joniko Δημοσιεύτηκε June 1, 2005 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε June 1, 2005 εχω εγκαταστησει wifi για μοιρασμα adsl στον 2οροφο μεσα σε ξυλινη ντουλάπα, εγω βρισκομαι στον αποκατω οροφο σε διπλανο δωματιο οχι ακριβως απο κατω 12μ αποσταση υπαρχει και 2ο pc στο ισόγειο 20μ απόσταση AP usr 5470 στον 2ο http://www.usr-emea.com/products/p-wireless-product.asp?prod=net-5470&loc=emea pcmcia card usr 5410 στον 1ο http://www.usr-emea.com/products/p-wireless-product.asp?prod=net-5410&loc=emea καρτα 801g no name (RAlink) PCI με εξωτερικη κεραια στο ισόγειο για λιγο καιρο μου δούλευε οκ 67-73% signal strenght Τώρα το βρισκει μια στις 10 και άν και όχι σταθερά. δοκιμασα μετακινηση των κεραιών τιποτα. Υπαρχει λύση; να παω σε αλλο μοντέλο; Να βαλω εξωτερικη κεραία; (δεν εχει υποδοχη το 5470) Τι προτεινετε; αρχοντα papashark βοηθησε Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Papashark Δημ. June 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2005 Mήπως εμφανίστηκε κανένας άλλος με wifi στο κτύριο ή σε κάποιο διπλανό ? Δες εάν πιάνεις τίποτα άλλο (δοκίμασε από φορητο με κάρτα ή PC με PCI το http://www.netstumbler.org, ή με το utility της κάρτας) Ακόμα πιάσανε οι ζέστες, μήπως να το έβγαζες από την ντουλάπα ? :D Η ζέστη εππηρεάζει τις συσκευές (όπως και η ξύλινη ντουλάπα :p ) Υπάρχουν κεραίες εσωτερικό χώρου για το ΑΡ σου, και νομίζω ότι οι κεραίες του usr 5470 βγαίνουν (αλλά δεν είμαι σύγουρος :( ). Πες μου για τα παραπάνω, και βλέπουμε, πάντως πιο συνήθεις παράγοντας είναι παρεμβολή από άλλη συσκευή (άλλο ΑΡ, ασύρματος αναμεταδώτης τηλεόρασης ή για κάμερες στους 2.4, σπανιότερα ασύρματα τηλέφωνα στους 2.4) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
joniko Δημ. June 3, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. June 3, 2005 δεν πιανω κατι άλλο βεβαια δεν δοκιμασα ακομη με laptop. Οσο για την ντουλαπα ειναι ο χωρος του τηλεφωνικου κεντρου ασφαλειες, netmod,adsl, router κλπ και βρισκεται στο σαλόνι δεν μπορει να χασκει μονο του ενα AP σε κοινη θέα μεσα στο σαλόνι. Τι να κάνω; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Papashark Δημ. June 3, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 3, 2005 Για τσέκαρε να δούμε :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
faidra_78 Δημ. June 3, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 3, 2005 πόσο στοιχίζει η εγκατάσταση γουαϊ φαϊ στο σπίτι μας? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
oresti Δημ. June 3, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 3, 2005 παιδιά, θας σα πω εγώ την περίπτωση μου, να μου πείτε τη γνώμη σας, και τις διορθώσεις σας. Είναι τα 8 διαμερίσματα μιας πολυκατοικίας, που συνδέονται με gigabit ethernet σε ένα switch της LevelOne. Στον έναν απο αυτούς τους 8 υπολογιστές, υπάρχει και μια κάρτα 10/100 (στον data center) ο οποίος θα είναι συνέχεια συνδεδεμένος, και εκεί θα φυλάσονται τα κοινά αρχεία του δικτύου. Η κάρτα αυτή συνδέεται με ένα switch 10/100 της LevelOne επίσης, στο οποίο συνδέεται μια netcam, ένας υπολογιστής ακόμα (ο δικός μου!) και το adsl router. Συνδέεται ακόμη ένα καλώδιο το οποίο θα πάει στη σοφίτα, όπου θα βρίσκεται ένα pc, που θα χρησιμοποιώ για να έχω wi-fi σε μια πλατεία κοντά στο σπίτι, και για να κάνω κανα bb link με κάποιον στη κοντινή περιοχή. Στον υπολογιστή μου, θα βάλω μητρική Asus P4P800 και θέλω να βάλω τη καρτα δικτύου της άσους (αν είναι στο πακέτο, αλλιώς θα πάρω άλλη). Ερώτηση: θα πιάνει μέσα στο διαμέρισμα μας?? Θα πιάνει στον πάνω όροφο στο πάνω διαμέρισμα? θα πιάνει στην σοφίτα ακριβώς απο πάνω? Σημ. Η οικοδομή είναι ισόγειο-πρώτος-δεύτερος. σε κάθε όροφο έχει 3 διαμερίσματα, εκτός απο το ισόγειο που έχει 2. ορίστε και η εικόνα, για να μου πείτε τις απόψεις σας, αν και θα ήθελα να μεταφερθεί στα κανονικά δίκτυα το θέμα!! Σημαντικό: ΔΕΝ έχει αγοραστεί ούτε εγκατασταθεί το LEVEL ONE GIGA SWITCH 8PORT, οι καλωδιώσεις, το pc για τη σοφίτα, η νετ καμ, τα άλλα διαμερίσματα δεν έχουν όλα υπολογιστές και η μητρική. - Τίποτα δηλαδή! :D :p Αυτό είναι ένα πλάνο για τη δικτύωση της πολυκατοικίας!! Παράθεση Αγγελίες στο buy & sell μόνο! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Papashark Δημ. June 3, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 3, 2005 πόσο στοιχίζει η εγκατάσταση γουαϊ φαϊ στο σπίτι μας? Xμ... γιατί νομίζω ότι δεν εννοείς αυτό που γράφεις ? Τι εννοείς με τον όρο "εγκατασταση WiFi" Eάν απλά να μοιράζεις το Internet και το δίκτυο σου, σπίτι σου ασύρματα, όσο ένα απλό ΑΡ, δηλαδή από 70 ευρώ. Εάν εννοείς να συνδεθείς στο awmn ή σε κάποιο αντίστοιχο ασύρματο κοινοτικό δίκτυο, από 150 € και πάνω (και το awmn δεν έχει ιντερνετ) Εάν εννοείς να έχεις Internet σπίτι σου ασύρματα με wifi αντί για adsl, isdn,pstn, τότε απλά δεν υπάρχει μπορείς να το ξεχάσεις :D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Papashark Δημ. June 4, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 4, 2005 Ερώτηση: θα πιάνει μέσα στο διαμέρισμα μας?? Θα πιάνει στον πάνω όροφο στο πάνω διαμέρισμα? θα πιάνει στην σοφίτα ακριβώς απο πάνω? Σημ. Η οικοδομή είναι ισόγειο-πρώτος-δεύτερος. σε κάθε όροφο έχει 3 διαμερίσματα, εκτός απο το ισόγειο που έχει 2. ορίστε και η εικόνα, για να μου πείτε τις απόψεις σας, αν και θα ήθελα να μεταφερθεί στα κανονικά δίκτυα το θέμα!! Μπορεί και να πιάνει από πάνω, μπορεί και όχι.... Ανάλογα το πάτωμα, ανάλογα εάν θα βρει κάποιο αντικείμενο σε απέναντι σπίτι να κάνει ανάκλαση. Εάν είναι το ΑΡ κάπου στην μέση και τα διαμερίσματα δεν είναι πολύ μεγάλα, ναι θα πιάνει. Για να καταλάβεις, σπίτι μου που είναι αρκετά μεγάλο (140τμ), περνάει 2 τοίχους κάθετα, και δουλεύει από το γραφείο σε 2 δωμάτια παραπίσω στο υπνοδωμάτιο, αλλά δεν πιάνει στην κουζίνα που περνάει πάλι 2 τοίχους αλλά διαγώνια (άρα διαννύει μεγαλύτερη απόσταση μέσα στον τοίχο). Συνήθως προσπαθούμε σε εγκαταστάσεις hot spot σε κτύρια (βλέπε γραφεία ξενοδοχεία), να βάζουμε ανά όροφο, άλλωστε με 70-80 ευρώ το καθένα (linksys wrt54g που έχει και 4 port switch), δεν είναι τόσο μεγάλο το κόστος (για την τοποθέτηση πέρνω 200 το κομάτι ;) ) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
oresti Δημ. June 4, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 4, 2005 Οπα, βλέπω το εξελίξαμε και σε επάγγελμα! :p δε με ενδαφέρει να έχει κανείς στη πολυκατοικία wi-fi, εκτός απο μένα :D Θα ήθελα επίσεις να μου πεις αν η εγκατάσταση του Lan είναι σωστή, ή αν θα μπορούσε να γίνει καλύτερη :) Σημαντικό: οι ένοικοι, καλό θα ήταν να έχουν gigabit link με τον DS (όχι το nintendo :D ) Παράθεση Αγγελίες στο buy & sell μόνο! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Papashark Δημ. June 4, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 4, 2005 Mια χαρά είναι, αν και μια που θα φτιάξεις το μισό με gigabit, καλύτερα να φτιάξεις και το άλλο μισό. Με τόσα που θες την σοφίτα, θα είναι πιθανό μια μέρα να σου μπουκώσει το 100αρι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
