Jump to content

Προβλημα μετα απο αναβαθμιση Η/Υ

TeoT
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πριν απο ενα μηνα αποφασισα επιτελους να κανω μια αναβαθμιση στον υπολογιστη μου για να μπορω να μεταφερω και να επεξεργαζομαι οτι τραβω με μια αναλογικη βιντεοκαμερα.

Επειδη χρειαζομουν Controler για να προσθεσω και ενα SATA δισκο προτιμησα να αλλαξω την Μ/Β με με μια που ειχε και θεσεις για SATA. Eπισης αλλαξα RAM , προσθεσα ακομη ενα HD, και μια καρτα επεξεργασιας VIDEO.

Eπεξεργαστη κρατησα τον παλιο μου (P4 Northwood 2,4 FSB 533) και καρτα γραφικων την παλια μου (Ti 4200 / 128ΜΒ) οπως επισης κρατησα το παλιο τροφοδοτικο (400W) και τα υπολοιπα παρελκομενα του παλιου μηχανηματος . Λειτουργικο και προγραμματα στηθηκαν απο την αρχη και μπηκαν σε ολα οι τελευταιοι drivers.

Kαι ενω μεχρι πριν τις αλλαγες δεν ειχα κανενα προβλημα τωρα καποιες φορες οχι πάντα οταν παω να ανοιξω καποιο πρόγραμμα αναβοσβήνει στιγμιαια η οθόνη ( μαυρη οθόνη και σβηνει το ενδεικτικο λαμπακι ). Οταν δουλευω με καποιο προγραμμα δεν εχω παρατηρησει καποιο προβλημα εκτος oταν δουλευω το STUDIO 9 και παει να κανει κωδικοποιση MPEG2 ειτε στο Capturing ειτε στο MovieMaker τρελλενετε στο αναβόσβημα. Μονο ομως οταν κανει MPEG ,οταν κανει AVI κλπ ολα δουλευουν ρολοι.

To μηχανημα μου ειναι:

M/B MSI 865pe

CPU P4 Northwood 2,4 FSB 533

RAM 2χ512ΜΒ /400Mhz

Καρτα γραφικων Gforce4 Ti 4200 / 128Mb

HD ενας 40GB IDE και ένας 160GB SATA

καρτα επεξεργασιας VIDEO PINNACLE AV/DV

DVR ROM , CD WRITER , DVD WRITER

Οθονη CRT 17 SAMSUNG 797DFX

Τι μπορει να φταει? Υπαρχει περιπτωση να ειναι ασυμβατοτητα καρτας γραφικων και μητρικης? Ν φταει η Pinnacle?

Δεν νομιζω οτι υπαρχει καποιο ζητημα ασυμβατοτητας. Δεν λιγο τις θερμοκρασιες (η κωδικοποιηση mpeg ειναι πιο ζορικη) και επισης αν εχεις κανεναν γνωστο με αλλο τροφοδοτικο ζητα το. επισης για να ζορισεις το PC ασχετα απο την καρτα γραφικων μπορεις να βρεις και να τρεξεις το Prime95 ενα προγραμμα που ζοριζει CPU μνημη και μονο αυτα. Αν και νομιζω οτι μαλλον ειναι ζητημα τροφοδοτικου....

Host

Τελικά επαληθεύτηκε αυτό που απο την αρχή μου πέρασε απο το μυαλό.Eιδα οτι και σε παιχνίδια του γιου μου με απαιτήσεις σε γραφικά ειχα το ίδιο πρόβλημα . Αφου πέρασα οτι υπήρχε και δεν υπηρχε απο καινούργιους Driver και δεν διορθωθηκε και αφου ξηλωσα ολα απο πανω μηπως και δεν φτάνει το τροφοδοτικο δοκιμασα αλλη καρτα γραφικων εβαλα μια fx 5200 και μια fx 6800. Και με τις δυο κάρτες ανεβαίνει το vcore στ 3Volt απο 2,6 (γιατι ομως ??? )και δουλεύει αψογα ... και το ωραιο και στα δυο pc που εβγαλα τις καρτες έβαλα την δικία μου και επισης δουλευουν αψογα. Τωρα ψάχνω μήπως και την κάνω και στο δικό μου να δουλεψει αλλιως ειμαι για καινουργια καρτα γραφικων ... Καμια ιδεα απο κανενα σας αν υπαρχει μηπως και γλυτωσω την καρτα??? Το vcore γιατι αλλαζει???????

Αυτο με το αναβοσβησμα της οθονης το εχω ξαναδει. Η οι drivers θα φταινε ή η καρτα γραφικών.

Στην συγκεκριμενη περιπτωση μαλλον δεν "καθεται" η παλια καρτα γραφικων σου στη μητρικη.

Τωρα για το ρευμα τι να σου πω; Μπορει η παλια να δουλευει με λιγοτερα volt και η καινουρια με περισσοτερα.

[imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign]

www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών!

Δοκιμασατε να δουλεψει χωρις την Pinnacle; Δεν νομιζω να ειναι η καρτα γραφικων! Αλλα που ξερεις! Οταν βαλατε τις αλλες καρτες ολα δουλεψαν μια χαρα;

...Eιδα οτι και σε παιχνίδια του γιου μου με απαιτήσεις σε γραφικά ειχα το ίδιο πρόβλημα...

...Και με τις δυο κάρτες ανεβαίνει το vcore στ 3Volt απο 2,6 (γιατι ομως ??? )και δουλεύει αψογα

[imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign]

Απο τις πρωτες δοκιμες που εκανα ηταν να βγαλω την Pinnacle , μεχρι που εφτασα να βγαλω ολα απο πανω και να αφησω πανω μονο το motherboard , την καρτα γραφικων και τον ενα σκληρο επειδη φοβόμουν μηπως και το τροφοδοτικο δεν εφτανε παρ οτι ειναι 400 watt . Aλλα το προβλημα παρεμενε και σταματησε μονο οταν δοκιμασα με αλλες καρτες γραφικων και οπως εγραψα και πιο πανω η δικια μου καθετε σωστα και στα δυο pc απ το οποια πηρα τις καρτες γραφικων για να δοκιμασω που και τα δυο εχουν Μ/Β με το ιδιο chipset με την δικια μου. Μαλιστα εδω και δυο μερες εγω εχω την fx 5200 (μια της πλακας ) το αδελφου μου και ο αδελφος μου την Ti 4200 την δικια μου και μαλιστα στο AUTOCAD του βγαζει πολυ καλιτερη ποιοτητα και τρεχει και πιο γρηγορα και μου ζητησε να την κρατησει και να κρατησω εγω την δικια του . Το δε vcore που ανεβαινει στα 3 volt ειναι σωστο και στο προηγουμενο Μ/Β που ειχα ηταν παλι 3 volt , οπως ειναι και στο Pc του αδελφου μου που την εχω τωρα.

Για κατσε λιγο. Πιο πανω λες οτι το vcore (με την Ti 4200 στον δικο σου η/υ) ηταν 2.6volt. Οταν την εβαλες στου αδερφου σου, εγινε 3volt;

Αν ειναι ετσι, παρε την Ti 4200 και προσπαθησε να ανεβασεις το vcore στα 3volt μπας και γινει τιποτα η τελος παντων δες που δουλευει καλυτερα.

Τελικα θα μεινω με του αδελφου μου και αδελφος μου με την δικια μου οποτε δεν εχει κανενα νοημα να ψαχνω με το vcore αν και αυτο μου ειπαν να ψαξω και απο εκει που την αγορασα. Παντως ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ολους οσους ασχοληθηκαν με το πρόβλημα.