Jump to content

Πρόβλημα με δίκτυο (12 PC)

Κοινοποίηση

Recommended Posts

o taxiteros tropos na sindethun 12pc ta opoia vrikonte ola se megisth apostash 5-20 metra ektos ena to opoio to exume sindesei me kerea giati vriskete se apostash 300-400 metra. o server foraei 1000Mbit karta kai ola ta pc 100. parola afta to diktio sernete pedia. thelo 2 pc apo 12 na trexun sfera oso anafora ta arxeia tu server. to ena vriskete se apostash 4metra apo ton server kai to allo einai afto me thn kerea (400metra.. ). poios einai o kaliteros tropos na sindeso ta pc me ton server etsi oste ta 2 afta p thelo na apoktisus megisth taxitita kai ennoite na trexun kai alla.. :)

exo 2 switch 1x16 100Mbit kai 1x6 1000Mbit. tora exo sindesei ton server me to xiliari to switch pano sto switch afto ta 2 pc pu thelo na einai ta pio fast kai to katostari to switch. kai pano sto katostari einai ta ypolipa pc. :(

to thema einai oti ta pc den trexun me 100Mbit! den ekmetalevont thn taxitita tus kai den xero giati!! eleos! to provlima einai sto diktio 1000%! ta pc einai ola olokenurgia p4 sta 2.6eos 3.2Ghz full ram, oso gia ton server.. einai enas trelos trelos Xeon o opoios mamei.. :#

to provlima mu einai oti den ekmetalevomaste tis taxitites p exume logo aplhs lathos sindeshs. ta pc grafun oti einai 100Mbit alla den einai etsi me tpt! plz ta fotas sas..

Είσαι σίγουρος ότι έχεις hub και όχι switch ? Εάν είναι όντως hub (που δεν το νομίζω), πέτατα επιτόπου και πάρε καινούργια switch. Δες ακόμα στα spec τους μέχρι πόσο ταχύτητα σηκώνουν (πχ 16*100*2 + 1*1000*2= ~5.2gbit)

Πόσο ταχύτητα πιάνεις, και πως την μετράς ? Ελπίζω να θυμάσε ότι έχεις 100Mbit το οποίο μεταφράζετε σε 12.5 MByte, και μάλιστα όταν οι κάρτες πιάνουν συνήθς μέχρι 80Mbit = 10MByte. (Στο δίκτυο μετράς σε Mbit, ενώ στον σκληρό τα αρχεία σε MByte)

Υπάρχουν πολύ παράγοντες που επηρεάζουν την πραγματική ταχύτητα που έχεις, που 99% έχουν σχέση με τα PC και όχι με το δίκτυο.

Έτσι μην περιμένεις ότι θα τραβάνε 10 PC με 100 mbit το καθένα από τον server σου... τις περισσότερες φορές βλέπεις μέχρι 400mbit σε 1000αρι ethernet.

ups, lathos! switch exo :X

koita vasika ego skefotme kati allo.. ta kalodia p exun kanei tis syndeseis sto diktio einai arketa palia(oxi ola, alla ta perissotera) milame gia 10xronia k piso...

exei simasia afto?

Σπάνια περίπτωση να μην παίζουν καλά τα καλώδια, αλλά όχι απίθανη.

Εάν δεν παίζουν καλά τα καλώδια, τότε πολλές φορές οι κάρτες γυρίζουν μόνες τους σε 10mbit και ακόμα ποιό σπάνια σε half duplex, προκειμένου να μειώσουν τον αριθμό λαθών.

Δοκίμασε να κάνεις ping xxx.xxx.xxx.xxx -t -l 1500 από όλα τα PC στον server σου, να δεις πόσα χαμένα πακέτα θα έχεις (εάν θα έχεις). (θα το κάνεις από το command prompt, δηλαδή πας στο run και γράφεις cmd, το ping σταματάει με ctrl+C, και το χχχ.χχχ.χχχ.χχχ είναι η ΙΡ του server, πχ 192.168.0.1)

Ακόμα δεν μας είπες τι ταχύτητες έχεις τώρα, για να πάρουμε μια ιδέα :)

Σπάνια περίπτωση να μην παίζουν καλά τα καλώδια, αλλά όχι απίθανη.

Εάν δεν παίζουν καλά τα καλώδια, τότε πολλές φορές οι κάρτες γυρίζουν μόνες τους σε 10mbit και ακόμα ποιό σπάνια σε half duplex, προκειμένου να μειώσουν τον αριθμό λαθών.

Δοκίμασε να κάνεις ping xxx.xxx.xxx.xxx -t -l 1500 από όλα τα PC στον server σου, να δεις πόσα χαμένα πακέτα θα έχεις (εάν θα έχεις). (θα το κάνεις από το command prompt, δηλαδή πας στο run και γράφεις cmd, το ping σταματάει με ctrl+C, και το χχχ.χχχ.χχχ.χχχ είναι η ΙΡ του server, πχ 192.168.0.1)

Ακόμα δεν μας είπες τι ταχύτητες έχεις τώρα, για να πάρουμε μια ιδέα :)

1on, XRONIA POLLA!!

:D

2on, tora exoume ola ta pc emfanizun 100Mbit se lan. kai ta 12 akoma ka afto p einai apomakrismenh sindesh. tha kano ping k tha do.

! ekana ping etc.. 0 apolies kai ta 2pc, to pc p einai me apomakrismenh epifania, eixe 5-15 ms kai to allo p me endiaferei eixe 5eos7ms. to dokimasa k se ena allo pc tu diktiou p den me endiaferei k toso kai eixe 0ms.. :#

vasika den m fenete megalo to 5-15ms e?

kati allo fteei.. :(

To 5-15 για 1500αρια δεν είναι κακό, αλλά ούτε και ιδιαίτερα καλό. Είναι ανάλογα την κίνηση που είχες εκείνη την ώρα.

Για να καταλάβεις εγώ έχω συνήθως 1-2 και είμαι σε 100αρι switch αρχαίο, αλλά δεν έχω ποτέ πολύ κίνηση. Το ασύρματο που έχω στους 2.4 έχει από 10 εώς 20ms (σε 2 hops) και το 5giga έχει 2ms...

Ακόμα δεν μας έχεις πει τι ταχύτητα έχεις και δεν σου αρέσει.

Έχεις δοκιμάσει κανένα πρόγραμμα που μετράει ταχύτητα να δεις τι σου λέει ? πχ qcheck ? Η' να τραβήξεις με ftp ?

To 5-15 για 1500αρια δεν είναι κακό, αλλά ούτε και ιδιαίτερα καλό. Είναι ανάλογα την κίνηση που είχες εκείνη την ώρα.

Για να καταλάβεις εγώ έχω συνήθως 1-2 και είμαι σε 100αρι switch αρχαίο, αλλά δεν έχω ποτέ πολύ κίνηση. Το ασύρματο που έχω στους 2.4 έχει από 10 εώς 20ms (σε 2 hops) και το 5giga έχει 2ms...

Ακόμα δεν μας έχεις πει τι ταχύτητα έχεις και δεν σου αρέσει.

Έχεις δοκιμάσει κανένα πρόγραμμα που μετράει ταχύτητα να δεις τι σου λέει ? πχ qcheck ? Η' να τραβήξεις με ftp ?

qcheck?? tha to testaro. den xero ti speed exun tora. ola grafun topikh syndesh 100Mbit. tora an trexun me 100 h me 5 , ego den to xero :#. afu exume switch, osh kinish k na eixame den tha eprepe to ping na htan pio xamilo?? 100Mbit?!?!

qcheck?? tha to testaro. den xero ti speed exun tora. ola grafun topikh syndesh 100Mbit. tora an trexun me 100 h me 5 , ego den to xero :#. afu exume switch, osh kinish k na eixame den tha eprepe to ping na htan pio xamilo?? 100Mbit?!?!

vasika xerete ti ginete, einai mia eteria pu afta ta pc. to thema einai oti polles fores o printer(1apo ta 2pc pu sas elega ton exei..)polles fores den ektiponei eno exei parei to sima kai xriazete na xanadosoume entolh gia ektiposh. oi texnikoi lene oti fteei to diktio an kai aftoi mas to eftiaxan. parola afta akoma kai tora exume paromia problimata. den xero omos an einai apo to diktio h oxi..

apo p na katevaso to qcheck?

Αυτό δεν έχει να κάνει με τα καλώδια και το switch....

Είναι αλλού το πρόβλημα, και τρέχαγύρευε που....

Τσέκαρε τίποτα firewalls και στα 2 μηχανήματα, ξανακάνε την εγκατάσταση του εκτυπωτή και στα 2 από την αρχή, κλπ κλπ κλπ

Καλή σου τύχη... :confused:

Αυτό δεν έχει να κάνει με τα καλώδια και το switch....

Είναι αλλού το πρόβλημα, και τρέχαγύρευε που....

Τσέκαρε τίποτα firewalls και στα 2 μηχανήματα, ξανακάνε την εγκατάσταση του εκτυπωτή και στα 2 από την αρχή, κλπ κλπ κλπ

Καλή σου τύχη... :confused:

ma giati?? su leo, ta kalodia ton 2 afton ypologiston kai merikon allon einai arketa palia.. 10xronon.. oi printers apo oti eide tora einai suindemenoi me paralilh sindesh kai leo na tus valo usb apo deftera. firewaill?!?! sto lan?!?! den se katalaveno.. o 1apo tus 2 p ektiponei, den exei kanena firewall... mono o server an exei..

Φίλε μου, καλά τα λες... Δες, απο τη στιγμή που τρέχεις win (όπως και οι περισσότεροι απο μας εδώ μέσα), το πρόβλημα μπορεί να είναι οπουδήποτε... βέβαια, πιστεύω πως η πιο σίγουρη λύση είναι αγορά δικτυακού εκτυπωτή, ή αγορά αυτόνομου printer server.

όσο για τα ping... papashark, συγχώρεσε με αν κάνω λάθος, αλλά δεν έχει πάντα σχέση η ταχύτητα του δικτύου... Μπορεί να έχεις 100Mbit ταχύτητα, και σε ένα ftp server to client transfer, να δεις τα πολυπόθητα 10MB/s, αλλά δε σημαίνει οτι lag-sencitive εφαρμογές, όπως οι VoIP θα τρέχουν σωστά... Δηλαδή μπορεί να έχεις ταχύτητα, αλλά η ανταπόκριση να είναι αργή, μπορεί να κάνει το pc την αίτηση για να "τραβήξει" το αρχείο, αλλά μέχρι ο server να ελένξει τα privilleges και όλα τα σχετικά, να χαθεί πολύτιμος χρόνος... Ειδικά αν ο ftp server (software) είναι σε διαφορετική μονάδα απ'ότι ο server (hardware) και χρειάζεται να περάσουν πιο πολλά σήματα, κι ακόμη ειδικότερα όταν ο server δεν είναι καλός και εύστροφος (που στη περίπτωση σου είναι)... Δες, δε χάνεις και πολλά με το να αντικαταστήσεις 15 φτηνά καλωδιάκια UTP... (UTP? 10 χρόνια, μήπως είναι ομοαξονικά :p ) συνήθως η παράλληλη είναι πιο γρήγορη απο τη σειριακή σύνδεση όπως μάθαμε και στη τρίτη Γυμνασίου, αλλά στη περίπτωση του USB 2.0, μάλλον είναι ανάποδα :p και σιγά τη ταχύτητα που εκμεταλλεύεται ο εκτυπωτής!

ΥΓ. Γεια σου ρε papashark μάγκα που μας προδφέρεις απλόχερα τις γνώσεις σου!!

Αγγελίες στο buy & sell μόνο!

Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου. :) Απλά με το Ping ανακαλύπτεις τα πρώτα προβλήματα, και στην συνέχεια εάν δεν έχεις εκεί πρόβλημα, τότε πας παρακάτω να δεις ταχύτητα.

Καθότι για να έχεις lag στο τοπικό σου δίκτυο χωρίς να έχεις άλλο πρόβλημα, σημαίνει ότι έχεις πολύ traffic και αργούν τα πάντα (που εδώ δεν είναι η περίπτωση).