oresti Δημ. June 5, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2005 εε, τα κόστη της οικοδομής όμως είναι κοινόχρηστα, ενώ εγώ θα πρέπει να σκάσω άλλα 135 ευρά για ένα ρούτερ και μια κάρτα, λεφτά που ναι μεν έχω, αλλά θέλω να ξοδέψω σε καλύτερη επένδυση wi-fi tablet πχ :) Παράθεση Αγγελίες στο buy & sell μόνο! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ppapadopoulos Δημ. June 8, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2005 edo to wifi me diskolia pianei mesa sto spiti .Einai akrivos akoma o eksoplismos! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREY Δημ. June 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 9, 2005 Για wifi den thelei keraia? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Papashark Δημ. June 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 9, 2005 Για εσωτερικό χώρο, δεν χρειάζεσε απαραίτητα κεραία, αν και υπάρχουν κάποιες ωραίες κεραίες εσωτερικού χώρου, που όμως είναι ανάλογα την περίπτωση. Για εξωτερικά λίνκ, χρειάζεσε για κατευθηντικά λινκ, πάντα την ποιό κατευθηντική κεραία, δηλαδή την ποιό μεγάλη που μπορείς να βρεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREY Δημ. June 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 11, 2005 Νομιζω υπαρχουν τυπου πτερυγιου με ικανοποιητικη εμβελεια και μικρες Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Papashark Δημ. June 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 11, 2005 Όλες οι κεραίες συγκεντρώνουν σήμα από άλλες δνσεις. Οι όμνοι (αλλά και οι blade) συγκεντρώνουν από πάνω κάτω σήμα, και το προωθούν στον ορίζοντα (πολύ μπακάλικα το λέω). Οπότε βοηθάς όσους είναι σχετικά στο ίδιο ύψος με εσένα, και χάνεις ότι είναι πάνω και κάτω από εσένα. Όχι και τόσο καλό άμα έρχετε το σήμα από τον πάνω ή τον κάτω όροφο, αλλά και πάλι είναι ανάλογα την γωνία που έρχετε. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Siemenakias Δημ. June 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 11, 2005 Sorry, μπορώ να πω και π@π@ρ!@, αλλά αντί για εξωτερική κεραία, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cantenna??? Ξέρετε, εκείνη την κεραία που φτιάχνει όποιος θέλει με ένα κουτι NesCafe και λειτουργεί στα 2.4 GHz.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Papashark Δημ. June 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2005 Θεωρητικά ναι, αλλά δεν έχουν πολύ καλή απόδωση. Θέλει καλή δουλειά, σωστό φτιάξιμο (γιατί έχω δει αρκετές cantennes που δουλεύουν χειρότερο από το τίποτα), και το κακό είναι ότι έχουν πολύ μικρή διάρκεια ζωής. (σε 6 μήνες είναι για πέταμα συνήθως). Και βέβαια να έχεις ιδανικές συνθήκες.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
t300 Δημ. August 1, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 1, 2005 Μιας και βλέπω ότι υπάρχουν ειδικοί (και για να μην ανοίξω νέο θέμα), θα ήθελα να ρωτήσω χοντρικά τι εμβέλεια έχει ένα ασύρματο modem/router (πχ USR 9106 ) μέσα σε ένα σπίτι, στον ίδιο πάντα όροφο. Αν παρεμβάλονται περισσότεροι από 2 τοίχοι, γίνεται τίποτα; Παράθεση I can't tell you what the Cuore Sportivo is... You have to see it for yourself. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Papashark Δημ. August 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 2, 2005 Γίνετε, αλλά σε γενικές γραμμές, όσο περισσότεροι τοίχοι τόσο ποιο δύσκολο. Έχει σχέση πόσο χοντροί είναι οι τοίχοι, εάν τους περνάς κάθετα ή διαγώνια (όσο ποίο διαγώνια, τόσο ποιό πολύ σήμα χάνεις). Τα 30 μέτρα πάντως είναι η απόσταση που δηλώνουν οι περισσότεροι κατασκευαστές ως εμβέλεια σε εσωτερικούς χώρους. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
