Dimitris79 Δημοσιεύτηκε July 6, 2005 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε July 6, 2005 Kαταρχην καλησπερα :) Τις τελευταιες μερες αντιμετωπιζω το εξης προβλημα:ακουγεται ενας αρκετα εντονος θορυβος απ'τον υπολογιστη,που μαλλον οφειλεται στα ανεμιστηρακια.Το θεμα ειναι πως,δεν ξερω αν φταιει το ανεμιστηρακι του κουτιου ή της μητρικης.Το motherboard monitor μου βγαζει τις παρακατω τιμες:Case 43 C,CPU Diode 62,CPU Socket 49.Fan 1 4017RPM,Fan 2 2057RPM.Αν μπορει καποιος,ας μου εξηγησει αν οι παραπανω τιμες ειναι...καλες ή κακες :confused: Ειδικα για τα fan,ποιο ειναι της μητρικης & ποιο του κουτιου?Και μεχρι ποσα rpm πρεπει να ειναι για να ειναι αθορυβα? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
doctorkostis Δημ. July 6, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 6, 2005 Πρωτα απ'ολα...Ποσα ανεμιστηρακια εχεις?CPU,chipset μητρικης και κουτιου?Ο θορυβος εξαρταται απο τις στροφες,απο τη διαμετρο του ανεμιστηρα και απο την κατασκευη του.4000 στροφες για cpu fan ειναι παρα πολλες,μιλαμε για πολυ θορυβο.Επισης 2000 για fan κουτιου ειναι καμποσες. Τι μπορεις να κανεις τωρα...Για τα ανεμιστηρακια του κουτιου αλλαξε τα με καποια που γυριζουν λιγο πιο αργα και ειναι πιο ησυχα.Κοιταξε σε e-shop και multirama,απλα προσεξε να ειναι η σωστη διαμετρος(8 και 12 cm συνηθως). Για το cpu fan η καλυτερη λυση ειναι να αλλαξεις ψυκτρα με μια μεγαλη(thermalright οι καλυτερες) και εναν αθορυβο 12αρη ανεμιστηρα ρυθμιζομενο κατα προτιμηση(enermax,papst,κλπ).Αν εχεις καλες θερμοκρασιες μπορεις να κοιταξεις και καμια ψυκτρα της Zalman που φημιζονται για την ησυχια τους,χωρις να ειναι κατι φοβερο σε ψυξη... Αυτα,ελπιζω για αρχη να βοηθησα.Οτι θες,εδω ειμαστε.... Παράθεση Screw you guys,I'm going home......... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lakis85 Δημ. July 6, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 6, 2005 Αν σκεφτεισς οτι ο sempronπου ειναι σχετικα καινουργιος μου δουλευει 56 βαθμους καλα εισαι.δοκιμασε κλασικα με το αυτι σου να δεις απο μπου προερχεται ο θορυβος.εγω παντως του επεξεργαστη και της καρτας γραφικων τα σταματαω με το χερι πιεζοντας τα απλα στο καντρο και σταματανε.Αν μολις το σταματισεις σταματησει και ο θορυβος βρηκες τον ενοχο.Γνωμη μου παρε η βρες αερα και φυσηξε τα ολα εχεις να δεις σκονη να βγαινει απο εκει μεσα........ καλο θα του κανει και θα πεσει και η θερμοκρασια σιγουρα. Παράθεση Την βρήκα και θα την παντρευτώ :X .................. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts