mousi Δημοσιεύτηκε September 14, 2005 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε September 14, 2005 Έχει 4-5 μέρες που το PC μου τρώει κάποια κολλήματα... Κολλάει το ποντίκι (δεν κουνιέται) και δεν πιάνουν ούτε τα κλικ. Επίσης κάποιες φορές κολλάει το κλικ (σαν να μένει πατημένο το κουμπί). Το πρόβλημα δεν είναι του ποντικιού γιατί κάποιες φορές κολλάνε τα πάντα. Έχω κάνει scan με το Kaspersky και το Zone Alarm για ιούς, και με το Adaware για Spyware. Το Kaspersky βρήκε κάποια Trojan στο Temp και τα έσβησε. Έχω προσέξει στο Task manager ότι όταν δεν κάνω τίποτα, η χρήση του CPU είναι 0-4%. Όταν είναι ανοιχτό το winamp και παίζει (με Classic skin όχι modern) η χρήση του Cpu ανεβαίνει στα 10% περίπου. Ο Firefox σε κάποιες στιγμές (όχι συνεχόμενα) κάνει χρήση 10-15% και το System 10-15 σχεδόν συνέχεια (όχι διακεκομμένα). Τι μπορεί να φταίει; Το winamp το έχω πολύ καιρό όπως και το Firefox και δε μου έχουν δημιουργήσει πρόβλημα. Το PC είναι: CPU: AMD Athlon 64 3000+ M/B: MSI NeoFSR RAM: 1024MB VGA: Prolink nVidia MX4000 Το ποντίκι είναι το Logitech Cordless click Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Demis_CY Δημ. September 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 14, 2005 Mipws i thermokrasia tou pc psilwnei? Παράθεση Instagram : http://www.instagram.com/demiscy[/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mousi Δημ. September 14, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. September 14, 2005 Όχι... Οι θερμοκρασίες είναι στα επίπεδα που ήταν πάντα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sagiadinos Δημ. September 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 14, 2005 κατέβασε το tuneup και κάνε έναν έλεγχο σε όλα.(Γούγκλισέ το) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mousi Δημ. September 14, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. September 14, 2005 OK θα το δοκιμάσω... Δεν δουλεύει και η επαναφορά ρε γμτ. Μου λέει ότι η επαναφορά του συστήματος απέτυχε. Τι είναι πάλι αυτό; Καινούργιο; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lefkal Δημ. September 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 14, 2005 Δοκίμασαι να κάνεις επαναφορά σε άλλης ημερομηνία από αυτή που προσπαθείς και θυμίσου μέχρι πότε λειτουργούσε σωστά και τι έκανες μετά. Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/317490 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mousi Δημ. September 14, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. September 14, 2005 Το πρόβλημα (μάλλον) λύθηκε με το Tune up... Φοβερό προγραμματάκι!!! Αν βρω και κανα *****.... Αν ξαναγίνει τίποτα θα ξαναποστάρω. Ευχαριστώ παιδιά! EDIT: Δοκίμασα σε πολλές ημερομηνίες το restore αλλά τίποτα! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
phph Δημ. September 15, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 15, 2005 Το πρόβλημα (μάλλον) λύθηκε με το Tune up... Φοβερό προγραμματάκι!!! Αν βρω και κανα *****.... Αν ξαναγίνει τίποτα θα ξαναποστάρω. Ευχαριστώ παιδιά! EDIT: Δοκίμασα σε πολλές ημερομηνίες το restore αλλά τίποτα! Έχω το ίδιο πρόβλημα (τα κολλήματα) εδώ και 10 ημέρες. Νόμιζα όμως ότι φταίνε τα Win XP SP2, γιατί πρόσφατα τα εγκατέστησα σε καινούργιο σκληρό. Τι λειτουργικό έχεις; Πόσο συχνά σου το παρουσίαζε; Ακόμη κι αν είχες αφήσει το pc μόνο του να κατεβάζει; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mousi Δημ. September 15, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. September 15, 2005 Έχω το ίδιο πρόβλημα (τα κολλήματα) εδώ και 10 ημέρες. Νόμιζα όμως ότι φταίνε τα Win XP SP2, γιατί πρόσφατα τα εγκατέστησα σε καινούργιο σκληρό. Τι λειτουργικό έχεις; Πόσο συχνά σου το παρουσίαζε; Ακόμη κι αν είχες αφήσει το pc μόνο του να κατεβάζει; Έχω WinXP Pro Sp2 English. Το SP2 όμως το έχω από την εγκατάσταση, οπότε δεν έφταιγε αυτό. Μου το έκανε 1-2 φορές το λεπτό. Όταν άφηνα το PC να κατεβάζει μόνο του δεν ξέρω τι γινόταν αφού δεν ήμουν μπροστά. Όταν ήμουν μπροστά το έκανε ακόμη και αν δεν είχα τίποτα ανοιχτό και το πρόβλημα γινόταν πολύ έντονο όταν είχα ανοιχτό Firefox και winamp (πολύ βαριά λειτουργία για ένα τέτοιο PC :lol: ). Το Tune up το δοκίμασες; Εμένα με αυτό λύθηκε. Μπορεί να λύθηκε και από ΑΥΤΟ το script που επαναφέρει τη γραμμή εργασιών στην αρχική της κατάσταση, δεν είμαι σίγουρος (τα δοκίμασα ταυτόχρονα). Αυτό το είχα δοκιμάσει γιατί παρατηρούσα αυξημένη χρήση CPU από το taskmgr.exe... Δοκίμασέ τα και πες μας. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mousi Δημ. September 20, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. September 20, 2005 Ουφ...!!! Μου έχει σπάσει τα νεύρα... Το πρόβλημα ξαναεμφανίστηκε και δεν διορθώνεται με τους παραπάνω τρόπους! phph εσύ βρήκες τίποτα άλλο; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
phph Δημ. September 21, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 21, 2005 Ουφ...!!! Μου έχει σπάσει τα νεύρα... Το πρόβλημα ξαναεμφανίστηκε και δεν διορθώνεται με τους παραπάνω τρόπους! phph εσύ βρήκες τίποτα άλλο; Μερικές φορές έχω την αίσθηση ότι τα διάφορα ηλεκτρονικά που με περιβάλλουν έχουν κάποιο είδος διαίσθησης κι όταν αποφασίζω να ασχοληθώ σοβαρά με τα προβλήματα που παρουσιάζουν ως δια μαγείας διορθώνονται. ;) Η τελευταία φορά που κόλλησε ήταν μερικές ώρες πριν από το post. Σοβαρά τώρα. Λοιπόν στην περίπτωσή μου μάλλον είναι πρόβλημα υπερθέρμανσης. Όχι του επεξεργαστή όμως, γιατί τον ελέγχω, αλλά μάλλον κάποιου άλλου συστήματος (μνήμες το πιο πιθανό). Προσανατολίζομαι σ' αυτό γιατί δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά τον λόγο για τον οποίο κατά τη διάρκεια της νύχτας μου κόλλαγε πιο εύκολα. Δηλαδή ενώ την ημέρα έτρεχα ένα κάρο εφαρμογές και το abc (bittorrent client) , μου κόλλαγε κατά μέσο όρο 3-4 φορές (δηλαδή κάθε 4-6 ώρες), τη νύχτα δεν έβγαζε ούτε δύο ώρες, παρ' ότι πριν πάω για ύπνο έκανα επίτηδες restart και ξεκινούσα μόνο το abc. Η διαφορά είναι ότι έκλεινα την πόρτα του δωματίου που είναι ο υπολογιστής, για να μην τον ακούω στο διπλανό δωμάτιο που κοιμάμαι, με αποτέλεσμα το πρωί που ξαναέμπαινα εκεί η θερμοκρασία να είναι αισθητά ανεβασμένη. Να προσθέσω εδώ ότι κατά τις 25 Αυγούστου έβαλα dsl και από τότε ο υπολογιστής δεν κλείνει καθόλου. Η μεταφορά σε win xp sp2 έγινε κατά τις 5 Σεπτεμβρίου και συνέπεσε με μία βελτίωση του καιρού (θερμοκρασίες τις τάξης 30+ βαθμών το μεσημέρι), ενώ την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου και τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου ήταν πιο χαμηλές. Τώρα έχει κάποιες μέρες που ξανάπεσε η θερμοκρασία και μάλλον γι' αυτό δουλεύει σωστά. Είναι εμφανές το πρωί που μπαίνω στο δωμάτιο ότι είναι πιο χαμηλή η θερμοκρασία. Επίσης να προσθέσω ότι τα xp sp2 τα έχω σε ένα καινούργιο δίσκο τον οποίο όταν θέλω να γυρίσω στο sp1 τον βγάζω εκτός από το