Jump to content

Διάστρεμα;

t300
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πρίν από λίγο, ένας μλκ οδηγός λεωφορείου ξεκίνησε την ώρα που κατέβαινα το τελευταίο σκαλοπάτι με αποτέλεσμα να παραπατήσω και να πέσω. Έχει πρηστεί το σημείο που φαίνεται στο σχ.1 αυτής της σελίδας.

Δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν είναι εφικτό να πάω σε ορθοπεδικό, οπότε μέχρι αύριο το πρωί, τι μπορώ να κάνω; Έβαλα πάγο προς το παρόν.

Πονάει βέβαια στο πάτημα αλλά δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα στο κούνημά του (ελπίζω αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι κάταγμα).

Περιμένω τους ειδικούς! (ευκαιρία να δούμε αν υπάρχει κανένας ορθοπεδικός ανάμεσά μας :p )

I can't tell you what the Cuore Sportivo is...

You have to see it for yourself.

δεστο καλα με δυο γαζες οχι πολυ σφικτα και οχι πολυ χαλαρα και αστο ακουνητο μεχρι αυριο και μην το βαλει σε ζεστο νερο οπως κανουν πολλοι

Ειναι τουλαχιστον ανευθυνο να σου απαντησει οποιοσδηποτε γιατρος εδωμεσα.Ειναι ακομα χειροτερο εσυ να ακουσεις τον οποιονδηποτε στο internet.Κατα τη γνωμη μου πρεπει να σηκωθεις και να πας στο πλησιεστερο εφημερευον νοσοκομειο και να σε δει καποιος ορθοπαιδικος σημερα.Ολα τα αλλα ειναι γιατροσοφια και δεν ξερεις αν θα σου κανουν καλο η κακο.Περαστικα........
Screw you guys,I'm going home.........

Ειναι τουλαχιστον ανευθυνο να σου απαντησει οποιοσδηποτε γιατρος εδωμεσα.Ειναι ακομα χειροτερο εσυ να ακουσεις τον οποιονδηποτε στο internet.Κατα τη γνωμη μου πρεπει να σηκωθεις και να πας στο πλησιεστερο εφημερευον νοσοκομειο και να σε δει καποιος ορθοπαιδικος σημερα.Ολα τα αλλα ειναι γιατροσοφια και δεν ξερεις αν θα σου κανουν καλο η κακο.Περαστικα........

ΟΚ! Απλώς δεν το θεώρησα τόσο σοβαρό ώστε να πάω σε νοσοκομείο (ελπίζω να μην αποδειχτεί λάθος κίνηση). Εννοείται πως δεν πρόκειται να αρκεστώ σε ότι ακούσω εδώ. ;)

e αφου δεν ειναι σπασιμο δεν χανεις το καλοκαιρι:P

k mias κ το παθαινα ενα καιρο πολυ συχνα λογω μπασκετ σε 2 βδομαδες θα ναι οκ,αν εννουμε τον αστραγαλο που λογικα θα ναι πρισμενος...

απο τη στιγμη πουμπορεισ και το κουνας ειναι καλο(εστω και με πονο).αυτο λογικα σημαινει διαστρεμμα πρωτου βαθμου οποτε απλως θα στο δεσει.θα αποφυγει να σου βαλει ναρθηκα ο γιατρος.πριν τις 13 του μηνα θα εισαι σιγουρα καλα.ωστοσο για να επιταχυνεις την αναρωση θα πρεπει να μην κινησε.Πολυ πιθανο ο γιατρος να σου βαλει το λεγομενο ΒΕ(V) στο δεξι σου αστραγαλο ωστε να περπατασ ελαχιστα.ετσι θα αποφυγεις και την ατροφια της γαστροκνημης σου.Παντως ιατρικη δεν γινεται δια μεσου ιντερνετ................καλη αναρρωση και ευχομαι οι διακοπες σου να μη χαλασουν. ;)

Φίλε περαστικά.

Είχα πάθει και γω διάστρεμμα πέρσι στο ίδιο σημείο, πέφτοντας στα χιόνια ( :lol: :lol: ).

