οποιες δεν λειτουργουσαν σωστα και αποφασισα να μην ασχοληθω ξανα, συν το γεγονος οτι δεν εχω και αρκετο χρονο πλεον να ασχολουμαι με αυτες τις διαδικασιες. Βεβαια θα μου λειψει το να αφαιρω ολο το bloatware απο το κινητο καθως και να εχω καλυτερη αποκριση συστηματος και διαρκεια μπαταριας, αλλα μικρο το κακο.

Το θεμα με το Oneplus 8t ειναι οτι με προβληματιζει το γεγονος οτι δεν παιρνει πλεον γρηγορα updates. Το android 12 ειναι τελειως σπασμενο στο Oneplus 9 και λογικα το ιδιο θα γινει και με το 8t οταν βγει. Επισης νομιζω θα εχει υποστηριξει μεχρι android 13. Καποιες φορες παρατηρω και ελαχιστα κολληματα, δεν ξερω τι μπορει να φταιει. Τελος η μπαταρια τελειωνει σχετικα γρηγορα.

Το αλλο που με προβληματιζει ειναι η τιμη μεταπωλησης, η οποιοα πεφτει δραματικα. Το αγορασα μεταχειρισμενο ενος μηνα στα 400 ευρω και πλεον η τιμη του παιζει στα 300, αν θελω να φυγει αμεσα. Αν περιμενω και αλλο θα παει στα 250.

Οι επιλογες που εχω μετα απο λιγο διαβασμα ειναι τα Realme GT 2 Neo, το οποιο εχει ελαχιστα καλυτερο επεξεργαστη, καλυτερη μπαταρια και παρομοιο λειτουργικο. Κοστιζει 300 ευρω, οποτε στα λεφτα θα ειμαι ακριβως στα ιδια. Το μονο downgrade θα ειναι η καμερα. Αλλα και εκει δε ξερω τι παιζει με τα android updates. Δε πιστευω οτι θα παρει android 13. Και τα security patches ποσα χρονια θα ειναι;

Τελος σκεφτομουν τα Galaxy S Series. Χρονια εβριζα την Samsung, αλλα δεν ειχα πραγματικη εμπειρια χρησης, μονο οτι ακουγα απο αλλους. Με το Tab S6 πραγματικα δεν εχω το παραμικρο προβλημα, ισα που σκεφτομαι να κανω προπαραγγελια και το S8+.

Το S22+ νομιζω οτι ξεφευγει αρκετα σε τιμη και το γεγονος οτι σε 1 χρονο θα κοστιζει τα μισα, δε νομιζω οτι συμφερει.. Απο την αλλη μπορω να βρω το S21+ στα 550 ευρω, πιστευω το Value ειναι καλο. Επισης εχει Exynos 2100, που ειναι προτιμοτερος απο τον SD 888.

Το καλο με τα καινουρια μοντελα της Samsung στα οποια περιλαμβανεται και η σειρα S21 ειναι οτι θα εχουν 4 χρονια android updates + 5 χρονια security patches. Βεβαια εαν θα αποδειχθουν προβληματικα θα το δειξει η πορεια. Αλλα θα εχω το κεφαλι μου ξεγνοιαστο για αρκετα χρονια με τα security updates. Το οποιο μπορω να το εχω και με τις custom rom, αλλα οπως ειπα χρειαζομαι τις τραπεζικες εφαρμογες. 

Οποτε οι επιλογες που εχω ειναι ειτε να μεινω με το Oneplus 8t με το οποιο δεν εχω καποιο τεραστιο προβλημα, αλλα θα ηθελα καλυτερη μπαταρια και καλυτερα updates, ειτε αγοραζω το realme που εχει σχεδον ιδια χαρακτηριστικα αλλα ειναι πιο φρεσκο και ισως το προσεξει καλυτερα η εταιρια ( αν και χλωμο.. καθως το realme gt 5g πηρε αναβαθμιση με αρκετα bugs ), ειτε δινω κατι παραπανω για μεταχειρισμενο S21+, το οποιο απο αυτα που διαβαζω εχει καλα updates, αλλα η μπαταρια ειναι λιγο χαλια.. 

Με λιγα λογια, αυτα που με ενδιαφερουν στο κινητο ειναι :

Μπαταρια, Καλη κατασκευη, Ομαλα Updates και συχνα security patches, Καλο GPS.

** Στο παιχνιδι μπηκε και το S21 FE. Τωρα ειδα τα χαρακτηριστικα του, αρκετα καλο και τιμια τιμη. Μεταχειρισμενο το βρισκεις και στα 500.