bios, ενώ όταν παίζει το sp2 είναι και οι δύο ενεργοί. Δεν θυμάμαι που έχω βάλει ακριβώς τον καινούργιο δίσκο, αλλά κοιτώντας το σχεδιο της motherboard πρέπει να είναι δίπλα στις μνήμες και πιθανό να ανεβάζει την θερμοκρασία τοπικά. Ίσως 2-3 βαθμοί να κάνουν τη διαφορά. Έτσι από σύμπτωση νόμιζα ότι έφταιγε η μεταφορά στο sp2. Δες κι εσύ μήπως υπάρχει κάποια τέτοια περίπτωση τοπικής υπερθέρμανσης κάποιου υποσυστήματος η οποία δεν φαίνεται στις θερμοκρασίες που ελέγχεις. Μήπως έχει αλλάξει για κάποιο λόγο η χρήση του υπολογιστή ή βγήκε off κάποιος ανεμιστήρας ή κάποιο καλώδιο να μπήκε στη μέση και κόβει τη ροή του αέρα. Κι ο δίσκος ακόμη μπορεί να στην κάνει τη δουλειά. Εννοώ να υπερθερμαίνεται ο ίδιος αν τρέχεις κάτι διαφορετικό που αύξησε τη χρήση του. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mousi Δημ. September 21, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. September 21, 2005 Παρατήρησα ότι συμβαίνει μόνο όταν έχω ανοιχτές σελίδες που περιέχουν Flash. Ίσως να είναι κάποιο conflict με τον Macromedia Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
phph Δημ. September 21, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 21, 2005 Παρατήρησα ότι συμβαίνει μόνο όταν έχω ανοιχτές σελίδες που περιέχουν Flash. Ίσως να είναι κάποιο conflict με τον Macromedia Αν είσαι σίγουρος γι' αυτό τότε με λίγο (ή πολύ) ψάξιμο στο google θα βρεις και τη λύση. Στα εκατομμύρια των χρηστών δεν μπορεί να είσαι ο μόνος με αυτό το πρόβλημα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PNeuMA Δημ. September 21, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 21, 2005 to idio provlima eixa kai ego molis empaina sto internet pagone to pc den kouniotan tipota loipon ta dokimasa ola trofosotiko mobo vga kai telika to problem itan sto modem ebala ena allo kai eimai mia xara dokimasa kai format alla kai pisteua pos li8ike to 8ema alla meta apo 1-2 meres pali ta idia (me diafora os) alla to diko sou provlima pote akrivos dimiourgite? filika akis :) Παράθεση Μέγιστη επιτρεπόμενη εικόνα 420Χ150 και 16Κ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mousi Δημ. September 22, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. September 22, 2005 to idio provlima eixa kai ego molis empaina sto internet pagone to pc den kouniotan tipota loipon ta dokimasa ola trofosotiko mobo vga kai telika to problem itan sto modem ebala ena allo kai eimai mia xara dokimasa kai format alla kai pisteua pos li8ike to 8ema alla meta apo 1-2 meres pali ta idia (me diafora os) alla to diko sou provlima pote akrivos dimiourgite? filika akis :) DSL έχω και router οπότε αποκλείεται να είναι αυτό το πρόβλημα. Το πρόβλημα δημιουργείται όταν έχω πολλές σελίδες που περιέχουν flash ταυτόχρονα ανοιχτές Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PNeuMA Δημ. September 22, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 22, 2005 tote mipos einai apo to flash player dokimase na baleis allo.pio flash exeis egatestimeno? Παράθεση Μέγιστη επιτρεπόμενη εικόνα 420Χ150 και 16Κ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mousi Δημ. September 22, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. September 22, 2005 Νομίζω το Macromedia 7 αλλά τώρα δεν είμαι στο PC για να δω. Αν δεν κάνω λάθος έχει βγει το 8... από δευτέρα που θα γυρίσω θα κάνω μια δοκιμή να το αλλάξω Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts