Jump to content

Gizmondo

shodanjr_gr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

http://www.gizmondo.com

Το έχει δει κανείς σας από κοντά; Έχει κυκλοφορήσει σε κάποιες Ευρωπαΐκές χώρες και σύντομα στην Αμερική.

ΠΟΛΥ καλά specifications (υπολείπεται του PSP μόνο στην οθόνη νομίζω).

Έχει μέχρι και GPS που το χρησιμοποιεί στα παιχνίδια, καθώς και κάμερα/bluetooth κλπ

Τρέχει Windows CE .NET αλλά δυστυχώς δεν είναι ανοιχτό για εκτέλεση εφαρμογών για Pocket PCs κλπ.

Έχει τύχει να το δείτε μήπως;

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

to exo dei ego stin agglia{kai sigekrimena sta harrods ta gnosta polikatastimata}

mou to ekane epidiksi enas politis.itan fovero.episis iparxi i dinatotita na valis tin sim apo to kinito sou kai na stelnis minimata!!

an thelete mporo na sas kano ena review me tis ediposis mou apo to mixanima!

Καλό μηχανηματάκι πρέπει να είναι, αλλά μάλλον θα έχει την τύχη του GP32. Ιδανικό δηλαδή για homemade εφαρμογές, emulators και ports αλλά από καθαρόαιμους τίτλους παιχνιδιών δεν νομίζω ότι θα πάσχει.

[samsung Galaxy Tab S2 8"]

[Apple Iphone 6]

καλο μηχανηματάκι αν και δεν νομίζω ότι συγκρίνετε με το psp..από θέμα hardware,δεν νομίζω ότι τα Ppc έχουν φτάσει σε επίπεδα ps2 σε δύναμη και γραφικά ακόμα,μια και είναι ουσιαστικά ένα ppc,και μια και δεν είδα περαιτέρω χαρακτηριστικά για την κάρτα γραφικών του θα υποθέσω ότι έχει την mobile της NV,που σε καμια περίπτωση δεν συγκρίνετε με του psp..είναι καλο gadgetaki πάντως και θα γίνει σπάνιο ;)
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/10396meerjungfrau.gif

Μα στα specifications είναι καλύτερο από το PSP...400 mhz CPU X-Scale (αν δεν απατόμαι) ενώ το PSP τρέχει στα 333 mhz μέγιστη συχνότητα (με MIPS CPU).

Και από που προκύπτει ότι η GoForce της Nvidia δεν συγκρίνεται με το accelerator του PSP :P ;

Μου αρέσει πολύ σαν σύλληψη. Βέβαια η μέγιστ λακαμία της Tiger είναι ότι δεν έχει αφήσει το σύστημα "ανοιχτό" για τους developers και απαιτεί να έχουν την ψηφιακή υπογραφή της όλες οι εφαρμογές για το μηχανάκι πριν τρέξουν (όπως περίπου και στο PSP). Δυστυχώς το homebrew community δεν είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένο αλλά ίσως τα πράγματα να αλλάξουν όταν κυκλοφορήσει ευρύτερα.

@elefas προσωπικά δεν θα με χάλαγε να αποκτούσε την υποστήριξη από homebrew devs όπως το GP32. Το hardware είναι πολύ δυνατό, και επειδή είναι βασισμένο σε πολύ γνωστή πλατφόρμα (ουσιαστικά μιλάμε για ένα X-Scale Pocket PC...) το porting των εφαρογών από τα Pocket PCs θα είναι πανεύκολο...ποιος τις χρειάζεται τις commercial εφαρμογές όταν τρέχεις όλα τα roms για όλα τα 16bita (και γιατί όχι, και κανενός playstation άμα λάχει) σε full speed;

Μα στα specifications είναι καλύτερο από το PSP...400 mhz CPU X-Scale (αν δεν απατόμαι) ενώ το PSP τρέχει στα 333 mhz μέγιστη συχνότητα (με MIPS CPU).

Και από που προκύπτει ότι η GoForce της Nvidia δεν συγκρίνεται με το accelerator του PSP :P ;

Μου αρέσει πολύ σαν σύλληψη. Βέβαια η μέγιστ λακαμία της Tiger είναι ότι δεν έχει αφήσει το σύστημα "ανοιχτό" για τους developers και απαιτεί να έχουν την ψηφιακή υπογραφή της όλες οι εφαρμογές για το μηχανάκι πριν τρέξουν (όπως περίπου και στο PSP). Δυστυχώς το homebrew community δεν είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένο αλλά ίσως τα πράγματα να αλλάξουν όταν κυκλοφορήσει ευρύτερα.

@elefas προσωπικά δεν θα με χάλαγε να αποκτούσε την υποστήριξη από homebrew devs όπως το GP32. Το hardware είναι πολύ δυνατό, και επειδή είναι βασισμένο σε πολύ γνωστή πλατφόρμα (ουσιαστικά μιλάμε για ένα X-Scale Pocket PC...) το porting των εφαρογών από τα Pocket PCs θα είναι πανεύκολο...ποιος τις χρειάζεται τις commercial εφαρμογές όταν τρέχεις όλα τα roms για όλα τα 16bita (και γιατί όχι, και κανενός playstation άμα λάχει) σε full speed;

THELETE NA SAS KANO ENA REVIEW GIA TOPOS IDA TIN KONSOLA META APO MISI ORA PERIIGISIS??

:lol: έλα ρε σόδαν σοβαρολογείς τώρα....ούτε κατά διάνοια δεν φτάνει το psp έλεος...ψάξε λίγο καλύτερα τα χαρακτηριστικά του.Eντάξει ίσως αν βάλεις καμια 20 aria από αυτά να κάνουν ένα psp ;) η καρτούλα που φοράει τις NV είναι για γέλια συγκριτικά με την αντίστοιχη gpu του psp...εκτος αν θεωρείς το 1m poly που υποθετικά βγάζει το gizmodo καλύτερο από τα 33 T&L!! (psp),δεν υπάρχει καμια σύγκριση στα 2 μηχανήματα..το psp είναι παρεμφερές σε δύναμη με ένα ps2 (ίσως τα παραλένε αλλα αυτό μένει να το δούμε..) από ποτε τα handhels και τα PPC έχουν αυτήν την δύναμη? Aντε περιμένουμε το review φιλε μου.

Καλά τα homebrews αλλά μια κονσόλα γνωρίζει επιτυχία από ποιοτικούς εμπορικούς τίτλους και επιπλέον από την εταιρεία που τη λανσάρει. Σε αυτά τα σημεία νομίζω ότι το psp κερδίζει, η tiger ποτέ δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των "μεγάλων κυριών" Sega, Nintendo, Sony.

Τα homebrews απευθύνονται σε πιο ψαγμένους χρήστες και δεν νομίζω ότι θα ψήσουν τον κάθε πιτσιρικά να αγοράσει το μηχανηματάκι.

Για μένα τα homebrews είναι σημαντικά για τη "μεταθανάτια" ζωή μιας κονσόλας. Για αυτό το λόγο αγόρασα το Dreamcast πριν 2 χρόνια (που είχε φυσικά καταργηθεί), έχω πολύ λίγους εμπορικούς τίτλους και άπειρα Homebrews και emulators. Με έκανε μάλιστα να ασχοληθώ με τον προγραμματισμό του. Εξαιρετικό παράδειγμα.

[Apple Iphone 6]

Φυσικά. Και γω αν πάρω ποτέ το Giz πιθανότατα δεν θα είναι για τα games αλλά για τα homebrew. Απλά ελπίζω να σπάσει σύντομα.

Και πια η διαφορα βρε παιδιά.. αλήθεια αν δεν το πάρετε για games σε τι διαφέρει από ένα pocket pc? (Και αφού ευελπιστείτε να το να το σπάσουν για να γίνει pocket pc...) Δεν καταλαβαίνω πως κάποιος αγοράζει 1-2 μηχανήματα που του προσφέρουν ακριβώς ίδιες η παρεμφερή δυνατότητες...Εγώ πάντα σαν κριτήριο έχω το κάθε μηχάνημα που θα περνώ να συμπληρώνει τις ανάγκες που μου λείπουν,Το να αγοράζω παραλλαγές του ιδιου μηχανήματος το θεωρώ άσκοπο..Μην μου πείτε για το psp γιατί δεν το αγόρασα :p και δεν είχα και σκοπό να το αγοράσω αν δεν το έπαιρνα for free :)

EDIT:Τώρα θα μου πεις είναι τρελα τα gadgeds για αρκετούς..ευτυχώς εγώ δεν την έχω την τρελα ακόμα :lol:

to gizmondo το δοκημασα τελη ιουνιου οταν ειχα επισκευτει την αγγλια.