Edited by Lux

Σε αυτά που ζητάς το S1 FE είναι μάλλον η ιδανική πρόταση 😃

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

1 hour ago, Nagata said:

Σε αυτά που ζητάς το S1 FE είναι μάλλον η ιδανική πρόταση 😃

Μπα το S21 FE φευγει τελικα, καθως εχει αθλια μπαταρια.

Σιγουρα εαν παω σε GT Neo 2 ή Samsung A52s ειναι downgrade, αλλα θα εχω καινουριο κινητο με φρεσκια μπαταρια, ενω το Oneplus 8t τωρα κλεινει τους 9 μηνες.

Παρε a52s και θα με θυμηθεις. Σε αγγελιες παιζει στα 250 ευρω σχεδον καινουριο ή 310 καινουριο (εκτος αν κοβεις τιμολογιο οποτε παλι παει στα 250).

Ειναι midrange με specs ναυαρχιδας. 

ΚΑταρχας ειναι αδιαβροχο με ip67 (που ειναι καλη πιστοποιηση, οχι απλα splash proof) και παιρνει και micro SD Που για μενα ειναι σημαντικο προσον, εχω ηδη 2 καρτες 512 και απο οταν πηγα σε s21 και one plus 9 pro καθονται. Τωρα περιμενω το s22 ultra (παντα εχω μια ναυαρχιδα αλλα εβγαλα το one plus 9 pro για πουλημα και εχω ως βασικο το α52s που χτυπησα προσφατα και συνειδητοποιησα πως δεν αξιζει να εχεις ακριβα τηλεφωνα. ).

Επισης ειναι 5G με καλο snapdragon επεξεργαστη, οχι καποιο κορυφαιο αλλα κανει μια χαρα τη δουλεια του αν δε θες να κανεις κανα render. μονο μειον οτι εχει 6Gb ram το φθηνο μοντελο αλλα εγω του εβαλα πανω απο 70 εφαρμογες και τρεχει σφαιρα, σιγουα οχι σαν το s21 ultra που ειχα ή το one plus 9 pro, αλλα δεν απεχει πολυ.

Οθονη εχει κορυφαια amoled και στα 120ΗΖ adaptive παει αψογα ενω κραταει η μπαταρια καλα.

Εχει το μενου της samsung που σημαινει οτι 1ον συγχρονιζω με samsung account και εχω τα παντα εκει σε περιπτωση αλλαγης συσκευης κατι που βολευει πολυ, σχεδον σαν τα iphone παιζει,

το μενου ειναι υπερ πληρες με απειρες ρυθμισεις και επιλογες, πραγματικα δεν βρισκω καλυτερο μενου στο ανδροιδ χωρις να σερνεται. Καποτε που ειχα σονυ ελεγα ποσο μαπα ειναι το μενου της samsung, πλεον ειναι ο,τι καλυτερο. 

Τελος καμερα εχει φοβερη, με μεγαλο αισθητηρα 1/1,72 νομιζω μεγεθος και 64ΜΡ οπου κανει πολυ καλη δουλεια. 

Ο μονος λογος να πας σε ναυαρχιδα ειναι αν θες το μεγιστο αποτελεσμα σε δυσκολες συνθηκες, αν εχεις παιδια και θες μες το σπιτι και σε κινηση να βγαζεις οπου μια ναυαρχιδα θα εβγαζε καλυτερα, ειδικα το iphone 13 pro σκοτωνει εκει (αλλα σε ολα τα αλλα δεν παλευεται). Εγω γιαυτο πηρα το s22 ultra, αλλα βλεπω, καταλαβαινω, οτι πλεον δεν αξιζει να παιρνεις ναυαρχιδες ειδικα day one. το s22 θα πεσει αρκετα σε 4 μηνες, θα το βρισκεις 900 ευρω στο insomnia τον ιουνιο και τα μικροτερα ακομα πιο κατω, οποτε ειτε περιμενεις τοτε ειτε πας σε φθηνο και καλο.

ΠΡοσωπικα δεν παιρνω κινεζικα γιατι οποτε πηρα μαρτυρησα με το μενου τους, παντα ειχα θεματα με δυσλειτουργιες και με το επιθετικο κλεισιμο εφαρμογων και τα reloads που κανουν το οποιο θελει να στηνεις μια μια με ρυθμισεις για να παιζει σωστα. η samsung αυτο το εχει λυσει αυτοματα και παιζει πολυ καλα. 

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Νομίζω υπάρχει μια σύγχυση μέσα στο μυαλό σου και θα πρέπει να τα ξεκαθαρίσεις...

