Jump to content

Proxy & own ip adress


capacitor
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Λοιπόν θα ήθελα να μου πείτε, όσοι ξέρετε τα πάντα σε οτι αφορά να βάλω ενα proxy server(με λίγα λόγια να αλλάξω την adress) καθώς και ΚΥΡΙΩΣ να κάνω μια δικία μου IP βήμα - βήμα (π.χ capacitor.gr!)

 

Tι προγράμματα να κατεβάσω και (ύστερα απο αυτο) τι να κάνω??

 

Ευχαριστώ :) :)

Link to comment
Share on other sites

prota prepei na ksemplekseis tis diafores ennoies sto kefali sou, kai meta na rotiseis pio sigekrimena, dioti de ginetai se ena post na analithoun oloklira protokola...

 

a.. tsekare kai to... pos to lene... gogl, goobol, kapos etsi

altnews.gr

slang.gr

Link to comment
Share on other sites

prota prepei na ksemplekseis tis diafores ennoies sto kefali sou, kai meta na rotiseis pio sigekrimena, dioti de ginetai se ena post na analithoun oloklira protokola...

 

a.. tsekare kai to... pos to lene... gogl, goobol, kapos etsi

 

χμ αν μπερδεψα τέλως παντων θέλω οσι ξέρετε να μου πείτε τι να κάνω βήμα βήμα ώστε να αλλάξω την ip σε μία τις αρεσκείας μου.Π.χ εγώ αυτην την στιγμή είμαι ο athe730i-1206.otenet.gr kai θέλω να το αλλάξω . Τι να κάνω?

 

Ελπίζω να έγινα κατανοητός

Link to comment
Share on other sites

Nα αλλάξεις το ip σου δεν γίνεται. Αυτό που γίνεται είναι να χρησιμοποιήσεις κάποια υπηρεσία του στυλ http://www.dyndns.org/
Link to comment
Share on other sites

Για να αλλάξεις την IP σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Hide IP Platinum. Είναι πολύ εύκολο σε χρήση. Αφού κάνεις Hide την IP, μπορείς να μπαίνεις στο http://www.showmyip.com

 

 

Hide IP Platinum:

http://www.v7soft.net/hide-ip-platinum/index.htm

 

Προσοχή: Σοβαρό μειωνέκτημα με αυτού του είδους προγράμματα είναι πως ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ η ταχύτητα σύνδεσης του Internet. Αν έχεις σκοπό να το χρησιμοποιήσεις, κάνε συνεχώς ''Change proxy'', μέχρι να βρεις έναν, ο οποίος δε θα μειώνει πολύ τη ταχύτητα περιήγησης.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν θα ήθελα να μου πείτε, όσοι ξέρετε τα πάντα σε οτι αφορά να βάλω ενα proxy server(με λίγα λόγια να αλλάξω την adress) καθώς και ΚΥΡΙΩΣ να κάνω μια δικία μου IP βήμα - βήμα (π.χ capacitor.gr!)

 

Tι προγράμματα να κατεβάσω και (ύστερα απο αυτο) τι να κάνω??

 

Ευχαριστώ :) :)

 

1. Βήμα πρώτο:

Επικοινωνεις με τον ISP της προτίμησής σου (otenet. forthnet, hol κλπ) και ζητάς σύνδεση με μόνιμη IP (static IP). Καλό είναι να ρωτήσεις σε 2-3 τουλάχιστον για πάρεις μια ιδέα για τις τιμές.

2. Βήμα δεύτερο:

Για να μην κουράζεσαι μόνος σου, επικοινωνείς πάλι με τον ISP της προτίμησής σου και ζητάς να σου κατοχυρώσουν το domain name που προτιμάς, πχ. capacitor.gr. Να έχεις υπόψην σου, ότι αν και δεν πρόκειται για μεγάλο κόστος, οι τιμές παίζουν.

3. Βήμα τρίτο:

Επικοινωνείς πάλι με τον ISP του 1ου Βήματος, και ζητάς να σου ενεργοποιήσουν dns/reverse dns στην IP σου στο domain name που έχεις κατοχυρώσει.

4. Βήμα τέταρτο:

Συνδέεσαι στο internet και πλέον θα έχεις αυτό που ζητάς.

 

Δεν χρειάζεσαι κανένα ειδικό πρόγραμμα, παρά μόνο τα χρήματα που θα σου ζητηθούν κατά τα βήματα 1,2,3 και 4.