Πήγαινε στο ΚΑΤ το συντομότερο, για πλάκες-ελαστικούς επιδέσμους και τα σχετικά.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις εσύ, είναι ψηλά το πόδι και όσο αντέχεις πάγο πάνω στο πρήξιμο. Τα υπόλοιπα στο ΚΑΤ.

;)

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτησω σχετικά με το διάστρεμα στην περιοχή του αστραγάλου.

Ενώ το έπαθα πριν 3 χρόνια ακόμα και τώρα όταν κουνάω το πόδι μου- στο ύψος του αστραγάλου- αριστερά-δεξιά ακούω κρατσ-κρουτσ.

Μένει σε όλους κάποιο κουσούρι.

Δεν ζητάω επιστημονική απάντηση αλλά την κατάθεση ανάλογης εμπειρίας.

Ευχαριστώ.

Στην ορθοπεδική δεν υπάρχουν φάρμακα. Η θεραπεία εστιάζεται στην φυσιοθεραπεία και στην ακινησία αρχικά (εξού και ο γύψος για να βοηθήσει στην ακινησία). Πάντα κάθε σοβαρό χτύπημα (και απλό θα έλεγα) καλό θα είναι να βγαίνει ακτινογραφία για να γνωρίσει ο γιατρός το μέγεθος της "ζημιάς". Από κει και πέρα δίνει τις κατάλληλες κινήσεις που πρέπει να κάνει κανείς ή σε παραπέμπει σε φυσιοθεραπευτή για να σου δώσει πρόγραμμα ασκήσεων.

Εσύ φίλε που ακόμα μετά από 3χρόνια έχεις ενοχλήσεις θα πρέπει να βγάλεις ακτινογραφίες. Ίσως δεν "κόλλησε" καλά το τραύμα και θέλει τις ανάλογες βοηθητικές κινήσεις (κατάλληλη γυμναστική). Ο ανθρώπινος οργανισμός έχει τελειοποιημένο αμυντικό σύστημα που αντιμετωπίζει όλες τις καταστάσεις. Αρκεί να τον βοηθούμε.

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτησω σχετικά με το διάστρεμα στην περιοχή του αστραγάλου.

Ενώ το έπαθα πριν 3 χρόνια ακόμα και τώρα όταν κουνάω το πόδι μου- στο ύψος του αστραγάλου- αριστερά-δεξιά ακούω κρατσ-κρουτσ.

Ευχαριστώ.

εμενα δυο χρονια τωρα ειναι πρισμενο ακομη και κανει και απαισιο θορυβο

p/s αυτες οι κατσταριδες μου την σπανε πολυ :rocket: :rocket: :rocket: :rocket: :rocket: :rocket: :shoot: :shoot: :shoot:

Φίλε περαστικά.

Πήγαινε στο ΚΑΤ το συντομότερο, για πλάκες-ελαστικούς επιδέσμους και τα σχετικά.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις εσύ, είναι ψηλά το πόδι και όσο αντέχεις πάγο πάνω στο πρήξιμο. Τα υπόλοιπα στο ΚΑΤ.

;)

Δυστυχώς (ή ευτυχώς :p ) δε ζω στη Αθήνα!

Τελικά...καλορίζικο το κάταγμα μετατάρσιου... Θα μείνω ένα μήνα με ειδικό νάρθηκα. Τουλάχιστον γλίτωσα το γύψο. Ελπίζω να μη τύχει σε άλλον κάτι παρόμοιο.

Έχω κρατήσει το εισητήριο πάνω στο οποίο γράφει το νούμερο του λεωφορείου. Μπορώ να κάνω τίποτα (αν και κατόπιν εορτής; ) Αξίζει να ασχοληθώ μαζί τους;

Τελικά...καλορίζικο το κάταγμα μετατάρσιου... Θα μείνω ένα μήνα με ειδικό νάρθηκα.

Ωχ... :confused: Αουτς... :cry: Περαστικά σου t300... :O

I see stupid people...

Εγω επειδη ασχολουμαι με αθλητισμο παθαινω διαστρεματα καθε τρεις και λιγο ,οποτε πλεον εχω παθει ανοσια και το θεωρω κατι απολυτα φυσιολογικο...Αυτο που κανω οταν το γυρναω ειναι να του βαζω για 10-15 λεπτα παγο αρκετες φορες την ημερα και τις αλλες ωρες το εχω δεμενο με επιδεσμο...Αν εχει πρηστει αρκετα παιρνω και κανενα αντιφλεγμονωδες (Brazan συνηθως)...για 1-2 μερες συνηθως ποναω και δεν μπορω να κινηθω ευκολα αλλα απο την 3-4 μερα και μετα σιγα σιγα επανερχομαι...4η ή 5η μερα ξεκιναω προπονηση χαλαρα

ε τι δεν περνανε τελειως?Δηλαδη για να περασει θελει ξακουραση η αθληση να δυναμωσει το ποδι ?

με τιποτα δεν θελει αθληση κατευθειαν...

απλα τα ατομα που αθλουνται κτλ κτλ...δεν θελουν να ξεφευγουν απο το προγραμμα κ συνηθως η συνεπεια ειναι μετα να ειναι πολυ ευκολο να βγαινει απο την θεση του με το παραμικρο κ κυριως αν το παθαινεις συνεχεια...

Δυστυχώς (ή ευτυχώς :p ) δε ζω στη Αθήνα!

Τελικά...καλορίζικο το κάταγμα μετατάρσιου... Θα μείνω ένα μήνα με ειδικό νάρθηκα. Τουλάχιστον γλίτωσα το γύψο. Ελπίζω να μη τύχει σε άλλον κάτι παρόμοιο.

Έχω κρατήσει το εισητήριο πάνω στο οποίο γράφει το νούμερο του λεωφορείου. Μπορώ να κάνω τίποτα (αν και κατόπιν εορτής; ) Αξίζει να ασχοληθώ μαζί τους;

Λόγω του ότι είναι ΚΤΕΛ και όχι του δημοσίου δεν ξέρω αν θα κάνουν τίποτα. Αν ήσουν Αθήνα ή Θεσσαλονίκη (στην Θεσσαλονίκη ο ΟΑΣΘ είναι ιδιωτική εταιρία αλλά έχει υπογράψει σύμβαση με το δημόσιο για την παροχή αστικών συγκοινωνιών στην Θεσσαλονίκη) πιθανότατα θα έβγαζες άκρη. Πάντως δεν χάνεις τίποτα να μάθεις που είναι τα κεντρικά γραφεία του αστικού ΚΤΕΛ και να πας εκεί να δεις τι μπορεί να γίνει. Αυτό έγινε στην Πάτρα ή στην Κρήτη;

Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/

Poies einai akrivos oi epiptoseis sto meros toy somatos,sto opoio egine to diastremma;(ektos apo to prhksimo vevaia)

Rotao giati den thymamai pote na exo pathei kati paromoio,an kai athloymai kathhmerinos.

Ευχαριστώ.

Tο κρατς-κρουτς μάλλον θα μας μείνει μόνιμα!!! :lol: :lol:

• 2 weeks later...
Λόγω του ότι είναι ΚΤΕΛ και όχι του δημοσίου δεν ξέρω αν θα κάνουν τίποτα. Αν ήσουν Αθήνα ή Θεσσαλονίκη (στην Θεσσαλονίκη ο ΟΑΣΘ είναι ιδιωτική εταιρία αλλά έχει υπογράψει σύμβαση με το δημόσιο για την παροχή αστικών συγκοινωνιών στην Θεσσαλονίκη) πιθανότατα θα έβγαζες άκρη. Πάντως δεν χάνεις τίποτα να μάθεις που είναι τα κεντρικά γραφεία του αστικού ΚΤΕΛ και να πας εκεί να δεις τι μπορεί να γίνει. Αυτό έγινε στην Πάτρα ή στην Κρήτη;

Αν και αργά (λόγω διακοπών) απαντάω! Στην Πάτρα το έπαθα και μετά κατέβηκα στην πατρίδα για ανάρρωση. Τελικά δεν πιστέυω να καταφέρω τίποτα. Θα έπρεπε εκείνη την ώρα αν καταλάβαινα ότι έπαθα ζημιά να μην άφηνα τον οδηγό να φύγει. Τώρα τρέχα γύρευε... Τέλος πάντων. Το κακό είναι ότι μου χάλασε όλον τον Αύγουστο. :(

• 1 year later...

