iRi Δημοσιεύτηκε September 11, 2005 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε September 11, 2005 Έχω ένα notebook της IBM, στο οποίο πηγα να βάλλω κπ προγράμματα κ κάτι έπαθε κ κόλλησε. Το πήγα να μου το φτιάξουν, κι από ό,τι μου είπαν έπρεπε να κάνουν format κ να ξαναπεράσουν drivers. Στο notebook αυτό, τα πλήκτρα και τα σύμβολα που έχουν πάνω τους δεν είναι όπως στα "κανονικά" πληκτρολόγια, αλλά διαφορετικά. Μετά το "φτιάξιμο" έχω το εξής πρόβλημα: Αλλα κουμπιά πατάω κ άλλα σύμβολα εμφανίζονται! Για παράδειγμα, πατάω shift+9 κ εμφανίζει ( ενώ πάνω από το 9 δείχνει ) το οποίο τώρα εμφανίζεται με shift+0. Τι μπορώ να κάνω; Να το πάω σε κανένα multirama, Πλαίσιο ή κάπου αλλού; Γίνεται να αλλάξω τα πλήκτρα ΄σαν έσχατη λύση; Κι αν ναι, πού θα τα βρω; :confused: Παράθεση Φυσική σε μικρές καθημερινές δόσεις! fysikhblog.wordpress.com spread it out! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pythagoras Δημ. September 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2005 Δες στις ρυθμίσεις για την γλώσσα πληκτρολογίου να είναι στο Αγγλικά Ηνωμένων Πολιτειών Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
iRi Δημ. September 11, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2005 Μπα... Το θέμα είναι πως το πληκρολόγιο είναι "ελληνικό" ενώ δε συμπεριφέρεται έτσι. Παράθεση Φυσική σε μικρές καθημερινές δόσεις! fysikhblog.wordpress.com spread it out! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pythagoras Δημ. September 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2005 Μπα... Το θέμα είναι πως το πληκρολόγιο είναι "ελληνικό" ενώ δε συμπεριφέρεται έτσι. Δεν καταλαβαίνω τι λες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
a_aris Δημ. September 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2005 Μπα... Το θέμα είναι πως το πληκρολόγιο είναι "ελληνικό" ενώ δε συμπεριφέρεται έτσι. Αυτό φτιάχνεται εύκολα μέσα απο τα windows. Άνοιξε το control panel, πήγαινε στο regional and language options, μετά languages και μετά details. Εκεί θα βρείς το keyboard layout με το οποίο είναι ρυθμισμένο να δουλέυει το laptop σου. Λογικά δεν θα είναι το σωστό οπότε μπορείς να προσθέσεις κάποιο άλλο και να αφαιρέσεις αυτό που σου έβαλαν απο την ΙΒΜ. Συνήθως χρησιμοποιούνται τα English (UK) και English (United States) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PCMan Δημ. September 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2005 Έχω ένα notebook της IBM, στο οποίο πηγα να βάλλω κπ προγράμματα κ κάτι έπαθε κ κόλλησε. Το πήγα να μου το φτιάξουν, κι από ό,τι μου είπαν έπρεπε να κάνουν format κ να ξαναπεράσουν drivers. Στο notebook αυτό, τα πλήκτρα και τα σύμβολα που έχουν πάνω τους δεν είναι όπως στα "κανονικά" πληκτρολόγια, αλλά διαφορετικά. Μετά το "φτιάξιμο" έχω το εξής πρόβλημα: Αλλα κουμπιά πατάω κ άλλα σύμβολα εμφανίζονται! Για παράδειγμα, πατάω shift+9 κ εμφανίζει ( ενώ πάνω από το 9 δείχνει ) το οποίο τώρα εμφανίζεται με shift+0. Τι μπορώ να κάνω; Να το πάω σε κανένα multirama, Πλαίσιο ή κάπου αλλού; Γίνεται να αλλάξω τα πλήκτρα ΄σαν έσχατη λύση; Κι αν ναι, πού θα τα βρω; :confused: Μαζι με το notebook που πηρες πρεπει να σου εδωσαν και ενα cd που εχει μεσα ενα προγραμμα για να ελεγχεις την χρησιμοτητα των πληκτρων. Παράθεση [imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign] www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tntiseverywere Δημ. September 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2005 an sto pliktro 2 iparxei to papaki.. tote to pliktorlogio sou einai amerikaniko.. an oxi.. tote prepei na kaneis tin swsti epilogi apo tis rithmiseis gia to pliktrologio outos wste oti vlepeis sto keyboard na to grafeis.. Παράθεση Το μέλος έχει τη δυνατότητα προσθήκης εικόνας στην υπογραφή του με την χρήση του κώδικα «img», αρκεί αυτή να μην υπερβαίνει σε διαστάσεις τα 420x150 pixels και το μέγεθός της να μην υπερβαίνει τα 16.384 bytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
iRi Δημ. September 12, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2005 Μαζι με το notebook που πηρες πρεπει να σου εδωσαν και ενα cd που εχει μεσα ενα προγραμμα για να ελεγχεις την χρησιμοτητα των πληκτρων. Δυστυχώς δε μου δώσανε CD μαζί... :( _____________ Πάνω από το 2 έχει εισαγωγικα " αντί για παπακι @ , αλλά για να εμφανιστεί τώρα το παπακι πατάω shift+2 _____________ Από το Control Panel>Language>Details επέλεξα Greek και δεν είχε καμία διαφορά... _____________ :( Παράθεση Φυσική σε μικρές καθημερινές δόσεις! fysikhblog.wordpress.com spread it out! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. September 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2005 Το πληκτρολόγιο σου μπορεί να έχει άλλα σύμβολα πάνω του, όμως όπως είναι ρυθμισμένο το μηχάνημα αυτή τη στιγμή, βγαίνουν οι συνηθισμένοι χαρακτήρες (όπως στους περισσότερους υπολογιστές δηλαδή) και θα σου έλεγα να το αφήσεις έτσι. Έχω χρησιμοποιήσει φορητό με τέτοιο πρόβλημα και μπορεί να είναι λίγο μπέρδεμα στην αρχή, όμως το συνηθίζεις σχετικά εύκολα, επειδή ακριβώς η διάταξη των χαρακτήρων είναι όπως και στους υπόλοιπους υπολογιστές. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
a_aris Δημ. September 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2005 Πάνω από το 2 έχει εισαγωγικα " αντί για παπακι @ , αλλά για να εμφανιστεί τώρα το παπακι πατάω shift+2 Αυτό σημαίνει ότι το πληκτρολόγιο σου είναι αγγλικό. Γι'αυτό πήγαινε πάλι εκεί που ανέφερα στο προηγούμενο μου post και ψάξε για ένα κουμπί που λέει add. Θα σου βγάλει ένα μικρό παράθυρο και απο την λίστα διάλεξε το English(United Kingdom). Πάτησε ΟΚ και δοκίμασε να γράψεις κάτι για να δεις πώς συμπεριφέρονται τα πλήκτρα. Λογικά κάθε φορά που πατάς alt+shift το πληκτρολόγιο σου θα γυρίζει σε English (United States) -> English (United Kingdom) -> Greek και μετά ξανά απο την αρχή. Αν δείς ότι το πρόβλημα λύνεται σε μία απο τις δύο επιλογές μπορείς να ξαναπάς εκεί που πρόσθεσες το σωστό layout και να κάνεις remove το λανθασμένο... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
iRi Δημ. September 14, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. September 14, 2005 Το πληκτρολόγιο σου μπορεί να έχει άλλα σύμβολα πάνω του, όμως όπως είναι ρυθμισμένο το μηχάνημα αυτή τη στιγμή, βγαίνουν οι συνηθισμένοι χαρακτήρες (όπως στους περισσότερους υπολογιστές δηλαδή) και θα σου έλεγα να το αφήσεις έτσι. Έχω χρησιμοποιήσει φορητό με τέτοιο πρόβλημα και μπορεί να είναι λίγο μπέρδεμα στην αρχή, όμως το συνηθίζεις σχετικά εύκολα, επειδή ακριβώς η διάταξη των χαρακτήρων είναι όπως και στους υπόλοιπους υπολογιστές. Κ εμένα με βολεύει τώρα περισσότερο από πριν, αλλά μου τη σπάει που δε συμβαδίζουν τα κουμπιά με τους χαρακτήρες. Για αυτό ρώτησα αν γίνεται να αλλάξω κουμπιά. a_aris: Αυτό που λες ισχύει μόνο όταν ειναι στα αγγλικά (United Kingdom) και μόνο για το παπάκι-για τις παρενθέσεις, τις παύλες, για το σύμβολο του μεγαλύτερου ή του μικρότερου δεν ισχύει... Παράθεση Φυσική σε μικρές καθημερινές δόσεις! fysikhblog.wordpress.com spread it out! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts