JAs0nX Δημοσιεύτηκε September 11, 2005 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε September 11, 2005 Παιδια παρακαλω πολυ βοηθηστε με ειμαι σε απογνωση! Πριν λιγο καιρο χαιρετισα ενα σκληρο που ειχα αρκετο καιρο (σαν δευτερο) το εγραψα κ εδω... το pc δεν ξεκινουσε μετα απο ενα format αυτου του σκληρου μεσω partition magic κ μολις τον εβαλα ξεκινησε κανονικα. Αποφασισα να κανω κ ενα φορματ στο C μιας κ ειχα κρατησει πια backup. ενω ολα πηγαιναν καλα σημερα το απογευμα κ ΧΩΡΙΣ να εγκαταστησω τπτ καινουργιο, χωρις πιθανοτατα να εχω κολλησει ιο (εχω το kaspersky κ το κανω update καθε μερα) το PC ξεκιναει ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΑΡΓΑ!! Συγκεκριμενα ο δισκος δειχνει να διαβαζει καθε 5 δευτερολεπτα... πολλα προβληματα στην εκιννηση κ οταν με τα πολλα μπει στο logon screen θελαω αλλο ενα 10 λεπτο απο εκει... παλι ο δισκος δειχνει να διαβαζει πολυ αργα στην αρχη νομιζα οτι κολλουσε αφου περιμενα 3 λεπτα και κ ετσι προσπαθησα να μπω σε safe mode... εκλεισα ολα στο start up... παλι τπτ... ο σκληρος διαβαζει με διαλληψεις!! δοκιμαζω να αλλαξω καλωδια IDE...τπτ!! Δοκιμαζω να βγαλω καμμια συσκευη μηπως φταιει το τροφοδοτικο που δεν σηκωνει το φορτιο του παλι τπτ! Παω να κανω system restore...απο safe mode. εκει που προχωραει η μπαρα σβηνει...μετα απο κανα 15λεπτο ξεκιναει κ μου λεει οτι το sytem restore δεν πετυχε!! ο υπολογιστης ομως μπηκε πια στα win και πηγαινε καλα κ εγω χαρηκα! :w00t: ειδα οτι το kaspersky (το οποιο ειχα ξανανοιξει στο σταρτ απ - τα πιο πανω τα λεω λιγο περιληπτικα) δεν εκκινησε... οποτε λεω μηπως φταιει αυτο... το κανω Uninstall κ restart... μια απο τα ιδια... ΠΑΡΑ πολυ ωρα για να μπω! οταν μπαινω ο υπολογιστης δειχνει να δουλευει καλα οπως τωρα που σας γραφω... παω να κανω ενα copy κ μου βγαζει CYCLIC REDUNDANCY CHECK... εψαξα στο google κ λεει οτι το κανει συνηθως σε cd/dvd ! εγω ομως ηθελα να διαβασω το σκληρο μου ! σημειωτεον WD 80GB, 7200rpm PATA Με τα πολλα κ γιατι καταλαβαινω οτι σας κουρασα υποψιαζομαι μηπως υπαρχει προβλημα στη motherboard και στον IDE controller (μιας και ειχα κ το προβλημα με τον αλλο σκληρο)...ή στο σκληρο... εχω ALBATRON PX865PRO εσεις τι λετε?? παρακαλαω το προβλημα να ειναι softwarικο αλλα δεν αντεχω δευτερο φορματ σε μια εβδομαδα ρε γμτ... 10 ωρες στην κυριολεξια μου πηρε να ξαναπερασω τα πραγματα μου! ειναι hardwareικο??? παρακαλω πολυ παλι τη βοηθεια σας... ψιλοασχολουμε 7 χρονια με υπολογιστες τετοιο πραγμα δεν ξανασυναντησα!! να κανω φορματ ή repair ή να το παω στο πλαισιο που εχω εγγυηση μπας κ μου αλλαξουν τιποτα!!?? ευχαριστω πολυ (ελπιζω να καταφερω να μπω αυριο για να δω τι μου απαντησατε) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Candlemass Δημ. September 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2005 ypopsiazomai oti o diskos sou mphke se PIO mode, gia tsekare to... Control Panel>system>hardware>device manager>IDE ATA/ATAPI controllers>primary IDE channel kai koita mhpws sto exei balei se PIO mode. an nai, alla3e to kai bale "DMA if available" kai kane restart. yparxei mia periptwsh