Οι εποχές που τα κινητά έχουν άπειρο bloatware και έπρεπε να βάλεις custom rom για να μη lagαρει το κινητό έχουν περάσει εδώ και χρόνια

Ήμουν στο ίδιο ακριβώς δίλημμα πριν 1,5 μήνα και κατέληξα στην αγορά καινούριου Oneplus 8T και θα σου πω τους λόγους παρακάτω

Το γεγονός για τα updates του 8Τ δε ξέρω γιατί προβληματίζει τόσο εσένα και πάρα πολλούς άλλους

Εξαρχής είχαν πει για πολιτική για security updates κάθε 2 μήνες και έτσι και γίνεται και στη τελική το μηνιαίο security patch πιστεύεις θα σου προσφέρει κάτι παραπάνω;

Η πρώτη έκδοση της 12 στο op9 ήταν αποτυχία για αυτό και αποσύρθηκε παρόλα αυτά όλα τα κινητά στη μετάβασή τους στη 12 είχαν πολλά προβλήματα, ακόμη και το Pixel 6 όπου βγήκε με αυτό, πολλά θέματα ακόμη δεν έχουν λυθεί, άποψη μου είναι ας βγει πρώτα η 12 για το 8Τ και μετά την κρίνουμε, ας μην προδικάζουμε καταστάσεις

Από updates θα πάρει μέχρι το 13 ή 14 και security updates για ακόμη έναν επιπλέον χρόνο, μιλάμε δηλαδή μέχρι τέλος του 2024!

Επίσης κολλήματα προσωπικά δεν παρατηρώ, κάθε άλλο και γενικά δεν έχω διαβάσει παράπονα, το κινητό και το ui πάει σφαίρα

Για την μπαταρία που αναφέρεις έχει πολύ καλή, αν εσύ αξιοποιείς για δικούς σου λόγους το 60% μόνο (20%-80%) ότι και να πάρεις δε θα σου φτάσει

Η αξία μεταπώλησης δε ξέρω γιατί σε απασχολεί εκτός άμα θέλεις να αλλάζεις πολύ συχνά συσκευή, αλλά τι περίμενες; Δεν είναι και apple

Πάμε τώρα στις επιλογές που αναφέρεις, θα δώσεις το 8Τ με τα 3 χρόνια major updates για να πας στη realme που δίνει 2, με υποδεέστερο ui (oppo, oneplus και realme είναι ίδια εταιρεία παρεμπιπτώντος); Επίσης διαφορά ανάμεσα στον επεξεργαστή 865-870 στην ουσία δεν υπάρχει και μπαταρία σου ξανά λέω δε θα δεις αισθητή διαφορά. Επίσης μου λες για μεταπωλητική αξία και κάνεις λόγο για realme; Δηλαδή οκ

Για το a52s που λέει ο φίλος nikos διαφωνώ καθώς είναι ολοκληρωτικό downgrade, πολύ καλή συσκευή μεν αλλά κατώτερη από το 8Τ που ήδη έχεις

Το s21+ το σκεφτόμουν και εγώ πάρα πολύ, ήμουν στην ουσία ανάμεσα σε 8Τ και s21+

Τελικά λίγο η όχι τόσο καλή μπαταρία που έχει το s21 λίγο η αρκετά μεγαλύτερη τιμή του με έκαναν να προτιμήσω το 8T

Προσωπική μου άποψη είναι να μείνεις με το 8Τ

Όπως είπα τα μηνιαία security updates δε λένε κάτι και επίσης αν πάρεις το s21+ από ένα σημείο και μετά μη νομίζεις ότι και εκεί θα έχεις μηνιαία security updates, είχα το s20 και ξέρω

Κάτσε να πάρει την 12 ή ακόμη και 1-2 updates μετά την 12 και άμα δεν είσαι ικανοποιημένος το δίνεις, που δε νομίζω

Όλα αυτά πάντως που ζητάς τα προσφέρει το 8Τ, μη περιορίζεις το εύρος της μπαταρίας στο 20-80 και θα το απολαύσεις, κινητό είναι, στα 3 χρόνια που θα βγει εκτός η μπαταρία θα πάρεις άλλη συσκευή ούτως ή άλλως

Έχει κάποια bugs τα οποία δεν ενοχλούν στην καθημερινότητα και πιστεύω θα διορθωθούν σε επόμενα updates

Αν πάλι θες να πάρεις κάτι άλλο οπωσδήποτε θα πρότεινα το s21+ έχοντας βέβαια υπόψη ότι στην αυτονομία θα έχεις ενδεχομένως ένα θέμα

οσα δεν φτανει η αλεπου, τα κανει κρεμασταρια... ;)

9 ώρες πριν, suspect21 said:

Για το a52s που λέει ο φίλος nikos διαφωνώ καθώς είναι ολοκληρωτικό downgrade, πολύ καλή συσκευή μεν αλλά κατώτερη από το 8Τ που ήδη έχεις

Το s21+ το σκεφτόμουν και εγώ πάρα πολύ, ήμουν στην ουσία ανάμεσα σε 8Τ και s21+

Τελικά λίγο η όχι τόσο καλή μπαταρία που έχει το s21 λίγο η αρκετά μεγαλύτερη τιμή του με έκαναν να προτιμήσω το 8T

Δε διαφωνω οτι μοιαζει με downgrade, αλλα αν το δεις ψυχραιμα και οχι απο την σκοπια της τιμης, το κινητο κανει 300 ευρω (250 στις αγγελιες ημερων ή με τιμολογιο απο σκρουτζ οπως το πηρα εγω) και πραγματικα στην πραξη ειναι σε τομεις και ανωτερο απο το 9 pro....

Επειδη εχω το 9 pro παραλληλα το οποιο δεν με ενθουσιασε θα πω το εξης:

Τα samsung εχουν τρομερα πληρες και σωστο λογισμικο, αυτο σημαινει οτι σε θεματα λειτουργιων, επιλογων στο μενου, χρηστικοτητας ειναι αψογα. Πχ θες να προβαλεις μια φωτο στη smart tv σου, το samsung το κανει πολυ πιο ευκολα και σωστα, εχω 65αρα lg και το one plus το κανει αφηνοντας στην τηλεοραση κενα γυρω γυρω, σαν καδρο και μεσα η εικονα, κατι που το κανει πραγματικα ασχημο και φυσικα η διαδικασια προβολης πιο προβληματικη. ΜΕ iphone ή s21 ultra η προβολη βιντεο γινεται με μια κινηση, κατευθειαν οπως το βλεπεις στο κινητο δηλαδη και σε ολη την TV και οχιστο κεντρο της οθονης που οσο και να το εψαξα δεν το ελυσα. το να βγαλεις επαφες στην αρχικη οθονη ειναι σπαστικο στο op, με 5 κινησεις οταν με samsung εχεις 2 τροπους. ειτε στην edge οθονη που βολευει πολυ ειτε στα widget στην αρχικη με πολυ πιο ευκολο τροπο.

Γενικα δηλαδη το μενου/λογισμικο της samsung σου προσφερει πολλες δυνατοτητες πιο ολοκληρωμενες και δουλευουν σωστα και ευκολα.

επιπλεον εχεις το samsung account οπου κανεις back up και σε μεταβαση σε νεο κινητο στο εχει σχεδον στημενο με μια κινηση που βολευει, αν και fan της καθαρης εγκαταστασης, με εχει ξελασπωσει σε τραμπες.

Τελος το α52s συγκεκριμενα αν εξαιρεσεις οτι ειναι λιγο πιο αργο σε σχεση με τις ναυαρχιδες, εχει πολυ καλη καμερα με αμελητεα διαφορα απο αυτες, πολυ καλη οθονη , ειναι αδιαβροχο με καλη πιστοποιηση και παιρνει micro sd, κατι που λειπει και ειναι χρησιμο πολυ για μενα.

Οποτε ναι, αν και εχω παραγγειλει το s22 ultra, πραγματικα πιστευω οτι δεν αξιζει τα λεφτα του. Για μενα τετοια κινητα επρεπε να κανουν 800 ευρω το πολυ οταν το a52s και το καθε a52s ειναι τοσο κοντα σε αυτες και τοσο μακρυα σε τιμη...

ΟΣο για την προταση αυτη, την εκανα ως εναν ενδιαμεσο σταθμο μεχρι να χτυπησει το καλοκαιρι ενα πολυ φθηνο s21 ultra ή ενα s22 ulra, και λεω ultra γιατι κανουν τη διαφορα σε ζουμ κτλ, αλλιως δεν πας και καθολου σε ναυαρχιδα.

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

On 17/2/2022 at 11:06 ΠΜ, suspect21 said:

Αν πάλι θες να πάρεις κάτι άλλο οπωσδήποτε θα πρότεινα το s21+ έχοντας βέβαια υπόψη ότι στην αυτονομία θα έχεις ενδεχομένως ένα θέμα

Επειδη το διαβαζω το λενε και αλλοι αυτο. Πως γινεται το S21+ να μην εχει καλη αυτονομια απο την στιγμη που εχει μεγαλυτερη μπαταρια απο το Oneplus 8t; Φταιει ο Exynos ή κατι αλλο;

Επισης το αλλο που μπορω να σκεφτω ειναι οτι η Samsung θα εχει λιγο παραπανω bloatware απο την Oneplus και οι περισσοτεροι χρηστες δεν ασχολουνται με την απενεργοποιηση τους.. 

Αλλιως δεν ειναι λογικο να μην εχει καλη αυτονομια..

Edited by Lux

Καποια αποψη για το M52; Το μονο που δεν ξερω ειναι κατα ποσο βολευει ο αισθητηρας στο πλαϊ. Αλλα εχει μπαταρια τερας.