Jump to content

Η Google δεν θέλει να κλείνουν αυτόματα τα ενεργοβόρα processes στο Android


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σήμερα όλα τα smartphones που διατίθενται στην αγορά περιλαμβάνουν μια λειτουργία που ενισχύει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στη συσκευή "σκοτώνοντας" ή απενεργοποιώντας περιττές εφαρμογές στο παρασκήνιο, μόνο που ορισμένες φορές παρατηρείται μια υπερβολή και επηρεάζεται σοβαρά η απόδοση των εφαρμογών.

 

Τώρα, η Google έλαβε γνώση αυτής της πρακτικής και ζήτησε από τους προγραμματιστές να συμπληρώσουν μια φόρμα έρευνας που να περιγράφει λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο οι πρακτικές περιορισμού εφαρμογών των κατασκευαστών καταστρέφουν τις εφαρμογές τους. Σε αυτή την φόρμα έρευνας , η Google ρωτά: "Εάν η εφαρμογή σας είναι περιορισμένη λόγω εξοικονόμησης μπαταρίας, δώστε όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες στη φόρμα." Μαζί με άλλες λεπτομέρειες, η εταιρεία θέλει συγκεκριμένα τους προγραμματιστές να ονομάσουν τον υπεύθυνο κατασκευαστή.

 

Για να αντιμετωπίσει το μακροχρόνιο ζήτημα της πρακτικής "θανάτωσης" εφαρμογών στο παρασκήνιο, η Google παρουσίασε ένα σχέδιο πριν από την κυκλοφορία του λειτουργικού συστήματος Android 11 για να δώσει περισσότερο έλεγχο στους προγραμματιστές. Οι νεότερες εκδόσεις του Android διαθέτουν ένα καλύτερο σύστημα διαχείρισης πόρων για να διασφαλιστεί ότι οι βασικές εφαρμογές δεν θα "σκοτωθούν". Ωστόσο, ορισμένοι κατασκευαστές έχουν βρει έναν άλλο τρόπο να σκοτώσουν τις εφαρμογές παρασκηνίου.

 

Ο κατάλογος των κατασκευαστών smartphones που είναι πασίγνωστοι για τέτοιες πρακτικές περιλαμβάνει: Samsung, Nokia, OnePlus και Xiaomi. Ενώ οι προγραμματιστές ενδέχεται να βρίσκονται σε μειονεκτική θέση με την εξόντωση εφαρμογών στο παρασκήνιο, οι χρήστες πιστεύουν ότι είναι απαραίτητο κάτι τέτοιο για την ορθή διαχείριση της μπαταρίας στα τηλέφωνα.

 

Με την Google να ρωτά τους προγραμματιστές σχετικά με αυτό το ζήτημα, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς ο τεχνολογικός γίγαντας καταφέρνει να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα διατηρώντας παράλληλα μια καλή ισορροπία μεταξύ κατασκευαστών συσκευών, προγραμματιστών και χρηστών.

 

[via]

 

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...