na mhn dextei thn allagh (bug twn windows), opote 8a prepei na kaneis uninstall to IDE channel pou exeis ton disko (primary mallon afou milas gia C:), kaneis kai ena restart wste na sto anagnwrisei meta kai na to balei DMA. Παράθεση HTC One X+ || Android Revolution HD 8.0 || Sense 5.0 || TWRP Recovery Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JAs0nX Δημ. September 11, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2005 Γεια σας και παλι! Σας γρφω απο το pc ενος φιλου καθως το προβλημα υπαρχει ακομα! Δεν εκανα βεβαια αυτο που με συμβουλευσε ο candlemass επειδη τωρα ειδα το post αλλα του κανω format και δε μου μπαινουν τα windows! Στα μισα κλεινει! Του ξανακανω απο την αρχη και ειναι ενα τεταρτο στο 0%...! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
crazy Δημ. September 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2005 ypopsiazomai oti o diskos sou mphke se PIO mode, gia tsekare to... Control Panel>system>hardware>device manager>IDE ATA/ATAPI controllers>primary IDE channel kai koita mhpws sto exei balei se PIO mode. an nai, alla3e to kai bale "DMA if available" kai kane restart. yparxei mia periptwsh na mhn dextei thn allagh (bug twn windows), opote 8a prepei na kaneis uninstall to IDE channel pou exeis ton disko (primary mallon afou milas gia C:), kaneis kai ena restart wste na sto anagnwrisei meta kai na to balei DMA. αν κανεις αυτο που λεει ο candlemass και δε στο δεχτει δοκιμασε να το αλλαξεις σε DMA μεσω BIOS(πρεπει να υπαρχει αυτη η επιλογη) για να γλυτωσεις και τις καθυστερησεις.:) αφου βλεπεις οτι καθυστερει και στο φορματ τσεκαρε μεσω BIOS.καλο θα ηταν να βαλεις το σκληρο σου σε ενα αλλο PC για να δεις αν εχει προβλημα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. September 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2005 Γεια σας και παλι! Σας γρφω απο το pc ενος φιλου καθως το προβλημα υπαρχει ακομα! Δεν εκανα βεβαια αυτο που με συμβουλευσε ο candlemass επειδη τωρα ειδα το post αλλα του κανω format και δε μου μπαινουν τα windows! Στα μισα κλεινει! Του ξανακανω απο την αρχη και ειναι ενα τεταρτο στο 0%...!Προβλήματα σε αυτό το σημείο του setup συνήθως οφείλονται στο hardware. Κι από αυτά που έχεις γράψει ως τώρα, φοβάμαι ότι ο δίσκος σου έχει πάθει κάποια ζημιά. Δεν είναι κάτι δηλαδή που διορθώνεται με το format, καλύτερα να βρεις έναν άλλο δίσκο. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Candlemass Δημ. September 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2005 xmmm, mallon prepei na exei bgalei bad sectors o diskos sou, giati den dikaiologeitai alliws to problhma sto setup! dokimase na bootareis se DOS kai na kaneis bad sector scan me to Partition Magic. Mhn 3exaseis na pas General>preferences kai na bgaleis to tick apo ta "skip bad sector tests", wste na sou kanei plhrh elegxo ston disko. an sou bgalei bad sectors, o diskos exei xalasei kai 8elei allagh. an tou kaneis ena low-level format mporeis na ton xrhsimopoieis san proxeiro (giati 8a exei periorismenh a3iopistia pleon) gia metafores arxeiwn klp... elpizw na boh8hsa. Παράθεση HTC One X+ || Android Revolution HD 8.0 || Sense 5.0 || TWRP Recovery Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Candlemass Δημ. September 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2005 Twra pou diabasa pio prosektika to prwto sou mhnyma, parathrhsa to e3hs : Πριν λιγο καιρο χαιρετισα ενα σκληρο που ειχα αρκετο καιρο (σαν δευτερο) το εγραψα κ εδω... το pc δεν ξεκινουσε μετα απο ενα format αυτου του σκληρου μεσω partition magic κ μολις τον εβαλα ξεκινησε κανονικα. ekei pou les "ebala" mhpws h8eles na grapseis "ebgala"? (giati alliws den bgazei nohma h protash) an ebgales ton 2o disko, dior8wses ta jumpers tou 1ou?? giati mporei na ofeilontai ekei ta problhmata sou. eidika an exeis IBM disko, einai poly pi8ano. mou eixe symbei paliotera na balw katala8os master enan IBM disko enw htan monos tou sto IDE channel (kai eprepe na mpei san single) kai na mou parousiazei ta problhmata pou anafereis. telika to dior8wsa kai douleuei mia xara akoma. gia tsekare to kai ayto... Παράθεση HTC One X+ || Android Revolution HD 8.0 || Sense 5.0 || TWRP Recovery Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geofil Δημ. September 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2005 Στην καλωδιοταινία που έχεις συνδέσει τον προβληματικό σκληρό είναι μόνο αυτός συνδεδεμένος ή υπάρχει και κάτι άλλο; Παράθεση http://img87.imageshack.us/img87/5766/paokul2.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JAs0nX Δημ. September 11, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2005 λοιπον σας λεω εξελιξεις γιατι δεν εχω πισι κ ακομα κ τα μηνυματα σας τα μαθαινα τηλεφωνικα απο ενα φιλο μου. τωρα γραφω απο νετ καφε. 1)το jumper ειναι η αληθεια ξεχασα να το αλλαξω... το εβαλα ομως κ cable select και master κ δεν ειχα εξελιξεις... παλι ουτε φορματ ουτε τιποτα! 2)τον προηγουμενο σκληρο τον εβγαλα σορρυ για πριν... αλλα το θεμα ειναι οτι κ με τα τζαμπερ οπως ηταν ο το πισι δουλευε κανονικα! 3)δισκετα του partition magic δυστυχως δεν εχω κ δεν ξερω κ να το δουλευω κιολας μεσω DOS! ... μονο το fdisk ηξερα αλλα αυτο δεν παιζει τωρα... 4) καποια στιγμη το πισι μετα απο τα πολλα reset εκανε scan disk... εβρισκε παρα πολλα errors και file missings! μετα εκανε κατι σαν recovery αλλα παλι τιποτα... παντως δεν εγραψε τιποτα για bad sectors αν κ εγω νομιζω πλεον οτι εκει ειναι το προβλημα... 5) αυτο που με ανησυχει ειναι οτι εχασα κ τον αλλο σκληρο πριν μια εβδομαδα κ τωρα αυτον.... μηπως φταιει ο IDE Controller της mobo Μου? 6)αυριο τον παω στο πλαισιο μιας κ ειναι στην εγγυηση... ελπιζω να τους ψησω να μου τον αλλαξουν κ με κανενα σατα κ να πληρωσω τη διαφορα Ευχαριστω για τις απαντησεις που μου δωσατε Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JAs0nX Δημ. September 12, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2005 Λοιπον το προβλημα ηταν οτι ο σκληρος ειχε bad sectors τελικα. Με την εγγυηση τον αλλαξα με εναν SATA πληρωνοντας 5 ευρω μονο κ ειμαι ευτυχισμενος... ευχαριστω πολυ οσους θελησαν να βοηθησουν! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts