Jump to content

Boot απο εξωτερικό HDD σε laptop?

nkoumo
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μπορώ σε laptop να μπω στο BIOS όπως με τα pc κατα την εκκίνηση με del έτσι ώστε να κάνω Boot απο εξωτερικό δισκο? Εχω acer travelMate 2300

Αν ειναι usb ο εξωτερικος σκληρος σου μπορεις να μπεις στο bios και να το βαλεις να κανει boot απο την usb θυρα.

Δεν ξερω ομως αν υπαρχει αυτη η επιλογη σε laptop

[imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign]

www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών!

αν το laptop ειναι καινουριο λογικα θα το υποστηριζει.bios>boot>boot sequence/devices>και βαζεις απο usb ports ή το ονομα του εξωτερικου σκληρου αν τον εχει αναγνωρισει πριν απο HDD drive.:)

Μεταφέρεται στο hardware.

Τα παλιότερα laptops νομίζω ότι δεν υποστηρίζουν κάτι τέτοιο. Επίσης έχε υπόψη σου ότι το κουμπί που πρέπει να πατήσεις για να μπεις στις ρυθμίσεις του BIOS μερικές φορές δεν είναι το delete. Στα φορητά εξαρτάται από το μηχάνημα δηλαδή.

Εγώ στον compaq 2560 μπορουσα να κάνω boot απο usb .Στο δεύτερο laptop μου Acer Aspire 1703 δεν μπορώ.Και οι δύο έχουν την επιλογή boot from removable device, αλλα στη μια περιπτωση φορτώνει απο το usb και στην άλλη απο το floppy.
Υπογραφή....

Το laptop το πήρα πέρσυ το Νοεμβριο και θεωρώ ότι είναι καινούριο. Στις οδηγίες δεν αναφέρει πουθενα για το ποιο κουμπι είναι για να μπεις στο bios.

Προς Crazy: τι εννοεις με bios>boot>boot sequence/devices>. Το bios που υπάρχει?

οταν ανοιγει το PC και εντοπιζει συσκευες,επεξεργαστη,μνημη κ.λ.π,η πρωτη οθονη που βλεπεις δηλαδη, κατω αριστερα λεει "press F2 to enter setup" η κατι παρομοιο.με το που θα πατησεις F2 η το αντιστοιχο πληκτρο που σε βαζει στο setup του bios, γραφει "entering setup....." και σε βγαζει σε μια μπλε (συνηθως) οθονη με διαφορα φυλλα.πηγαινεις σε αυτο που λεει "boot",οπου και σου εμφανιζει τη σειρα των συσκευων απο τις οποιες bootαρει ο Η/Υ(boot sequence).εκει, ακολουθωντας τις οδηγιες της δεξιας (γκρι) στηλης, επιλεγεις στην πρωτη θεση να μπει το "removable device" ή "usb device" ή το ονομα του εξωτερικου σκληρου (π.χ:"ST-A0023115525" ή καποιο κανονικο ονομα αν του εχεις δωσει εσυ ενα).

αν δεν καταλαβαινεις κατι απο οσα γραφω στειλε μου!ελπιζω να το βρεις!:)