Jump to content

Μικρό το ποσοστό ανίχνευσης απειλών από το Google Play Protect


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το AV-Test, ένα ανεξάρτητο ερευνητικό ινστιτούτο που λειτουργεί για περισσότερα από 15 χρόνια, διεξήγαγε μια δοκιμή στις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ασφαλείας για να δει ποιες από αυτές έχουν την καλύτερη απόδοση όσον αφορά την ανίχνευση spyware σε συσκευές Android. Κατόπιν αυτής της μεγάλης δοκιμής, ανακαλύφθηκε πως κάθε εφαρμογή ασφαλείας έπρεπε να εντοπίσει 29 μοναδικές απειλές stalkerware και η όλη ανάλυση πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2021. Σοκαριστικά μακράν, τα χειρότερα αποτελέσματα προήλθαν από την εγγενή εφαρμογή Google Play Protect, καθώς εντόπισε μόνο 9 απειλές από τις 29, οι οποίες αποτελούν ποσοστό επιτυχίας 31%.

 

Δεδομένου ότι το λογισμικό είναι δωρεάν και είναι προεγκατεστημένο σε όλα τα smartphone Android, θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι εξακολουθεί να είναι ένα καλό αποτέλεσμα. Ωστόσο, πολλά από τα προγράμματα που αξιολογήθηκαν είναι επίσης δωρεάν. Τα προγράμματα Bitdefender, Trend Micro, ESET και Kaspersky είναι μεταξύ των ισχυρότερων ασπίδων προστασίας και απαιτούν μικρή συνδρομή για να αποκτήσετε τις πλήρεις εκδόσεις τους, συνήθως περίπου $ 10 ετησίως για μία συσκευή.

 

Το λογισμικό ασφαλείας NortonLifeLock Norton 360 είχε το δεύτερο χειρότερο αποτέλεσμα. Μόνο 17 στα 29 προγράμματα spyware εντοπίστηκαν, δίνοντάς το ποσοστό ανίχνευσης 58,6%.

 

[via]

 

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

 

Link to comment
Share on other sites

Μεταξύ μας τώρα, δεν υπάρχει πραγματικό antivirus στο Android. Γιατί ένα πραγματικό antivirus στο Android θα απαιτούσε root (προκειμένου να μπορέσει να αποκτήσει πρόσβαση στα αρχεία των άλλων εγκατεστημένων εφαρμογών προκειμένου να τα ελέγξει). Όλα τα "Android antivirus" είναι απλά APK scanners/blacklisters, κάτι το οποίο μπορείτε να το κάνετε και από το virustotal.

 

Όποιος βάζει περίεργα APKs στο κινητό του ας πάρει 3rd party antivirus, ίσως και να τον γλιτώσει από κανένα κακόβουλο apk που ξέχασε να το περάσει από το virustotal (επαναλαμβάνω ίσως), οι υπόλοιποι να ξέρετε ότι τα διάφορα "Android antivirus" δεν θα σας σώσουν από τα root exploits αν μπαίνετε στο internet με την εφαρμογή "Internet" ή "Browser". Να μπαίνετε λοιπόν από τον Firefox ή τον Chrome (ή τέλος πάντων κάποιον άλλο browser που παίρνει updates ξεχωριστά από το σύστημα).

 

ΥΓ: Και να κάνετε τα security updates αν τα κινητά σας παίρνουν security updates. Μη ρωτάτε περισσότερα επί του θέματος, εμείς οι εκκεντρικοί με τα day-1 collectible κινητά της HTC, security updates δεν γνωρίσαμε ποτέ.

Edited by kurkosdr
Keeper of the faith... HTC Evo 3D, HTC One M7 (black and silver), HTC One Max, HTC One M8x (silver and light gunmetal grey), HTC One M8 (dark gunmetal grey), HTC One M9 (gunmetal gray), HTC U11+ (black)
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...