 

Εναλλακτικά, μπορείς να ζητήσεις από κάποιον irc admin να σου δώσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιείς opermask, ώστε όλοι στο irc να βλέπουν αυτό που εσύ θέλεις να βλέπουν.

 

Μπορείς ακόμα να χρησιμοποιήσεις κάποιον proxy, ώστε να μπαίνεις στο internet μέσω αυτού. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, μπορείς απλά να χρησιμοποιείς κάποια άλλη IP, αλλά όχι αυτήν που εσύ θέλεις.

Γράφουμε όσα ζούμε: www.pella24.gr
Link to comment
Share on other sites

Nα αλλάξεις το ip σου δεν γίνεται. Αυτό που γίνεται είναι να χρησιμοποιήσεις κάποια υπηρεσία του στυλ http://www.dyndns.org/

 

Γίνεται να αλλάξεις το ip.Όλη αυτη η ιδέα σχετικά με την ip μου ήρθε απο το περιοδικό ram όπου αναφέρονται πολλά αλλα θέλουν πολύ ψάξιμο και αρκετό downloading με proxy lists ,πράγμα που δεν μπορώ να αφιερώσω λόγω διαβάσματος για τον Σεπτέμβριο πρωτίστως και λόγω dialup σύνδεσης δευτερευόντως,απλά εγω ζήτησα απο όσους ξέρουν να πούν.Τώρα όσον αφορά το site που εδωσές τετοια υπάρχουν πολλά κατι παρόμοιο σαν το http://www.ripe.net.

Link to comment
Share on other sites

Γίνεται να αλλάξεις το ip.

Όχι, δεν γίνεται να αλλάξεις την IP σου με κάποιο πρόγραμμα. Τουλάχιστον, δεν μπορείς να το κάνεις εσύ. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να το κάνει κανένας. Για παράδειγμα, έχοντας ένα 16άρι IP block από τον ISP για την aDSL μου, μπορώ να αλλάξω την ΙΡ μου σε κάποια άλλη, αλλά έχω μόνο 13 άλλες επιλογές. Δεν μπορώ να γράψω όποια ΙΡ θέλω (αλλά δε συζητάμε αυτό).

 

Όλη αυτη η ιδέα σχετικά με την ip μου ήρθε απο το περιοδικό ram όπου αναφέρονται πολλά αλλα θέλουν πολύ ψάξιμο και αρκετό downloading με proxy lists, πράγμα που δεν μπορώ να αφιερώσω

Κατά τη γνώμη μου, κακώς ενημερώνεσαι από τέτοιου τύπου περιοδικά, ειδικά αν δεν έχεις χρόνο για ψάξιμο. Ένα άρθρο προφανώς δεν απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου (που έτσι κι αλλιώς γνωρίζουν ήδη - και καλύτερα), αλλά σε άτομα χωρίς ιδιαίτερη γνώση του internet και των δικτύων γενικότερα. Με βάση αυτήν (ίσως αυθαίρετη) την παραδοχή, ένα τέτοιο άρθρο οφείλει να είναι όχι μόνο κατανοητό, αλλά και πλήρες. Έτσι θα δώσει τη δυνατότητα στον αναγνώστη και να καταλάβει τη θεωρία και να εφαρμόσει την πράξη. Αν το άρθρο είναι μόνο μια επιφανειακή προσέγγιση στο θέμα, πρέπει να παραθέτει και σχετική βιβλιογραφία για να ψάξουν οι ενδιαφερόμενοι. Ξαναγυρνάμε στα περί χρόνου όμως (και δεν συζητάμε προφανώς αυτό το θέμα).

 

Τώρα όσον αφορά το site που εδωσές τετοια υπάρχουν πολλά κατι παρόμοιο σαν το http://www.ripe.net.
Μάλλον μπερδεύεσαι. Το dyndns είναι υπηρεσία dynamic dns. Το ripe είναι η αρχή διαχείρησης της αριθμοδότησης δικτύου για την Ευρώπη. Σε κοινά ελληνικά μοιράζει τις IPs στους ISPs της Ευρώπης και σκοπό έχει να μην γίνεται κακή διαχείρηση με πρακτικές του τύπου "δώσε και μένα μπάρμπα" (δε συζητάμε ούτε αυτό όμως).
Γράφουμε όσα ζούμε: www.pella24.gr
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...