Jump to content

Αλλαγή γραμμάτων σκληρών δίσκων.

sagiadinos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά γεια σας.Εχω έναν σκληρό 200 GB που τον έχω χωρίσει σε 4 διαμερίσματα.(C,D,F,G) αλλά θέλω να αλλάξω τη σειρά των γραμμάτων π.χ. τον D να τον κάνω C και τον C σε D. Πήγα στη διαχείρηση δίσκων των windows και ενώ έχει παράθυρο για αλλαγή γραμμάτων δυστυχώς δεν το αλλάζει(Αδύνατη η αλλαγή απ τα windows).Ξέρει κάποιος κάποιο προγραμματάκι για αυτή τη δουλειά; Ευχαριστώ.

Πιθανότατα δεν αλλάζουν τα γράμματα επειδή ο δίσκος έχει το λειτουργικό. Αφού δεν μπορεί να γίνει από το disk management, θα σου έλεγα να το αποφύγεις.

Σε αυτή την περίπτωση έχεις 3 επιλογές:

1. Να χρήσιμοποιήσεις κάποιο πρόγραμμα που να σου κάνει αυτή την δουλεία και μετά να κάνεις format γιατι θα γίνουν όλα χάλια (όλες οι συντομέσεις των προγραμμάτων και του μητρώου θα καταρεύσουν...)

[το έχω κάνει και 'γω]

2. Να κάνεις format και επανεγγατάσταση του λειτουργικού απ' ευθείας

[και αυτό το έχω κάνει...]

3. Να μην κάνεις τίποτα και να τα αφήσεις έτσι

[το καλύτερο...]

Είχα πρόβλημα με τα χp και τα 2003 που τα είχα σε 2 partition, όταν έτρεχα τα xp έβλεπα σαν D τον δίσκο των xp και σαν C των 2003. Όταν έτρεχα τα 2003 έβλεπα σαν D τον δίσκο των 2003 και σαν C των xp. Προσπάθησα με τον 1ο τρόπο να το φτίαξω με το γνωστό αποτέλεσμα...

Tα γραμματα σε partition λειτουργικου δεν αλλαζουν . Ολα τα αλλα μπορουν.

Υπαρχει μια λυση με επανεγκατασταση ή repair , αλλα θα μπλεξεις λιγο με τα διπλα folder.