Πάντως όντως, τα κωλοwin δεν μπορείς εύκολα να τα βρεις γιατί δεν θέλουν να παίζουν όπως πρέπει.... :(

• 2 weeks later...
Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου. :) Απλά με το Ping ανακαλύπτεις τα πρώτα προβλήματα, και στην συνέχεια εάν δεν έχεις εκεί πρόβλημα, τότε πας παρακάτω να δεις ταχύτητα.

Καθότι για να έχεις lag στο τοπικό σου δίκτυο χωρίς να έχεις άλλο πρόβλημα, σημαίνει ότι έχεις πολύ traffic και αργούν τα πάντα (που εδώ δεν είναι η περίπτωση).

Πάντως όντως, τα κωλοwin δεν μπορείς εύκολα να τα βρεις γιατί δεν θέλουν να παίζουν όπως πρέπει.... :(

vasika to ola ta pc trexun apo ena emboriko programma to LogicDis ERP(to xerete?) to pc pou dinei tis ektiposeis :dinei ektiposh, to sima paei pano sto server alla menei ekei mexri na zitisume epanektiposh kai an bgun 2 apodixeis mazi kai na akironume tin mia :( afto einai to vasiko provlima. kai an gnorizei kaneis to sigekrimeno programma mborei na m pei giati argei tosososososososo poli na fortosh?? oses fores exo rotisei tus texnikus mu lene oti apla sikonei polla programs gia na ta stilei kai kati tetia...

xerete kanena forum exigikevmeno pano sta emborika programmata h kai kalitera pano sto ERP??? tha itan arketa xrisimo..

Aυτό μoιάζει περισσότερο σαν πρόβλημα του ΕRP, που όταν στέλνει το αρχείο για εκτύπωση δεν βάζει ένα EOF στο τέλος (αν ζούσαμε στην εποχή του DOS θα ήμουν σύγουρος, αλλά με τα βρωμοwindows άντε να βρεις άκρη....)

Δώσε μια εκτύπωση από το word να δεις εάν δουλεύει σωστά, ειδάλλως το πρόβλημα είναι του ERP, πάρτους τηλέφωνο, γι' αυτό το πλήρωσες το πρόγραμμα :D

εγώ γιατί έχω απο <1ms εώς 1ms ping!? είμαι πιο μάγκας? μιλάμε 1500άρια... Τώρα αρχίζω να πειραματίζομαι με το Gigabit... Θέλω να βάλω σε όλη την πολυκατοικία.. Αχ, ένα τίτλο πείτε μου για τοπολογίες ασυρμάτων δικτύων (κάπως πιο προχωρημένα απο αυτά του Λυκείου ;-) :D ) ευχαριστώ!
Αγγελίες στο buy & sell μόνο!

Toυ βάζεις δάχτυλο :P

Στέλνεις μια ερώτηση σε έναν άλλο υπολογιστή και του ζητάς κάποιες πληροφορίες, πχ όνομα υπολογιστή, κλπ. Χρησιμοποιείτε σπανίως, καθότι σπάνια είναι ανοιχτή η πόρτα που πάει και ρωτάει (η 79)...

Δες στο : ftp://nic.merit.edu/documents/rfc/rfc1288.txt

• 3 years later...

Το πρόβλημα που αναφέρεται παραπάνω το έχω και εγώ στην εταιρεία που είμαι, και είναι πρόβλημα της εφαρμογής και όχι του δικτύου.. Το ERP της LogicDIS, δεν έχει client/server εφαρμογές, απλά σηκώνει SQL από το σέρβερ και όλα τα clients τρέχουν την ίδια εφαρμογή των 250 mb! Εντάξει σε τοπικό λαν 100άρι δεν είναι τίποτα το να τα σηκώσει, αλλα φανταστείτε όταν ένα τερματικό πρέπει να παίξει ασύρματα σε γραμμή με uploaf 256 τι γίνεται...? Κλάααμα...

Το ERP της Logic έχει σταματήσει να αναβαθμίζεται απόσο ξέρω και όσοι το πλήρωσαν, 'την πλήρωσαν' δυστυχώς... Στο 2009 και δεν έχουν βγάλει μια ελαφρία client εφαρμοφή λογισμικού που κοστίζει της παναγιάς τα μάτια...