Jump to content

Wi-Fi SIP&DNS


 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Λοιπόν, καθώς είμαι ευτυχής χρηστης dsl για περισσότερο απο ενάμιση χρόνο, η HOL, αποφασίζει κάθε χρόνο να μου πλασάρει ότι απόθεμα της έχει μείνει απο την ίντρακομ και όχι μόνο... Τελικά είμαι με τρια ρούτερ τα οποία δεν ξέρω τι να κάνω... Το ένα ιντρακομ θα μείνει μονο για την dsl... οπότε έχουμε δύο το ένα εφεδρικό, και το άλλο που με ενδιαφέρει... ΤΟ zoomX5v το οποίο θα ήθελα να συνδέσω στο ασύρματο δίκτυο που σκοπεύω να κάνω, φυσικα όχι για adsl router, αλλά για ένα χρήσιμο σταθμό, καθώς έχει DNS, έχει πόρτες για τηλέφωνο να λειτουργεί μέσω SIP που μπορεί να συνδεθεί και φυσικά τα γνωστά (NAT, DMZ, Firewall, RIP(?)κτλ) εμένα με καίει αν στο δίκτυο το wireless θα μπορώ να χρησιμοποήσω το DNS κυρίως, επειδή τα win2003 δεν τα εμπιστεύομαι αρκετά, ώστε να έχω πάντα ένα "στανταρ" DNS... Ακόμη με ενδιαφέρει το SIP... έχει είσοδο το router για κανονικό τηλέφωνο, οπότε είναι σαν κάποιο ATA πιστεύω... Τι μπορώ να χρησιμοποιήσω απο αυτό το ρούτερ στο ασύρματο για να μην πάει χαμένο? Στο lan μια χαρά δουλευει το dns...
Αγγελίες στο buy & sell μόνο!
Link to comment
Share on other sites

ε πιασε τα αναλυτικα features απο την αρχη και αξιοποιησε οτι βρεις ενδιαφερων ;p

 

αυτη η routing δυνατοτητα για το voip ειναι καλη.

ενας φιλος π.χ. ξενιτεμενος απο ελλαδα εχει βαλει απο την μια internet, απο την αλλη τηλεφωνο και αμα τον παρουν στο voip και λειπει εχει βαλει δυνατοτητα να βαζει αυτος που καλει ενα κωδικο και στην συνεχεια να τον παρει τηλ στο κινιτο του (φυσικα χρεωνεται ο φιλος μου, αλλα στο εξωτερικο βολευει παρα πολυ)

 

επισης παιξε με snmp αμα εχει μπορεις να εχεις γραφηματα απο πολλα πραγματα (αρκει να εχεις καποιο υπολογιστη/server ανοιχτο)

 

rGrds

Link to comment
Share on other sites

To ti borw na kanw me to pc, einai allh istoria :p Kyriws thelw to DNS, giati ama klisei to pc gia kapoion logo tha meinoun oloi xwris dns... To sip einai akomi kalytero giati mono rythmiseis thelei!! Afta ta dyo omws pws tha ta vgalw "Eksw"?

sorry gia ta greeklish, alla den vrhka pws vazeis ellhnika sto Ubuntu...

Αγγελίες στο buy & sell μόνο!
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...