phph Δημ. August 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2005 Ας ποστάρω κι εγώ εδώ την ερώτησή μου για τους ίδιους λόγους με τον Τ300. Άλλωστε η ερώτησή μου συμπληρώνει την δική του. Θα έχω κι εγώ στο usr 9106. Ο τύπος της USB συσκευής παίζει κάποιο ρόλο στην εμβέλεια; Δηλαδή έχουν διαφορά τα usb sticks από συσκευές αυτού του τύπου; http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.615003 [Edit] Και κάτι άλλο τώρα που το θυμήθηκα. Ένα ασύρματο τηλέφωνο που υπάρχει πόσο επηρεάζει; Λειτουργεί στα 1.88-1.9 GHz. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Papashark Δημ. August 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2005 Δεν έχει σημασία (θεωρητικά) αν είναι usb ή pci, ή pcmcia ή εξωτερική συσκευή, αλλά ανάλογα το chipset που έχει και την κεραία, έχουν μεγαλύτερη ή μικρότερη εμβέλεια. Αυτό που εππηρεάζει (αρνητικά) τις PCI κάρτες, είναι ότι επειδή είναι πίσω από το PC, εάν έχουν μικρή κεραιούλα (το rubberάκι της μαμάς τους), τα κόβει το μεταλικό κουτί του PC. Τώρα με τις g συσκευές, δεν θυμάμαι πλέον ποιές έχουν καλύτερη εμβέλεια (παλαιότερα με τις B ξέραμε αν φόραγαν το chipset prism2 ή 2.5 και καταλαβαίναμε από εκεί, τώρα φοράνε σχεδόν όλες τα ίδια) Το τηλέφωνο δεν εππηρεάζει, αλλά υπάρχουν και τηλέφωνα που δουλεύουν στους 2.4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
phph Δημ. August 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2005 Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Σε ότι αφορά το interface δεν υπάρχει δυνατότητα επιλογής αφού ο φορητός που θέλω να συνδέσω στο δίκτυο έχει μόνο δύο θύρες usb 1.1 ελεύθερες. Όπως επίσης το γεγονός ότι τα τυχόν εμπόδια (το μεταλλικό κουτί που ανέφερες, γραφεία, βιβλιοθήκες) μειώνουν την εμβέλεια είναι ένα πρόβλημα κατανοητό και πιστεύω ότι με μία μικρή επέκταση καλωδίου usb για το φορητό και σωστή τοποθέτηση του usr9106 λύνεται σε μεγάλο βαθμό. Αυτό που θέλω να διευκρινήσω είναι αν υπάρχει διαφορά στην εμβέλεια ανάμεσα στα wifi usb sticks π.χ. http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.612203 και σ'αυτά που μοιάζουν με αυτό http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.615003 λόγω της κατασκευής τους. Δηλαδή το πρώτο και τα όμοιά του υποθέτω ότι έχουν λόγω μεγέθους εσωτερική κεραία ενώ το δεύτερο και τα όμοιά του έχουν εξωτερική κεραία και προφανώς μεγαλύτερου μήκους. Δεν θα έπρεπε λοιπόν το δεύτερο να πλεονεκτεί; Ή μήπως για την χρήση που το θέλω μέχρι 15 μέτρα μήκος και 2 τοίχους με μονό τούβλο, ένας με διπλό και μόνωση + μία ντουλάπα με ρούχα ότι και να πάρω είναι αρκετό; Η νοητή ευθεία που ενώνει μόντεμ και υπολογιστές κόβει τους τοίχους και την ντουλάπα κάθετα. Αν κάποιος έχει εμπειρία από παρόμοιες συνθήκες ας μου απαντήσει αν είναι δυνατόν. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Papashark Δημ. August 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2005 Όντως το linksys επειδή έχει κεραιούλα που κάθετε κάθετα, μπορεί να έχει ένα καλό ποσοστό μεγαλύτερης κάλυψης. Εάν η κεραιούλα του είνα γύρω στα 2db, τότε κερδίζει 30% περισσότερη απόσταση. Μην κάνεις οικονομία στα 30 ευρώ διαφορά που έχουν (παρότι είναι διπλή τιμή), πάρε αυτό με την κεραία :) Η προέκταση usb θα σε βοηθήσει, αν και η απόσταση που έχεις υπάρχει περίπτωση να σε δυσκολέψει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
phph Δημ. August 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2005 Σε ευχαριστώ και πάλι για την απάντησή σου. Μάλλον θα καταλήξω στο Linksys. Η επιλογή δεν είναι τόσο θέμα κόστους όσο πρακτικότητας. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts