Jump to content

SOS!Hp Scanjet 3400c.Δεν το αναγνωρίζει το PC!


xerolas
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

όπως λέω και στον τίτλο το σκάννερ που για 2 χρονια με έβγαλε ασπροπρόσωπο(Hp ScanJet 3400c) ξαφνικά σε νέα εγκατάσταση dual-boot και στα ΧP Professional,kai sta 2000 me sp4 δεν αναγνωρίζεται!!Παρά το ότι εγκατέστησα τους σωστούς drivers από το επίσημο site.Τι να παίζει??? :worry: :confused:
" Similis simili gaudet"
Link to comment
Share on other sites

Mήπως έχεις πάνω και άλλες συσκευές imaging; Π.χ. ψηφιακές cameras, web camera, ΤV Tuner, δεύτερο σκάνερ (ειδικά αν είναι άλλης εταιρείας)κανένα "περίεργο" πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας; Αν ναι τότε καλώς ήρθες στον κόσμο των windows conflicts!!!!!!!!

 

"Good morning dear user Xerolas! This is a general purpose fault. This kind of error happens every now and then without any particular purpose. Please wait. Your PC will now restart and then restart again." :wacko: :'( :blink:

 

Σοβαρά τώρα, αν ισχύει η περίπτωση που περιέγραψα (Εγώ έχω όλες τις συσκεύες που ανέφερα) είναι πολύ πιθανόν να υπάρχει κάποιο conflict μεταξύ των dirvers των συσκευών. Απεγκατέστησέ αυτές μία μία από τον πίνακα ελέγχου η με την σχετική εφαρμογή αν έχουν, και μετά σάρωσε το σύστημα ΚΑΙ με κάποιο εξειδικευμένο πρόγραμμα απεγκατάστασης καθώς επίσης και με το WIN Doctor του Norton Systemworks... Μετά ξαναεγκατέστησε αυτές πάλι μία μία... ;)

 

Όταν έχω αντίστοιχα προβλήματα, και έχω συχνά, αυτή η μέθοδος είναι ιδιαίτερα λειτουργική... :)

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον william blake

 

βαλε τον εκτυπωτη μονος σου απο την 'προσθηκη εκτυπωτη'

 

...Σόρρυ αλλά μιλάω για scanner,@Troboc:με την προσθήκη συσκευής image- στην κατηγορία στην οποία ανήκoyn και τα scanner δεν το βγάζει καν στην λιστα.Κάμερες και συναφή δεν έχω εγκατεστημένα στο computer.Υπόψην παλιότερα και στα ΧP και στα 2000 Prof., αναγνωρίζονταν κανονικά.Τώρα όταν ανοίγω το πρόγραμμα για scanning βγάζει το μήνυμα "Sorry,could not initialize scanner" και όχι το μήνυμα που έγραψες... :cool: :p
" Similis simili gaudet"
Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον xerolas

 

...Σόρρυ αλλά μιλάω για scanner.

@Trobocop:μέσα από την προσθήκη συσκευής image- στην κατηγορία στην οποία ανήκουν και τα scanner δεν το βγάζει καν στην λιστα.Κάμερες και συναφή δεν έχω εγκατεστημένα στο computer.Μόνο ένα dvd rom,ένα cd-rw,το scanner και έναν εκυπωτή.Υπόψην παλιότερα και στα ΧP και στα 2000 Prof., αναγνωρίζονταν κανονικά.Τώρα όταν ανοίγω το πρόγραμμα για scanning βγάζει το μήνυμα "Sorry,could not initialize scanner" και όχι το μήνυμα που έγραψες... :cool: :p ;)

Τέσπα,ευχαριστώ θα δοκιμάσω αυτό που προτείνεις αν και φοβάμαι ότι στην περίπτωση του pc μου δεν θα βοηθήσει...Βλέπω format στο βάθος του tunnel.. :worry:

" Similis simili gaudet"
Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον xerolas

 

...Σόρρυ αλλά μιλάω για scanner,@Troboc:με την προσθήκη συσκευής image- στην κατηγορία στην οποία ανήκoyn και τα scanner δεν το βγάζει καν στην λιστα.Κάμερες και συναφή δεν έχω εγκατεστημένα στο computer.Υπόψην παλιότερα και στα ΧP και στα 2000 Prof., αναγνωρίζονταν κανονικά.Τώρα όταν ανοίγω το πρόγραμμα για scanning βγάζει το μήνυμα "Sorry,could not initialize scanner" και όχι το μήνυμα που έγραψες... :cool: :p

 

 

 

ΟΚ, ήσουν αρκετά σαφής. Όμως από την πλευρά μου σηκώνω τα χέρια ψηλά... Αν λες ότι πρόκειται για την πρώτη εγκατάσταση πάνω από "καθαρή" εγκατάσταση Windows και με τους επίσημους ντρίβερους και χωρίς άλλες συσκευές και με απευθείας μήνυμα σφάλματος-μη εύρεσης...αδερφέ τι να πω είσαι πολύ γκαντέμης!

 

Τώρα τι θα έκανα εγώ: Κατ' αρχάς θα έφτιαχνα έναν μερακλίδικο γαλλικο στην αγαπημένη μου κούπα του ενάμησι λίτρου. (Ξέρω, ξέρω αυτό δεν είναι κούπα, είναι κατσαρόλα! αλλά η νύχτα δεν βγαίνει αλλιώς) Ύστερα έβαζα κάτω τον κ@@ο μου να σκεφτώ τι δεν έκανα σωστά. Μήπως δεν έκανα κάτι; Μήπως δεν θα έπρεπε να σπάω το στομάχι μου; Μήπως πρέπει να επιστρέψω στο σημειωματάριο; Αφου λύσω όλα αυτά τα υπαρξιακά ζητήματα θα αρχίσω να σκέφτομαι τι πρέπει να κάνω για να δουλέψει ο εκτυπωτής μου!

 

Κατ' αρχάς οι υπολογιστές ,όσο και αν ακούγεται περίεργο, σκέφτονται απίστευτα λογικά. Αν λοιπόν βλέπεις μήνυμα του στυλ "δεν βλέπω το τάδε υλικό" δυο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν.

 

1) Το υλικό δεν είναι εγτατεστημένο σε επίπεδο hardware: Είτε δεν ακουμπάει καλά στην θύρα PCI ή δεν ταιριάζει ηλεκτρικά αν είναι εσωτερική κάρτα όπως στην περίπτωσή σου, είτε δεν αν είναι εξωτερική συσκευή δεν είναι στην πρίζα (ελλείψη τροφοδοσίας είναι σαν να μην υπάρχει) είτε δεν είναι καλά συνδεδεμένη στον πύργο (ελλατωματική θύρα/καλώδιο, σπασμένα πινακια, κακή ή ανύπαρκτη τροφοδοσία θύράς USB από την μητρική ). Μπορεί επίσης η ίδια η συσκευή να έχει πρόβλημα. Άγνωστη Χ ιδιοτροπία του συγκεκριμένου hardware configuration στον συγκεκριμένο υπολογιστή. Δόξα τω Θεώ καμία εταιρεία δεν είναι υποχρεωμένη να φτιάχνει υλικό 100% συμβατό με αυτό των άλλων ανταγωνιστικών εταιρειών.

 

2) Το υλικό δεν είναι εγτατεστημένο σε επίπεδο software: Οι ντρίβεροι δεν είναι εγκατεστημένοι. Οι ντρίβεροι δεν είναι η σωστή έκδοση. Υπάρχει μπέρδεμα (conflict) με άλλη αντίστοιχη συσκευή. Το υλικό δεν υποστηρίζεται από το συγκεκριμένο λειτουργικό. Άγνωστη Χ δυστροπία του συγκεκριμένου software configuration στον συγκεκριμένο υπολογιστή. Δόξα τω Θεώ bugs υπάρχουν παντού και πάντα ατέλειωτα.

 

Σύμφωνα με αυτά που έγραψα και με δεδομένα αυτά που λές είναι προφανές ότι κανένα από τα σενάρια της δεύτερης περίπτωσης δεν ισχύει. Άρα πάμε στην πρώτη. έλεγξε σχολαστικά όλα τα καλώδια και της υποδοχές. Κάνε τον κόπο και καθάρισε λίγο το PC από την σκόνη. Δεν είναι το πιο πιθανό βέβαια αλλά η παλιά μου κάρτα γραφικών έπαψε να δουλεύει και η αιτία (μετά από ΠΑΡΑ πολύ ψάξιμο) ήταν η υπερβολική σκόνη που είχε μαζευτεί μέσα στην AGP θύρα και προερχόταν από τον ανεμιστήρα της CPU ακριβώς απο πάνω. Συμπτωματικά εκεί δίπλα είναι και οι θύρες USB...Δοκίμασε να το βάλεις σε άλλη θύρα USB, αν δεν το έχεις κάνει ήδη... Έλεγξε στo BIOS αν όλες οι θύρες είναι ενεργοποιημένες και τροφοδοτούνται με ρεύμα. Στον πίνακα ελέγχου (διαχείριση συσκευών -->συσκευές συστήματος) είναι όλα ΟΚ; Ίσως να υπάρχει conflict με κάποια άλλη εσωτερική συσκευή της μητρικής. Αν είναι αυτό δεν ξέρω να σε βοηθήσω γιατί εμένα δεν μου έτυχε ποτέ κάτι τέτοιο. (χτυπάω ξύλο) Το να δοκιμάσεις να χρησιμοποιήσεις αντάπτορα USB σε άλλη θύρα (σειραϊκή/παράλληλη) είναι σίγουρα τραβηγμένο και δεν νομίζω ότι είναι η λύση.