Παιδια πριν απο 1μιση μηνα περιπου, επαθα διαστρεμμα (στον αστραγαλο). Βαριας μορφης θα ελεγα. Αν κ το ποδι εχει σχεδον επανελθει, ακομα ομως ψιλοποναει οταν κανω ανορθοδοξες κινησεις, κ επισης ειναι ακομα λιιιγο πρησμενο.

Ειναι λογικο; Τι μπορω να κανω ωστε να υποχωρισει το πρηξιμο; Για τον πονο, πιστευω να περασει με τον καιρο.

Θενξ

Ανταλλακτήριο προγνωστικών στοιχήματος ποδοσφαίρου. Από τον παίκτη, για τον παίκτη!

http://www.progno.gr ;)

Παιδια πριν απο 1μιση μηνα περιπου, επαθα διαστρεμμα (στον αστραγαλο). Βαριας μορφης θα ελεγα. Αν κ το ποδι εχει σχεδον επανελθει, ακομα ομως ψιλοποναει οταν κανω ανορθοδοξες κινησεις, κ επισης ειναι ακομα λιιιγο πρησμενο.

Ειναι λογικο; Τι μπορω να κανω ωστε να υποχωρισει το πρηξιμο; Για τον πονο, πιστευω να περασει με τον καιρο.

Θενξ

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να συμβουλευτείς ,ξανά αν δεν το έχεις ήδη κάνει, κάποιον ειδικό γιατρο παρα τα άτομα ενός forum (βάζοντας και εμένα μεσα). ;)

Εγω επειδη ασχολουμαι με αθλητισμο παθαινω διαστρεματα καθε τρεις και λιγο ,οποτε πλεον εχω παθει ανοσια και το θεωρω κατι απολυτα φυσιολογικο...Αυτο που κανω οταν το γυρναω ειναι να του βαζω για 10-15 λεπτα παγο αρκετες φορες την ημερα και τις αλλες ωρες το εχω δεμενο με επιδεσμο...Αν εχει πρηστει αρκετα παιρνω και κανενα αντιφλεγμονωδες (Brazan συνηθως)...για 1-2 μερες συνηθως ποναω και δεν μπορω να κινηθω ευκολα αλλα απο την 3-4 μερα και μετα σιγα σιγα επανερχομαι...4η ή 5η μερα ξεκιναω προπονηση χαλαρα
Panw katw kai egw etsi to antimetwpizw.....fetos epatha diastrema toulaxiston 5 fores...enas orthopedikos analoga ton bathmo tha sou proteinei pago tis prwtes meres kai desimo me epagkelmatiki epistragalida gia toulaxiston 20 meres.Oso anafora enan athliti i swsti antimetwpisi eine pago gia 10 lepta ana 40 lepta kathe mera mexri na figei to priksimo.Apo ekei kai pera kalo eine otan kapoios athleitai na min denei to podi stin proponisi kai na kanei merika barakia wste na dinamwsei.To na katsei eksw me demeno to podi opws sinistoun merikoi orthopedikoi eine lathos giati to podi atrofei kai meta tha eine pio epirepes se traumatismo sto sigkekrimeno simeio.Ena sinithes basketiko diastrema thelei 4is me 5 meres gia na figei to priksimo kai peripou 2 ebdomades gia na epanelthei to podi plirws stin arxiki tou elastikotita kai xwris mikroenoxliseis.File t300 egw tha sou proteina pago gia 10 lepta ana mia wra kai sta endiamesa desimo me epistragalida.....kai otan bazeis pago to podi na eine sikwmeno psila wste na kikloforei kalitera to aima..pago tin prwti ebdomada (meta tis 2-3is meres o pagos den kanei kai pola alla eine to kalitero analgitiko) kai desimo gia 20 me 30 meres.....ean den athleisai o kaliteros tropos gia na to dinamwseis twra pou tha kaneis apotherapeia eine h kolimbisi!