πρωτη ματια :shock:

βλεπωντας κανεις το gizmondo για πρωτη φορα του δημιουργητε η εντηπωση οτι το giz{sidomografia tou gizmondo} ειναι φτιαγμενο μονο για games { :lol:}καθως εξωτερικα μοιαζει σαν μια παιχνιδομηχανη

αγγιζοντας το !! :scared:

πιανοντας καποιος το giz στα χερια καταλαβενει οτι ειναι ετσι φτιαγμενο ωστε να μην κουραζει τα χερια.η ποιοτητα κατασκευης του ηταν καλη αν και ορισμενα κουμπια πιεζονταν πολυ ευκολα.γενικοτερα δεν θα σηναντισετε προβληματα ποιοτητας{οπως τριφηματα στα κουμπια κλπ}

ανακαλυπτωντας της ''κρηφες'' πτηχες του gizmondo

ολα τα λεφτα στο gizmondo ειναι το λογισμικο του.''τρεχει Windows CE''και το μενο ειναι κατι παραπανο απο ευχρηστο.διαθετει Windows Media Player 9{με ολα τα υποστηριζομενα φορματ}

η οθονη του ειναι καταπληκτηκη αλλα σχετικα μικρη{σε συγκρηση με του psp}.μια επισης δηνατοτητα του giz ειναι η ληψη-αποστολη και ανταλαγη εικονων {ληψη απο την ενσωματομενη καμερα του-αποστoλη μεσω mms και δικτηου gprs-ανταλαγη μεσω bluetooth}ενα αλλο ''τελειο '' χαρακτηριστικο ειναι το gps .oχι μονο υπαρχουν αναλητικοι χατες αλλα το gps system tou gizmondo αναλαμβανει να σου βρει και το κοντινοτερο πχ mcdonalds.επισης μπορει να σου δειξει που βρισκονται η φιλοι σου εκεινη την στιγμη!{αν φυσικα εχουν gizmondo }

απο gaming αστα να παν!!

δοκιμασα να παιξω ενα game sto giz αλλα απελπιστηκα οσο δεν λεγετε!!ακομη και το gba εχει καλλητερα γραφικα!!τα γραφικα θα ελεγα οτι σε μερικα παιχνιδια ηταν λιγο καλητερα απο το gba και σε μερικα λιγο χειροτερα απο το ds .το επιπεδο του psp πατνως δεν το επιανε ουτε μια στο εκατομηριο

η τιμη του ειναι γυρω στα 270-300 ευρω

τελικο συμπερασμα

μια μεγαλη {για εμενα }διαφορα που υπαρχει αναμεσα στο gizmondo kai sto pocket pc{οστε να το προτιμησει καποιος}ειναι το θεμα της τιμης.το gizmondo δεν μπενει στην κατοιγορια του psp{kai tou ds}alla μπενει στην κατηγορια των gadgeds.den απευθηνετε στους καταναλωτες που ειναι της κατηγοριας παω στο καταστημα-βλεπω κατι-το αγοραζω.ειναι για πιο ψαγμενους χρηστες.αν καποιος θελει δηλαδη ενα gadget για να βλεπει ταινιες-να παιζει μετρια{προς καλα}παιχνιδακια-να ακουει την μουσικη του -και να τρεχει τις homebrew εφαρμογες ,το gizmondo ειναι η τελια λυση.για οσους τους ενδιαφερει ομως μονο το gaming as koitaksoun to psp

<<αν καποιος θελει δηλαδη ενα gadget για να βλεπει ταινιες-να παιζει μετρια{προς καλα}παιχνιδακια-να ακουει την μουσικη του -και να τρεχει τις homebrew εφαρμογες ,το gizmondo ειναι η τελια λυση>>

Η πλακα είναι ότι όλα όσα λες το psp τα κάνει καλύτερα και έχει και homebrew εφαρμογές :lol: Aρα πια η χρησιμότητα του? Μονο για του λάτρεις τον windows κάνει ;)

ωραίο review by the way :)

Εντάξει, ίσως να είναι η εναλλακτική λύση για όσους δεν θέλουν να δώσουν τα λεφτά τους για μια φίρμα όπως την Sony. Να έχουν κάτι πιο "αλανιάρικο", "μούρικο", πιο σπάνιο από τα psp που θα πήξουν την αγορά.

[Apple Iphone 6]

Να σου πω αν ήμουν συλλέκτης και είχα την μανία τον gadgeds θα ήθελα να το αποκτήσω,γιατί σίγουρα κάποια στιγμή λόγο κυκλοφορίας ktlp θα γίνει συλλεκτικό. :) είναι μια πολυσυσκευή και το gps που έχει είναι κάτι αρκετά χρήσιμο :) Τελικά δεν είναι κακό απλά δεν είναι τόσο για games..