Jump to content

Wireless Αποριες

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Χαιρετισματα σε ολους και καλο χειμωνα σε οσους δεν θα διακοπισουν στο εξης. Θα ηθελα, οποιος γνωριζει, να μου δωσει τα φωτα του σε δυο προβληματα:

1. Εχει δοκιμασει καποιος ενα firmware για dlink dwl2000 ap+ (αν μπορειτε να τα αποφυγετε θα κανετε οτι καλυτερο...) που να παιζει καλα και να μην χρειαζεται να ανεβοκατεβαινω ταρατσα καθε τοσο για restart? Το προβλημα ειναι μεγαλυτερο οταν η συγκεκριμενη συσκευη παιζει σαν ap παρα σαν client.

2. Στην περιπτωση οπου εχω συνδεσει δυο τετοιες συσκευες σε ενα pc, η μια παιζει client και η αλλη ap και δεν θελω να χρησιμοποιησω λειτουργικο linux, μπορω με καποιο τροπο να κανω routing απο windows? (συγκεκριμενα xp pro)

Ευχαριστω πολυ και συγνωμη για τον πονοκεφαλο!!!

1) dwl2000 > φατσούλα που κάνει εμετό < δεν θέλω ούτε να τα ξέρω

2) Nαι μπορείς να κάνεις routing από Windows, είτε static routing, είτε bridging, αλλά ακόμα και RIP και OSPF. Ανάλογα το τι θες να κάνεις, συνήθως η συνηθήστερη περίπτωση είναι να κάνεις bridge

Hello!

Λυση στο προβλημα ειναι μια πιο λεπτομερης μελετη των δικτυοβιβλιων και των σημειωσεων αμεσως μετα την εξεταστικη...(η ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας λενε!)

Παντως η ευκολη λυση του bridging δεν φαινεται να λειτουργει, αφου μολις κανω bridge τις local area δεν εχω ping με το ap που θελω να συνδεθω.(Στα mac filters ειναι περασμενες ολες οι mac)

Ευχαριστω για το ενδιαφερον και παλι.

τότε η επόμενη λύση είναι το static routing, αλλά δεν θυμάμαι να σου πω πως θα το κάνεις (η ημιμάθεια που λέγαμε... :O )

Άμα κολήσεις όταν προσπαθήσεις μετά την εξεταστική σου, πες το μου, να βρω πως γίνετε για να σου πω

• 1 month later...

Καλησπέρα και πάλι

Τελικά προτίμησα εξωτερικές ασύρματες συσκευές μια σαν client μια σαν AP πάνω σέ ένα switch και ολα λειτούργησαν ok. Όσο για το "routing" δεν το πολυ έψαξα. :)

Ευχαριστώ πάντως