 

Έπειτα επειδή μπορεί πάντα να υπάρχει η άγνωστη Χ ιδιοτροπία που λέγαμε πιο πάνω, δοκίμασε να εγκαταστήσεις τον εκτυπωτή σου σε κάποιον άλλο υπολογιστή με αντίστοιχο φυσικά λειτουργικό και όσο αυτό είναι δυνατόν με παρόμοιο hardware configuration. Έτσι θα μάθεις σίγουρα αν το πρόβλημα βρίσκεται στον εκτυπωτή η στον πύργο. Αν είναι στον εκτυπωτή είναι προφανές ότι πρέπει να τον πας για service ή για πέταμα (μια και είναι πια εκτός εγγύησης και η επισκευή του θα είναι μια και μιλάμε για HP στάνταρ 200% ασύμφορη...) Αν είναι στον Πύργο φέξε παππού και γλύστρισα!!! Και αυτός πρέπει να πάει για service...

 

(Τώρα το είδα)

 

Αν δεν σε πειράζει να κάνεις φορμάρισμα κάντο αλλά δεν νομίζω ότι θα βοηθήσει, καθώς και τώρα από φορμάρισμα--> καθαρή εγκατάσταση προέρχεται όπως λες τουλάχιστον... Το πιθανότερο είναι ότι θα έχεις πάλι το ίδιο πρόβλημα...

 

Μόλις σου μετέδωσα όλα όσα ξέρω. Αν αφου τελειώσεις την ανάγνωση και δεν έχεις βρει κάποια πιθανή λύση τότε λυπάμαι πολύ φίλε μου δεν μπορώ να σε βοηθήσω άλλο...

 

Κλείνω με ένα ανεκδοτο:

 

Έρχεται ένας άσχετος. Ρωτάει: Ρε παιδιά ποιος είναι ο Μπιλ Γκέητς;

Α, ο Μπιλ! Ο Μπιλ είναι ο Bugs Bunny της πληροφορικιής!!! :lol:

 

Υ.Γ. 1 Εγώ έχω το 2300c και ένα χρόνο τώρα δεν έχει κάνει "κιχ" (ξαναχτυπάω ξύλο). Εκτυπώνει μια χαρά!!! :wacko:

 

Υ.Γ. 2 Άμα πια, τι τους θέλουμε αυτούς τους εκτυπωτές! Καλύτερα δεν ήμασταν με το χαρτί και το μολύβι!Αυτά δεν θέλαν drivers και ιστορίες. :(

 

Υ.Γ. 3 Για "Ξερόλας" με απογοητεύεις... :p

 

Υ.Γ. 4 Όταν βρεις λύση, γιατί κάποια στιγμή θα βρείς (Να σκεφτεσαι πάντα θετικά!),θα ηθελα να το μάθω αν δεν είναι κόπος. ;)

 

Υ.Γ. 5 Δεν με λένε Troboc αλλά είναι ενδιαφέρουσα συντομογραφία. :alien:

 

Πάντα φιλικά Αλέξης...

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον manoz

 

Βρε Αλέξη για scanner σου λέει .... εκτυπωτή επιμένεις εσύ ... :)

 

 

Mα γιατί :confused: ??? Το ίδιο πράγμα δεν είναι :wacko: ???

 

Κάτι που ξέχασα να αναφέρω σχετικά με την διαδικασία που περιέγραψε ο William Blake. Η εγκατάσταση υλικού από λίστα μερικές φορές μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια ειδικά αν το συγκεκριμένο υλικό δεν υποστηρίζεται άμεσα από το λειτουργικό. Π.χ. όταν είχα Win 2000 ο εκτυπωτής μου (HP 640c) δεν αναγνωριζόταν από το λειτουργικό γιατί δεν είχε μέσα driver από την Microsoft και δεν συνοδεύονταν και ο ίδιος από σχετικό driver, ούτε και είχε κυκλοφορήσει η ΗΡ driver ακόμα... Στα ΧΡ όμως έχει και μόλις τον συνδέω εγκαθίσταται σε δευτρόλεπτα-ο ορισμός του plug'n'play, (όχι...plug'n'pray!) Ωστόσο μετά από κάποιες διαπραγματεύσεις μέσω της "Προσθήκης εκτυπωτή" (Μπορεί βέβαια να γίνει και μέσω "Προσθήλης νέου υλικού" αλλά είναι μεγαλύτερη διαδρομή) ο 640c συμφώνησε να δουλέψει ως...670c με αντάλλαγμα φυσικά την επιβίωσή του!!! Αντίστοιχα το μόντεμ μου zoom external serial V.92 3049L δέχτηκε να δουλέψει ως 30κάτι V.90 τουλάχιστον μέχρι να βρώ τον επίσημο driver...Ανορθόδοξη μέθοδος, σίγουρα αλλά αποτελεσματική! Στην μέθοδο θα κολλήσουμε?!

 

Όμως και στις δυο περιπτώσεις ΔΕΝ υπήρχε ο επίσημος driver ούτε μαζί με το υλικό ούτε μέσα στο λειτουργικό... Στην περίπτωση του Ξερόλα όμως δεν ισχύει αυτό. Έχει drivers που μάλιστα μέχρι πρόσφατα δούλευαν κανονικά...Άρα το πρόβλημα είναι αλλού...Και δυστυχώς στα Windows (και 2000 και ΧΡ) δεν υπάρχει σκάνερ "3300c" (Παλαιότερο δηλαδή μοντέλο) για να δουλέψει ως τέτοιο το 3400c...

 

Υ.Γ. (Άσχετο) Έφτασα αισίως τα 200 μηνύματα!!! Μόλις προβιβάστηκα σε GSM Phase 2 Member!!! Ψώνιο!!! :alien: Αν δεν έγραφα και τόσο μεγάλα μηνύματα θα ήμουν τουλάχιστον... 3G Member. :eek: Tι να λέει όμως;...Καλύτερα λίγα και καλά και μάλιστα όταν πραγματικά έχω να πω κάτι...! 3G Member ας γίνω και...next year!!! :D ...που ίσως και να υπάρχει 3G...στο εξωτερικό (Για το Ελλαδιστάν δεν το βλέπω)

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον Trobocop®

 

Mα γιατί :confused: ??? Το ίδιο πράγμα δεν είναι :wacko: ???

 

 

Ως διαδικασία ναι, ως συσκευή όμως όχι ... :blink:

Υ.Γ. (άσχετο) Άντε και σ' ανώτερα... ;)

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον manoz

 

Ως διαδικασία ναι, ως συσκευή όμως όχι ... :blink:

Υ.Γ. (άσχετο) Άντε και σ' ανώτερα... ;)

 

 

Καλά, ε; Μιλάμε είσαι απίστευτος!!!! :D ... Πραγματικά δεν κατάλαβες ότι δεν μιλούσα σοβαρά;;; Τα emoticons δεν σου λένε τίποτα;;; :wacko: Πλάκα για το ποστ του William Βlake έκανα που όμως αν και δεν κατάλαβε καλά (ή μπορεί και να έκανε και αυτός πλάκα) ωστόσο έγραψε μια σκέψη!!! Μην τα παίρνεις όλα τοις μετρητοίς! Προς Θεού!! Φυσικά ξέρω ότι η συσκευή είναι διαφορετική! Λες μετά από όλα αυτά που έγραψα να μην ξέρω την διαφορά σαρωτή#εκτυπωτή? Καραλόλ όχι απλώς λολ!!!

 

Πολύ Καλημέρα! :)

 

 

Υ.Γ. 201...3G σου'ρχομαι!!! Ευχαριστώ για τις ευχές! :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

βλεπω το λαθος μου εδωσε ζωη στο thread :rotfl:

anyway ας συγκρατησω την οργη μην ξαναγινω hulk :angry: :alien:

 

τελικα το μηχανακι διυλεψε ???

http://briefcase.pathfinder.gr/download/WilliamBlake/18998/362856/0/d.jpg
Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον william blake

 

βλεπω το λαθος μου εδωσε ζωη στο thread :rotfl:

anyway ας συγκρατησω την οργη μην ξαναγινω hulk :angry: :alien:

 

τελικα το μηχανακι διυλεψε ???

 

....Όχι...δυστυχώς... :worry:
" Similis simili gaudet"
Link to comment
Share on other sites

...πουλάω το 2300c μου! Ενδιαφέρεσαι; :'(

 

Πλάκα κάνω! :) :D :rolleyes:

 

Μάλλον κάτι πρέπει να πάει για service...αν δεν φτιάχνεται και θεωρείς ότι μέσα στα δυο χρόνια που το έχεις "έβγαλε τα λεφτά του" κάνε την καρδιά σου πέτρα και πάρε άλλο... :( :( :(

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...